Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Flash Siteyi Tam ekran yapma sorunu?

pyshpt

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar bi flash site tasarladım , ben bu flash sitenin kullanıcının bilgisayarı hangi çözünürlükte olursa olsun tarayıcı sayfasına tam oturmasını istiyorum. Soldan sağdan alttan üstten boşluk kalmıyacak şekilde bunu nasıl yapabilirim. Yardım edin lütfen :(:sweating:

Benzer konular

derux

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ana sahnedeki butonumuzun actions paneline alttaki kodu yazalım.

on(press) {
tamekran();
}

Ana sahnedeki butonun bulunduğu frame'i seçelim ve Actions paneline alttaki kodu yazalım.

Stage.scaleMode="noScale";
Stage.align = "TL";
function tamekran(){
if(Stage["displayState"]=="normal"){
Stage["displayState"]="fullScreen";
}else{
Stage["displayState"]="normal";
}
}
var boyutlandir:Object = new Object();
boyutlandir.onResize = function () {
tamekranbuton._x=Stage.width/2;
tamekranbuton._y=Stage.height/2;
}
Stage.addListener(boyutlandir);

Flash çalışmamız için yapacaklarımız bunlar.

Şimdi "File" menüsünden "Publish" i tıklayarak
html ve swf dosyalarının projemizi ilk kaydettiğimiz yerde oluşmasını sağlayalım.

Oluşturduğumuz HTML dosyasını not defterinde açalım ve alt resimdeki değişiklikleri uygulayarak kaydedelim.

HTML belgemizi çalıştırıp Flash butona tıkladığımızda sayfanın tam ekran modunda çalıştığını göreceğiz.

İyi çalışmalar.

https://rs253.rapidshare.com/files/67942119/flash_tamekran.rar

pyshpt

🌱Yeni Üye🌱
bu şekilde değil kardeşim , ben sitenin explorera tam ekran oturmasını istiyorum . monitörü tamamen kaplamasını değil . Genede bu bilgide iyi oldu tskr ederim.

derux

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
sanada iyilik yaramıyo ha :D explorerda tam oturması için yine fullscreen kodunu kullanmalısın. Bunuda bilmiyorum hangi programda yapıyosun ama dreamweaver daysa code kısmında flash dosyanın özelliklerinin olduğu kısım var o kısma . ''fullscreen'' kodunu ekleyerek bi dene bakalım.

pyshpt

🌱Yeni Üye🌱
o şekildede olmuyo :( bilg. in çözünürlüğü deiştirip siteyi açınca gene full olmuyo :( Stresliyim kusura kalma :D

derux

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bilmiyoreum sorununu çözdünmü ama istediğin gibi bir sonuç elde etmen için bir döküman veriyorum işine yarar umarım.

benim çözünürlüğüm yüksekti verdiği ölçü yerine ben 1150x560 kullandım. Sanırım dediği gibi ekran çözünürlüğüne göre değişiyor.

1-Her zaman Flash movie nizi 990x560 sayfa boyutunda ayarlayın.

Çünkü 990x560 boyutu 1024x768 pixel ekran çözünürlüğünde tam ekran olarak gösterilmektedir.

2-Flash movie nizin HTML ayarlarını yapacağız. "File>Publish Settings... "bölümünü tıklayın ve "HTML" sekmesini tıklayın.

3-"Dimensions" bölümünde aşağı doğru kayan butonu tıklayın.Açılan menüden "Percent" seçin.Çünkü bu bölüm sayesinde Flash Movie nizin ekran çözünürlüğüne göre boyutlandırılması sağlanacak.

4-Flash Movie nizin "Publish" daha sonrada "OK" butonuna basarak ayarlarını yapmış oldunuz.

5-Şimdi de Flash Movie nizin HTML sayfası içerisinde tam ekran gösterimini yapacağız.Bunun için Flash Movie nizin kayıtlı olduğu konuma gidin.Bu konumda *fla,*swf,*html dosyaları bulunmakta.

6-HTML sayfanıza sağ tıklayın ve notepad uygulaması ile çalıştırın ve şu kodları <head>kodlar</head> etiketleri arasına yazın ve kaydedin.

kodlar:

<Style>
body {margin:0px ; padding:0px}
</Style>

bahtiyaralaman

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.tasarimca.org
derux kardeşim verdiğin fullscreen kodlarını yaptım. Fakat Mozilla da butonlarda çalışmıyor. Explorer ve operada bir problem yok. neden kaynaklanıyordur ?

Selim MERCANO

👑Efsanevi Grafiker👑
derux kardeşim verdiğin fullscreen kodlarını yaptım. Fakat Mozilla da butonlarda çalışmıyor. Explorer ve operada bir problem yok. neden kaynaklanıyordur ?

Sanırım bilen yokk

https://www.grafikerler.net/forum-kurallari-mutlaka-okuyunuz-t48.html#post84

* Başkalarının konusu altında yazmak yerine başlık açmayı denemelisiniz.
* Flash As3 kodu var ise yada CS4 ile hazırlanmış Flash çalışmaların kodları çalışması için flash player 'da 10 ve üst versiyonu gerekmektedir.