Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Flexo baskı öncesi tasarımda bana yardımcı olabilirmisiniz.

dilekuludag

🌱Yeni Üye🌱
Flexo fotograf baskıda bana nasıl hazırlamam gerektiği ile ilgili bilgi verebilecek varmıdır arkadaşlar.Elimde bi fotograf var.Klişeyi hazırlıyoruz fakat baskıda o görüntü çıkmıyor.Yardım ederseniz sevinirim..Formda bunun ile ilgili konu var fakat bana yardımcı olacak bilgi yok:) şimdiden teşekkür ediyorum

musty35

🌱Yeni Üye🌱
resmi photoshop a atıp curvesten ayarlamalısın.
resimde kopuk nokta bırakma eğer bırakırsan dökülmelere yol acar.
birde resimden genel olarak değerleri düş flekso kilşeler şişme yapar. çamur gibi çıkar

dilekuludag

🌱Yeni Üye🌱
evet curverstan rengini baya açmıştım yinede renkler koyu gelmisti ozaman açmıstım bu konuyu teşekkür ederim yinede zaman ayırdığınız için

serkansoalp

🌱Yeni Üye🌱
Bu tamamen size bagli bir problem olmayabilir. Filmin (veya CTP nin) tram degeri,
klise kalitesi, basan makinanin kalitesi sonuca etki edebilir. Yok, daha once ayni
ayarlarla bu tarz isler basildi ve basilan islerde problem olmuyordu diyorsaniz,
musty35 in dedigi gibi resmin renk tonlarindaki flexoya uyumsuzluktan kaynaklaniyordur
muhtemelen.

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
bunun için en iyi yöntem, işin basılacağı makinenin karakteristiğini çözümlemek, nasıl mı?

O makinede daha önce basılmış sizin işe benzer bir çalışma bulun, işi dijital ortamda açıp, hangi değerin baskıda nasıl sonuç verdiği konusunda bir inceleme yapın, yeni yapacağınız işi o değerlere göre yorumlayabilirsiniz... Baskı makinelerinin Curve değerleri vardır, birçok klişeci çalıştığı firmanın makinesinin curve değerini test klişeleri ve ölçüm cihazları ile belirler, bundan sonra yapılacak tüm işleri bu curve değerlerine göre ayarlar, siz de kendinizce bir curve elde edeceksiniz... tabi bunun için Loop da kullanmanız gerekecek...

yani Photoshopta Curves ile rengi açmak biraz afaki bir uygulama olur, ne kadar açacaksınız?

musty35

🌱Yeni Üye🌱
bunun için en iyi yöntem, işin basılacağı makinenin karakteristiğini çözümlemek, nasıl mı?

O makinede daha önce basılmış sizin işe benzer bir çalışma bulun, işi dijital ortamda açıp, hangi değerin baskıda nasıl sonuç verdiği konusunda bir inceleme yapın, yeni yapacağınız işi o değerlere göre yorumlayabilirsiniz... Baskı makinelerinin Curve değerleri vardır, birçok klişeci çalıştığı firmanın makinesinin curve değerini test klişeleri ve ölçüm cihazları ile belirler, bundan sonra yapılacak tüm işleri bu curve değerlerine göre ayarlar, siz de kendinizce bir curve elde edeceksiniz... tabi bunun için Loop da kullanmanız gerekecek...

yani Photoshopta Curves ile rengi açmak biraz afaki bir uygulama olur, ne kadar açacaksınız?
haklısınız son sistem fleksolarda makinaların parmak izi alınıyor. bizde o sistem oturmadığı için mecburen curvesten göz kararı yapıyoruz. sanırım arkadaslarında öle bi sistemi yok.
aslında kötü çıkmasının bir çok nedeni olabilir. klişenin yıkanmasından pozlarına kadar hersey etken olabilir.

Önder Adem

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
www.istanbulletiket.com
flexo ve lettetpress gibi baskı sistemlerinde klişe kullanılması sebebiyle, bir işin grafiğinden renk ayrımına, filmin ve klişenin markasından, pozlanma ve yıkanma sürelerine, malzeme, boya ve hatta tesa özelliğine kadar birçok konuda fikir sahibi olunması gerekmekte ve bütün bunları özellikle grafiker bilmek zorunda... Yani baskı sorunu bu saydıklarımın herhangi birinde ortaya çıkabilir...