Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

corel'de tireleme

edirneli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
uzun zamandan beri CorelDraw kullanıyorum. Reklam tasırımı konusunda harika bir program. kullanıcısına özgürlük ve keyif veriyor.
Arada bir gazete ve dergi hazırlıyom.... ne yazıkki Corel'de TİRELEME olmadığından bana çok büyük bir sıkıntı veriyor. Ama ne yazıkki dergi ve gazete tasarımlarımdaki TİRELEME'leri elle yapıyorum. Bu da bazen, bir kabus gibi oluyur.

".....ah ahhhh corel bide TİRELEME'n olsa ne kadar güzel olurdu."

arkadaşlar anlaşılacağı gibi Corel'de TiRELEME olamaması bir ahtan öteye gitmiyor.

şimdi forumdaki arkadaşlara (özellikle Corel kullananlar) soruyorum
1) Corel'de TİRELEME olsun mu?
2) TİRELEME olsaydı ne olurdu?

şimdiden teşekkür ederim

Benzer konular

artajans

🌱Yeni Üye🌱
Corel Draw Tireleme

Tireleme satır sonuna sığmayan uzunluktaki bir kelimenin bir çizgi (-) ile bölünüp, tireden sonrasını alt satıra yazmaktır. QuarkXpress gibi kelime işleyen programlarda, kullandığınız dile uygun otomatik tireleme yapan eklentiler vardır. (XTension) Bu eklentiler o dilin gramerine uygun tireleme yapabilir. Doğru bir yazım için merdiven kelimesi mer-diven yada merdi-ven olarak iki farkly şekilde tirelenebilir. CorelDraw'da otomatik tireleme vardır ancak çoğu kez kullanılan dilin gramer yapısını göz önüne almaz. (V.12'de böyle) CorelDraw grafik işleyen bir programdır.

CorelDraw'da paragraf metni otomatik olarak tirelemek için:
1. Paragraf metnin çerçevesini yada bir paragrafy seçin,
2. Text > Format Text,
3. Paragraph sekmesi'nde Hyphenation Settings...'e girin ve Automatic Hyphenation kutusunu seçili yapın.
4. Dilediğiniz değerleri yazıp tamamlayın.

Önemli: Not defterinden ya da Office Word gibi programlardan kopyalanan paragraflar bir başka programa yaptırıldığında, otomatik tireleme açık dahi olsa, tirelemeyi yapmayacaktır. Bu tür paragraflar elle tirelenebilir ya da QuarkXpress'te olduğu gibi, bir tireleme eklentisiyle, seçilen paragraf tirelenebilir.

Alıntıdır..

edirneli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Corel'de TİRELEME olsun mu?

şimdi forumdaki arkadaşlara (özellikle corel kullananlar) soruyorum
1) corel'de TİRELEME olsun mu?
2) TİRELEME olsaydı ne olurdu?

----------------------------------------------------------------------------------------------
".....ah ahhhh corel bide TİRELEME'n olsa ne kadar güzel olurdu."