Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

ÇÜrÜk Web Tasarimci

okolli

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.graficreative.com
Bazen web site sahibi olmak isteyen şirket/kurumlar beni çok şaşırtıyor. Bizler evimize meyve bile alırken daha dikkatli davranıyoruz; kavunun altını kokluyor, elmaları evirip çeviriyor, papaz eriğini yere atarak “çatlama testi” yapıyoruz (en azından yapanlar var). Fakat iş web tasarımına gelince, “ucuz olsunda ne olursa olsun” mantığı ile hareket ediyoruz. Peki web tasarımı hizmeti satın alırken nelere dikkat etmeli? Çürük web tasarımcıyı ele veren ipuçları var mı? Tasarımcının altını koklayamayacağımıza -ve bazen istesek bile- yere atıp “çatlama testi” yapamayacağımıza göre, nelere dikkat etmeli? İşte aklıma gelen ilk 20 ipucu:

Kitaplığındaki tek kitap “HTML’den kim korkar?” ise
Eğer önceden belirlenmiş bir web tasarım fiyat listesi varsa
Sizden, çalışmaya başlamadan önce istedikleri yalnızca şirketinizin logosu ve ana sayfada yer alacak linkler ise
Şirketinizin hedef ve amaçlarında konuşmak yerine daha çok teknolojiden konuşmayı tercih ediyorsa
Sitenizin kullanıcıları ile ilgili tek bir soru bile sormuyorsa
Her beş kelimeden biri 3 harflik kısaltmalardan oluşuyorsa
Ana yüz PHP ve CSS olsun, arka planda ise alt yapısı ROR olan RSS destekli bir CMS yapabiliriz. Ayrıca XML verilerinizi açarak API olanağı sağlayabiliriz. Ne dersiniz?
THX, BYE!
Sizden daha fazla konuşuyorsa
Web tasarım şirketinin logosu ya da sloganı içinde “ucuz” kelimesi yer alıyorsa
Aradığınızda telefonlara annesi cevap veriyorsa
“Tasarım bitince biz size haber vereceğiz” diyorsa
“Size 3 değişik tasarım yapacağız, beğendiğiniz birini seçeceksiniz” söylemi bu web tasarım şirketinin takip ettiği tasarım süreci ise
Yaptığınız toplantının herhangi bir kısmında “Ben eski toprak tasarımcıyım. Ben halen notepad kullanır, el ile kodlarım” diyor ve bununla gurur duyuyorsa
Tasarım için kullandığı programları/araçları, PCNet dergisinin verdiği ücretsiz CD’lerden edinmişse
Tasarım portföyü, amcaoğlunun hırdavatçılık şirketinin websitesinden oluşuyorsa
Tasarımdan anlamıyorsa
Anladığı tek şey tasarım ise
Pazarlama dendiğinde aklına ilk gelen şey, üniversite yıllarında sattığı t-shirtler ise
Sitesinin “Hizmetler” kısmındaki hizmetlerden biri “Flash Tabanlı Introlar” ise
Yaptığı tasarımlar içinde en çok gurur duyduğu fonksiyon “farenin sağ düğme tıklama engeli” ise
Kullanılabilirlik , erişilebilirlik, kullanıcı deneyimi dediğinizde “programcıma bir sorayım bakim yapabilecek mi?” cevabını alıyorsanız
arkanıza bile bakmadan kaçın! Sizin aklınıza başka şeyler geliyor mu?

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
ben bu isi anlamiyorum 50-60 milyar verip koca sirket kuruyosun 2-3 milyar web sitesine hatta 500-600 ytl matbaya vermek nasi zor gelir ya

N/A3

🏆Pro Tasarımcı🏆
ben bu isi anlamiyorum 50-60 milyar verip koca sirket kuruyosun 2-3 milyar web sitesine hatta 500-600 ytl matbaya vermek nasi zor gelir ya

2000-3000 YTL de verse 200 - 300 YTL. de verse site ,tasarımcı tarafından teslim edildiği gibi duracak ondan. Kendi bilgisi olmadığından güncelleştirme yapamayacak, personel ayırmayacak. Neden daha fazla ödesin ?
1000 broşür bastırıp firması sanayi yağları olup işlek caddede 200-300 tanesini dağıttırıp kalanını kışın soba yakmakta kullanıp , müşteri gelmiyor diyorsa neden fazla ödesin ?

İşletmecilerimizin bilinçlenmesi gerekmekte.

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
2000-3000 YTL de verse 200 - 300 YTL. de verse site ,tasarımcı tarafından teslim edildiği gibi duracak ondan. Kendi bilgisi olmadığından güncelleştirme yapamayacak, personel ayırmayacak. Neden daha fazla ödesin ?
1000 broşür bastırıp firması sanayi yağları olup işlek caddede 200-300 tanesini dağıttırıp kalanını kışın soba yakmakta kullanıp , müşteri gelmiyor diyorsa neden fazla ödesin ?

İşletmecilerimizin bilinçlenmesi gerekmekte.

haklisin aynen oyle

N/A5

🌟Usta Tasarımcı🌟
BEncede Web Site Şirketin aynasıdır bencee

tamert

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.avrasyaktif.com
BİlİnÇlİ MÜŞterİ Şart

BİLİNÇLİ MÜŞTERİ ŞART misal bn 5000€ luk iş yaptım bu işi geceli gündüzlü zamanındada yetiştirdim o para hakkım diğer yandan biri çıktı ben onu 300€ e yaparım dedi hatta hiç bişeyde beceremedi =) ki hep böyle olur sonra derimki fiyat 7500€ kim kaybetti müşteri :cool1: aslında seçim önemli

herşeyden önce referans
referanslar benim diplomamdır. sefkiler saykılar...

böcek

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşım çürük web tasarımcı diyorsunuzda çürük olan webmasterdan çok çürük müşteri var sizce yokmu 4 yıldır bu işin içindeyim artık gına geldi en sonunda makinamı aldım host satmaya başladım... adam geliyor.. senden öyle şeyler istiyorki biliyorsun istedikleri ile güzel iş olmaz yapıyorsun beğenmiyor. web sitesi yapmak kolay bişey değil hiçbir zaman kolay olmayan web sitesi derken php veya asp tabanlı flash veya sağlam grafiklerle donatılmış müşterinin ihtiyacını tamı tamına karşılayan işten bahsediyorum yapıyorsun tak adam beğenmiyor bazen 4 kere aynı işi yapıyorsun çoğu zaman paranı alamıyorsun şimdi karşı taraf herşeyi kolay sanıyor bilgisayarda yapılıyo ya kolay adam para vermek istemiyor çok.. En iyisi sağlam firmalarla çalışmak diyorum.. bu çürük webmaster dediğimiz kavramda 2-3 senedir var yani bu hazır forum sistemleri hazır portal scriptleri bu ülkede çok yaygın olmaya başladığından beri 13-14 yaşında çocuklar yapıyor bu işi alıyor bi portal siteyi kafasına göre evirip çeviriyor ne emek ne bişey...

gokbey

🌱Yeni Üye🌱
kardeş haklısın sana sonuna kadar katılıyorum, öyle şirketler varkı satışlarının %50 sini internet üzerinden yapıyorlar fakat bazı şirketler bu mantığı anlamıyor yada anlamak istemiyor, çarşamba pazarı usule satışa alışmışlar,yeniliği kabullenemiyorlar,göreceksiniz bu tarz şirketler tarihten silinecek,bir web sitesi sahibi olmanın ne kadar faydalı birşey olduğunu anlatmaya çalışıyoruz adam bize pazarlamacı gözüyle bakıp şeyine dinliyor anlarlar ama web sitesine sahip olma fiyatı en az 10 milyarı bulunca

kerrigan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yapmayın arkadaşlar büyük şirketlerin siteleri gayet profesyonelce hazırlanıyordur. Geriye KOBİ ler kalıyor... ABC Ticaret, Osmanlar VCD, Enfes Gıda....İşletmeci konuya bir de sitem olsun adresim yazsın gibi bir mantıkla yaklaşıyorsa, site tasarımcıları da iyi bir site sahibi olmanın ona ne katacağı hakkında bir şey söyliyemiyorsa, işletmeci iyi tasarımcıya o fiyata iş vermez. Veteriner bir mama satmak için hayvan sahibine 2 saat dil dökebiliyor. Tasarımcılar ne söylüyorlar da (söylüyorlarsa) "çürük müşteriler" bilinçlenemiyor? Sorun sanki burda. Web sitesi nedir, ne değildir... benim işletmeme ne katar... zaten ödemelerim var bir de o parayı vermeme değer mi.....sorular uzar?

sharbone

🌱Yeni Üye🌱
Tasarım portföyü, amcaoğlunun hırdavatçılık şirketinin websitesinden oluşuyorsa

sanırım bir tek buna katılmıyorum.

benim tanıdığım bir çok yetenekli web tasarımcısı,programlamacısı vs.sinin ilk birkaç işi bir akrabası ya da yakınen tanıdığı birisinin oluyor. haliyle birine referans vereceği zaman elindeki ilk iş o oluyor. siz bir şirket sahibi olsanız, bahsettiğiniz kadar büyük bir bütçe ayırsanız, portföyü bomboş birisine site yaptırırmısınız ?

xaskim

🌱Yeni Üye🌱
web sayfası yapılırken baştan isteklere yönelik çalışılır ve panel ve bölümle oluşturulur
müşterinin son arzusuna kadar tamamlanır
fakat iki gün sonra bölede olsaydı diyeceğinden tümüyle sorulmalıdır ve isteklere yönelik tasarım ve kodlama yapılırsa bu demiş olduklarınız yaşanmıyacaktır ve müşteri ürünse ürününü modelse modelini yazıysa yazısını yayınlıyacak her yılda yenıleme yaptıracaksa yenılıyecektır

benım düşüncelerim bunlar

B12

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Paylaşım mı yaptın?

Fakat buraya eklediğin yazı benimde ilgiyle takip ettiğim Mehmet DOĞAN 'a aittir.. Mehmet DOĞAN 'ın kişisel günlüğü olan www.altiustutasarim.com da yayınlanmıştır. "Çürük Web Tasarımcısı" ve "Çürük Müşteri" başlıklı yazıları yazarın sitesinde de en çok ilgi gören yazılardan 2 tanesidir.

Yazında Alıntı olduğunu ve kaynağını göremedim.. bizlerde emek harcayan insanlarız ve bu tür hususlara dikkat etmemiz gerekir diye düşünüyorum..

Forum kültürü denen şey insaların emeğini çalma ve çalarken harcadığın emeğe saygı beklemekten ibaret olmamalıdır..

Çürük Web Tasarımcı: https://www.altiustutasarim.com/arsiv/2006/07/curuk_web_tasarimci.php

Çürük Müşteri: https://www.altiustutasarim.com/arsiv/2007/02/curuk_musteri.php

Yazarın bu yazılarına bağlantı veren birkaç site..
- t'infection ( www.t-infection.com ) - https://www.t-infection.com/curuk-musteri/
- BAĞIRIŞ (www.bagiris.com) - https://www.bagiris.com/v3/blog/?p=19

Sanırım bunlar kaynak olarak yeterlidir..

B12

🏅Acemi Tasarımcı🏅
flood yapıyorum farkındayım ama Mehmet DOĞAN gibi değerli bir üstadı tanımıyor olmanıza üzüldüm.. "Teknoloji Kimin Umurunda" adlı kitabını ve www.altiustutasarim.com adı altında yayınladığı günlüğündeki yazılarını okumanızı şiddetle tavsiye ederim..

Anlatım teknikleri konular üzerindeki hakimiyetiyle örnek aldığım kişilerdendir.. Buraya yazıyı ekleyenden ziyade yazıyı yazanı tebrik etmenizi isterdim..

verdiğim rahatsızlıkdan dolayı özür diler mutlu paylaşımlar dilerim.. Tüm meslektaşlarıma (!)

B12

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok iyimiş sağol link için

faydam olduysa ne mutlu bana.. ama bazı şeylere biraz daha dikkat edilmesini gerektiğini düşünüyorum.. en azından emekverenler topluluğuyuz saygı olması gerekir neyse fazla uzattım sanırım umarım sizler içinde bir faydası olur Mehmet Doğan ın yazılarının..

abaq

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
abaq.deviantart.com
reklam site logo yazı insanalra halen gereksiz geliyor gerekliliği tartışma içerisinde ama maalesef durumm burada böyle.

gkbrkbykn

🏅Acemi Tasarımcı🏅
"Yaptığı tasarımlar içinde en çok gurur duyduğu fonksiyon “farenin sağ düğme tıklama engeli” ise "
işte buna çok güldüm...
bu tarz tasarımcı sayısı azımsanamayacak kadar çok fakat bu işten para kazandıklarını sanmıyorum? yani hangi firma kendisi hakkında hiç birşey bilmediği bir kişiye iş yaptırır ki? zaten anlamak zor olmuyor bakın messenger kişi listemden örnek verim.
x tasarımcısının kişisel iletisi-->100YTL WEB SiTE YAPILIR Örnek siteler:www.*.org---www.*.org(linux2(500mb alan)

y tasarımcısının kişisel iletisi-->X İnternet ve Bilişim Teknolojileri (+90.xxx xxx xxxx - info@x.com)

Hangisinin daha güvenilir olduğunu anlamak zor değil herhalde. Birinci arkadaş boya badana işi ile karıştırmı gibi daha çok web tasarımı:)

kullanici1

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
oncelikle paylasim icin tesekkurler
eglenceli bir anlatim olmus

yorumlardanda anladigim kadari ile hepimizin ortak sorunlarindan birisi bu konu

bence oncelikle sirket / kurum veya herhangi bir hizmet saglayan yoneticilerin artik bu işin kopyala yapıstır olmadıgını ,web sayfalarının iş dünyasındaki onemini ve şirketlerinin aynası oldugunu anlamaları/inanmaları gerekiyor. asıl sorun burada gibi bunu gözlemleyebilmiş ve inanmıs kisiler, tasarımcıya sordugu sorularla ve yaklasımıyla zaten belli oluyor hemen.Dolayısıyla kendileri kazanıyor.

BU arada SİTemizin yeni tasarımı hepimize hayırlı olsun :) cok hos olmus emegi gecenlerin ellerine, yureklerine sağlik

saygılarımla
tekrar tesekkurler
herkeze basarilar :)