Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Fontlar pikselleşerek çıkmaya başladı

heteroderwish

🌱Yeni Üye🌱
Selamlar

Photoshopta dün yazı yazarken fontlar bozuldu. Bozukluk pixelleşme şeklinde görülüyor.
Diğer programların fontlarında bir bozukluk yok. Sadece photoshopta oluyor.
Pen üzerine yazmaya kalktıktan sonra oldu yanlış hatırlamıyorsam.
Şimdi boş bir alana yazı için tıkladığımda yanıp sönen imleç çizgisinin ortalarına yakın yerde pen noktası çıkıyor. Yazıyı bu şekilde yazıyor ve fontlar pikselleşerek çok kötü görünüyor.

Fontları silip bir daha yükleyeyim dedim fakat vistada bu ölüm, hele ki çok font yüklemişseniz. Size tek tek soruyor sileyim mi diye.. Bunu da yaptım fakat windowsun ana fontlarını silmedi izin gerekiyor diye. Sorun bir türlü çözülmedi.

Neyi gözden kaçırıyorum bilmiyorum bilen varsa sevinirim. Neden olabilir sizce?

imlec.jpg

Benzer konular

grafikerkartal

👑Efsanevi Grafiker👑
arkadaşım sayfa çözünürlüğün nedir ? ona dikkat ettin mi ? ayrıca nihayetinde photoshop pixel tabanlı bir programdır...

nosradamus

🌟Usta Tasarımcı🌟
Arkadaşım %200 lük zoom yapılmış bir alanda 23,62 pt lik bir yazı elbet pixellerine ayrılacaktır. Ya zoom değerini düşür ya da daha büyük yazı puntosu kullan. Bi de çalışma alanın RGB/8/CMYK bunu da değiştir, ya RGB ya da CMYK kullan.

graphicer01

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşım %200 lük zoom yapılmış bir alanda 23,62 pt lik bir yazı elbet pixellerine ayrılacaktır. Ya zoom değerini düşür ya da daha büyük yazı puntosu kullan. Bi de çalışma alanın RGB/8/CMYK bunu da değiştir, ya RGB ya da CMYK kullan.

arkadaşımın dediklerine hem katılıyorum hem katıLmıyorum...
Nedenini açıklıyorum...
Eğer %200 zoom yapmışsa doğrudur dağılır...
Veya şöyleyse ; açtığı sayfa boyutu küçükse yazdığı yazı puntosu da dağılır.

Rgb ve cmyk ile alakası yoqtur onu da söylerim...
....saygılarımla

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Dediklerinizle alaksı yoktur.%200 zoom ile yazı karakterlerinde bu kadar bozulma meydana gelemez.

Sorununuz Type aracını seçtikten sonra üstteki ayar menüsündeki "aa" kısmının "none"
olmasıdır.Onu "sharp" olarak değiştirirseniz sorununuz düzelecektir.

17902717.jpg

graphicer01

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Dediklerinizle alaksı yoktur.%200 zoom ile yazı karakterlerinde bu kadar bozulma meydana gelemez.

Sorununuz Type aracını seçtikten sonra üstteki ayar menüsündeki "aa" kısmının "none"

17902717.jpg

Ali emre katılıyorum kardeş düşüncelerine...
haklısın "sharp" adın üstünde sharpen gibi pikselleştiriyor yazıyı...
Yazıda bozulmalara neden oluyor...
Ama anlamadığım bir nokta var kardeş ...
Örneğin bir awatar yapacaksın awatarın sayfası ölçüsü küçüktür...
Yazıyı büyüttüğün zaman zoom ile yazı dağılır öyle değil mi.?
Bu olay kafamı karıştırdı , photoshop piksel tabanlı bir program olduğu için açtığın sayfanın pikseli de yazıyı etkilemez mi...?
Kafam çok karıştı...

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Ali emre katılıyorum kardeş düşüncelerine...
haklısın "sharp" adın üstünde sharpen gibi pikselleştiriyor yazıyı...
Yazıda bozulmalara neden oluyor...
Ama anlamadığım bir nokta var kardeş ...
Örneğin bir awatar yapacaksın awatarın sayfası ölçüsü küçüktür...
Yazıyı büyüttüğün zaman zoom ile yazı dağılır öyle değil mi.?
Bu olay kafamı karıştırdı , photoshop piksel tabanlı bir program olduğu için açtığın sayfanın pikseli de yazıyı etkilemez mi...?
Kafam çok karıştı...

Etkiler ama burada arkadşımız sayfaya sadece 1 kez zoom yapmış.Bu kadar zoom ayarı ile yazı karakterinde bu kadar çok bozulma meydana gelmez.Senin dediğin durum mesela avatar ortalama 200 x 200 px olur.Sen bu sayfaya %800 zoom yaparsan senin dediğin durum ortaya çıkar.Hatta sadece dik olmayan yazı tipleri aşırı bozulmaya uğrar.(A Harfi gibi.L Harfi ise neredeyse hiç bozulmaz.)

29803271.jpg

graphicer01

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
etkiler ama burada arkadşımız sayfaya sadece 1 kez zoom yapmış.bu kadar zoom ayarı ile yazı karakterinde bu kadar çok bozulma meydana gelmez.senin dediğin durum mesela avatar ortalama 200 x 200 px olur.sen bu sayfaya %800 zoom yaparsan senin dediğin durum ortaya çıkar.hatta sadece dik olmayan yazı tipleri aşırı bozulmaya uğrar.(a harfi gibi.l harfi ise neredeyse hiç bozulmaz.)

[ımg]https://img194.imageshack.us/img194/6537/29803271.jpg[/ımg]

ali kardeş çok güzel anlattın teşekkür ederim...
Anladım...

heteroderwish

🌱Yeni Üye🌱
Şimdi yazıya zoom yapmam bir şeyi değiştirmiyor.
%100 de büyük punto yazsam da aynı sorun var çünkü.
Sharpen yapmam sorunu çözüyor bunu daha önce de farketmiştim fakat anlayamadığım şu: verdiğim screenshota dikkatle bakarsanız text imlecinde siyah bir pen noktası çıkıyor. Normalde none yazdığımızda bu pikselleşmeyi yapmaması gerekiyor. Bu sorun işyerinde de başıma geldi oradaki pc xp olduğundan bütün fontları silip yeniden yüklediğimde sorun düzeldi. Fakat evdeki bilgisayarımda vista var ve default fontları silmiyor.
Sorun da çözülmüyor :)

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Yazı aracının temeli düz bir path e düz olarak yazı yazmamızı sağlamsıdır.Pen aracı ile bir hat oluşturup yazı aracı ile üstüne tıkladığınızdada aynı siyah nokta çıkar.Bu bir sorun değildir.

2. sorunuza gelince bu durumun fontla alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü siz tüm fontları silip yüklediğinizde (sorunu çözebilmek için) Photoshopta tüm fontları tekrar gözden geçirmiş ve Yazı aracının ayarlarını sıfırlamıştır.

Farkında olmadan bazen Anti-Alasing (aa) modu NONE olmaktadır.Bunu tekrar SHARP yaparsanız bu tür sorunla karşılaşmazsınız.Ben size yine 2 örnek vereyim.

%200 Zoom Altında AA modu: NONE;
noneq.jpg

%200 Zoom Altında AA modu: SHARP;
sharpg.jpg

measa

♾️Grafik Gurusu♾️

17902717.jpg

Benimde başıma geldi bu olay bugun hatta biraz önce. Teşekkürler bilgi için Ali Emre +rep benden