Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Corelde Resimleri Baskıya Hazırlama

drawsever

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşlar, ben Corel Draw'da bir türlü çözemediğim bir problemi sizlerle paylaşmak ve cevaplarınızı almak istiyorum. Aslında problem değil de, benim matbaa, baskı deneyimim olmadığı için bir eksiklik diyebiliriz.

Şimdi corelde bir resmi import ediyoruz. Sonra bu resmin üzerine denk gelecek şekilde yazdığımız yazılar var. Ayrıca bu resmin üzerine bir başka resmin bir kısmı da denk geliyor. Yani iki farklı resmin kesiştiği durumlar da söz konusu.

1- İki resmin kesiştiği durumlar söz konusu ise, kesişim noktasında altta kalan resmin o bölgesi ne olacak? Trim işlemi resimlerde uygulanamıyor, o yüzden overprint mi uygulanacak?

2- Bazı arkadaşlarımız overprintin, kimi baskı sistemlerinde hatalara yol açabileceğini söylüyorlar. Bunlar hangileridir, ofset baskıda ne gibi hatalara yol açar? Bu durumda overprint riskli ise ne yapılmalıdır?

3- Aynı şekilde resim ile yazının kesiştiği noktalarda trim mi uygulanacak, overprint mi uygulanacak?

Bu konuda ayrıntılı olarak açıklama yapabilecek arkadaşların mesajlarını bekliyorum. Yalnız tüm arkadaşların affına sığınarak bir şey belirtmek istiyorum; konuya tam anlamıyla vakıf olmayan arkadaşlarımız lütfen mesaj yazmasınlar ki, farklı farklı söylemlerle kafamız karışmasın.

Benzer konular

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
Kafanızda soru işareti bırakacak bir çalışmayı eklerseniz daha net cevaplandırabilirim. Bu konu yerine göre değişir. Bazen overprint yapmak gerekir. Bazen gerekmez.

drawsever

🌟Usta Tasarımcı🌟
Kafanızda soru işareti bırakacak bir çalışmayı eklerseniz daha net cevaplandırabilirim. Bu konu yerine göre değişir. Bazen overprint yapmak gerekir. Bazen gerekmez.

Bu konuda bir örnek hazırladım. Resim aşağıda.
Şimdi burada ortada büyük resim ve bu resmin üzerinde de yeşil olan yazı var. Yazıya beyaz outline uygulanmış. Ve resmin sağ üst köşesinde, büyük resimle kesişen küçük bir resim daha var. Umarım örneğim açıklayıcı olmuştur.

Yukarıdaki sorularımı bu resim için değerlendirebilirsiniz.

ornekif0.jpg

Son düzenleme:

N/A2

🏆Pro Tasarımcı🏆
arkadaşım en basitinden şöyle diyeyim.
10cmX10cm üç tane resim var.
bunları üst üste koydum.
en üstteki resim diğer iki resmi tamamen kapattı.
bunları böylece baskıya yolladım.
sonuçta baskıda çıkacak olan resim en üsttekidir.
sizin verdiğiniz örnekte de resim altında kalan kısım baskıda bir sorun teşkil etmez.
corelde ps gibi katmanlarla çalışır ama filim katmanlara göre alınmaz ki.
renklere göre filim alınır.

Son düzenleme:

drawsever

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşım en basitinden şöyle diyeyim.
10cmX10cm üç tane resim var.
bunları üst üste koydum.
en üstteki resim diğer iki resmi tamamen kapattı.
bunları böylece baskıya yolladım.
sonuçta baskıda çıkacak olan resim en üsttekidir.
sizin verdiğiniz örnekte de resim altında kalan kısım baskıda bir sorun teşkil etmez.
corelde ps gibi katmanlarla çalışır ama filim katmanlara göre alınmaz ki.
renklere göre filim alınır.

arkadaşım net bir şekilde söylemişsin söyleyeceğini. hepsini anladım.
yani overprint filan bunlarla işimiz olmaz diyorsunuz. gerçi başka konu başlıklarında günlerce bu overprint meselesi tartışılıp durdu ama böyleyse kolaymış yani.
aslında ben de sizin ifade ettiğiniz gibi olduğunu biliyorum ama bu overprint kafamı karıştırmıştı.
bir de yazı konusuna değinmemişsiniz. yazılar da mı aynı mantık içerisinde?
yani convert edildikten sonra çizim niteliğine büründüğüne göre o da aynı mantık, öyle değil mi?

Son düzenleme:

ŞENGÜL BOZKURT

🌟Usta Tasarımcı🌟
evet verdiğin örneğe göre mantık aynı şekilde...
yalnız onun dışında açık renk yada tram üzerine koyu renk (siyah) gelirse overprint yaparsın...

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟

Değerli Meslektaşım
Resimi dikkatlice okursanız ve incelerseniz sanırım sorunuzun cevabını bulabilirsiniz.

LuNaTiC

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bu resimde overprintlik bir durum yok. eminecik'in dediği gibi üst üste koyup filme yollarsın ekranda gördüğün haliyle filme çıkar.

drawsever

🌟Usta Tasarımcı🌟
Değerli Meslektaşım
Resimi dikkatlice okursanız ve incelerseniz sanırım sorunuzun cevabını bulabilirsiniz.

Verdiğiniz bilgiler ve zaman harcayıp hazırladığınız bilgilendirici ders için çok teşekkür ediyorum.
Konuyu yeterince anlamış bulunuyorum.