Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Dreamweaver cs5 de php çalıştıramıyorum???

samurai1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
MErhaba arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var dreamWeaver cs5 e yeni başladım bir problemim var programda php kodlarını yazıyorum design yadığımda gözükmüyor <?php echo "mesela boyle yaziyorm" ?> ama gözükmüyor

Benzer konular

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Bilgisayarınızda herhangi bir PHP serverı yoksa tabiki çalışmaz. Sadece php kodlarını derleyebilirsiniz server olmadan.

Bakınız: Apache2Triad, EasyPHP, WampServer, XAMPP. Bu programlardan herhangi birini indirip kurun ve dosyalarınızı, programın kurulum dosyaları içindeki "www" veya "htdocs" dizinine atın. Ardından tarayıcınızı açın ve "https://localhost" yazıp entera bastığınızda dosya(ları)nız gözkücek. Ordan tıklayarak artık php dosyanızın içeriğini görebilirsiniz.

samurai1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kardeşim onu biliyorum ben dreamweaverde gözükmüyor diyorum kodlar onu nasıl hall edicem?

hsamet

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kardeşim onu biliyorum ben dreamweaverde gözükmüyor diyorum kodlar onu nasıl hall edicem?

İyide arkadaşım. Php kodları tablo, div, textbox html elamanları gibi gözükmez. Php kodlarının sounçarını sadece tarayıcı üzerinde görebilirsin.

samurai1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tamam kardeşim ama echo merhaba yazısı da gözükmüyor bu neden? bir başka sorum daha olacakdı apche ile appserver arasındakı fark nedir? ben anladığım kadarıyla appserver içinde mysql apache php hepsi var ama apacheyi kurdukdan sonra mysql falanda kendin kurmalısın doğrumu anlamışım?

hsamet

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tamam kardeşim ama echo merhaba yazısı da gözükmüyor bu neden? bir başka sorum daha olacakdı apche ile appserver arasındakı fark nedir? ben anladığım kadarıyla appserver içinde mysql apache php hepsi var ama apacheyi kurdukdan sonra mysql falanda kendin kurmalısın doğrumu anlamışım?

Sana tavsiyem wamp serverdır. Wamp serverın içide hepsi mevcut (mysql server, apache server, phpMyAdmin ). Wamp'ı https://www.wampserver.com/ adresinden ücretsiz indirebilirsin. İndirip kurduktan sonra start WampServer dediğinde sağ alt köşede bir ibre çıkıcak. O ibre yaklaşık 1-2 sn sonra tamamen beyaz olucak. Beyaz olduğu zaman server sorunsuz çalışıyor anlamına geliyor. Beyaz ibrenin üstüne sağ tıklayarak "www directory" dersen sana bir klasör açar. Bu klasörün içinde index.php yer alır. Sen kendi dosyalarını bir klasör oluşturup onun içine atarsn. Sonra tarayıcıdan https://localhost/seninklasorun/dosyaAdin.php dediğinde yazmış olduğun <?php echo "Merhaba!"; yazısı çıkıcaktır. ?> kodu çalışacaktır. Anladığım kadarıyla sen DW den "Design" bölümünde çıkmamasından şikayet ediyorsun :) Bu imkansız. :)

samurai1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tamam kardeşim birde onu deneyim bu apache beni çok uğraştırdı php yi tanıtmak mysql li tanıtmak çok zaman alıyor en iyisi bunu deneyim teşekkür ederim.

hsamet

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tamam kardeşim birde onu deneyim bu apache beni çok uğraştırdı php yi tanıtmak mysql li tanıtmak çok zaman alıyor en iyisi bunu deneyim teşekkür ederim.

Birşeyi yanlış yazmışım, tekrar okuyunca fark ettim. İbreye sağ değilde sol tıklıcaksın. Kolay gelsin.

samurai1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tamam kardeşim birde problem deyilse msn adresini ala bilirmiyim?

hsamet

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tabi ne demek timramon[at]hotmail.it

samurai1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Gerek kalmadı;)))

Son düzenleme: