Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

fotoğrafçılar vesikalık fotoğraf rütuşunu nasıl yapıyor?

abcd_efe

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşlar. ben dijital fotoğraf makinasında çektiğim fotoğrafları düzelterek (sivilce, leke vb.) hatları gidermeye çalışarak vesikalık hazırlamaya çalışıyorum ama hoşuma gitmiyor. fotoğrafçılar da photoshop da vesikalık çalışıp net bir şekilde baskı yapıyorlar ve bu rütuşlu vesikalık fotoğraf çalışmaları da baskıları da güzel oluyor.
tecrübeli arkadaşlar dijital fotoğraf makinasıyla amatörce çekilen ve vesikalık olarak çalışılan fotoğraflar için photoshopta neler yaptıklarını anlatırlarsa sevinirim. şimdiden teşekkür ederim. iyi çalışmalar

Benzer konular

adom01

🌱Yeni Üye🌱
kolay gelsın ben anlatayım bildiğim kadarı ile ilk önce resmi 15-21 croplanır mantığı ise yarın öbürğün resmi çekinen birine bişey olursa resmi buyutturmek isterlerse buyuk ellerinde bulunur. sonra resmi layer kılıdı acılır sonra arka plan temızlenır ve acık renklı planlar kullanınır sonra gozler ve dudaklar secılerek rutus yapılır ornek kpt olabılır varsa renklerde sorun renk sorunları gıderılır bır yerınde sıvılce vs varsa yok edılır buda bıttıkten sonra 4-6 sekılde croplanır ve 10-15 sayfa ıcıne 4 tane olucak sekılde yerlestırlır ve sonra baskı olur .. umarım yardımcı olabılmısımdır kolay gelsın ıyı calısmalar takıldıgın bır yer olursa söylersın yardımcı olurum

serbay

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Fotoğrafcılar bu noktada bilgi vermek istemiyorlar. Yokmu başka bişeyler daha anlatacak...

polismail

🌱Yeni Üye🌱
ben rütüşta imagenomic'i kullanıyorum fakat ayarlarında biraz proglem yaşıyorum bunu da rütuş yaptığım layerin opacitiysini düşürerek bir nebze hallediyorum, denemeni tavsiye ederim. (imagenomic ayarlarında yardımcı olabilecek arkadaş varsa sevinirim)

35bahadir35

🌱Yeni Üye🌱
ya ne yapacaksınız bu kadar bilgiyi herkes işini yapmalı bence.....
rotuslu kaliteli fotograf mı istiyorsunuz gideceksiniz bir fotografcıya size guzel bir fotograf hazırlayacak, yanlıs anlamayın da yakında bunları soran arkadaslar bize diyecekler ki yaaa aranızda evimin bir kösesine bir studyo kuracagım hazır perdeler flashlar falan yardımcı olacak var mı_? :D
guluyorum sadece...... tabi bu benim fikrim ve düsüncem sizin fikirlerinize ve sorduğunuz sorulara saygı duyuyorum iyi gunler iyi calısmalar dilerim.....

0sessiz

🌱Yeni Üye🌱
bende basit bi photoshop yaması olacaktı bi ara özelden mail at iletirim sana

purplelizard

🏅Acemi Tasarımcı🏅
patch tool ve clone stamp tool ile surattaki pürüzleri temizle.fotograf layerını dulicate et.duplicate ettiğin layera gaussian blur uygula daha sanra maskele ve dudaktı gözdü saçtı yerlerin blur efektini sil.

niobe

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
t.me
fotoğrafçılar vesikaığı çekmek için en az 3 flaş kullanıyor bu da ortamla 10 binlira 1 adet makina 2 binlira civarı genelde 24-85 2.8 mercek 1500 lira civarı arkaya cekim için kullanılan fon 500 lira baskı için kullanılan printer 1500-7500 lira civarı vesikalık ücreti 8 tanesi 6 lira

sonra kalkıp sahnede photoshop u görünce her işi o yapıyor zannediliyor işleri yapan programlar değil onların arkasındaki yatırım ve en önemliside İNSAN dır bir pc veya mac masaya koyunca bütün işi halletmez arkasında bir grafiker yada o programı kullanmasını bilen biri olması lazım lütfen bağcıyı dövmeyin ki daha çok üzüm yiyebilelim

herkes grafiker yada fotoğrafçı olamaz

ert13

🌱Yeni Üye🌱
fotoğrafçılar vesikaığı çekmek için en az 3 flaş kullanıyor bu da ortamla 10 binlira 1 adet makina 2 binlira civarı genelde 24-85 2.8 mercek 1500 lira civarı arkaya cekim için kullanılan fon 500 lira baskı için kullanılan printer 1500-7500 lira civarı vesikalık ücreti 8 tanesi 6 lira

sonra kalkıp sahnede photoshop u görünce her işi o yapıyor zannediliyor işleri yapan programlar değil onların arkasındaki yatırım ve en önemliside İNSAN dır bir pc veya mac masaya koyunca bütün işi halletmez arkasında bir grafiker yada o programı kullanmasını bilen biri olması lazım lütfen bağcıyı dövmeyin ki daha çok üzüm yiyebilelim

herkes grafiker yada fotoğrafçı olamaz

defol git..sana muhtaç olan var mı? git işini yap, kimse sana illa ögret demiyor.digital kamera ile geleceginiz karanlık, bunu da biliyorsunuz(fotografcılar)..

abcd_efe

🌱Yeni Üye🌱
yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim. eleştiren arkadaşların da korkmasına gerek yok. burada kimsenin fotoğrafçılığa falan soyunacağı yok. dijital kamerayla kendince amatör resim çeken birçok kişinin baskı yaptırmayacağı fotoğraflar üzerinde oynama yapma isteğini herkes bilir. bu hem eğlenceli hem öğretici hem de kişinin kendi isteğine göre birşeyler hazırlamasıyla ilgilidir. zaten fotoğrafçıların da çoğu hazır programlar üzerinde hazır şablonlar üzerinde çalışarak fotoğraf baskısını hazırlıyorlar. yoksa kimsenin yeni birşey icat ettiği falan yok. onun için niobe isimli arkadaşın kendince özel birşey yaptığını zannetmesi saçma.

grafikerchicago

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar merhaba..
Öncelikle bu olayı öğrenmek isteyen arkadaşlar hala varsa onlara ufak tavsiyelerde bulunmak isterim.
Photoshop programının içerisindeki sekmelerin ne işe yaradığını veya ne için nerede kullanıldığını tam olarak anlamadan ve bilmeden bu tarz uygulamaları yapamazlar.
Örneğin Clone Stamp Tool butonu var bu dokuyu kopyalamaya yarar.Yüzünüzde ufak bir leke varsa bu butonu kullanarak yüzünüzdeki dokudan bir nokta belirleyerek lekenin üzerini silebilirsiniz.Fakat dediğim gibi bu butonu bilmeniz uygulamanıza yine yaramayacak.Direk seçerek bu butonu kullanamazsınız ancak Alt tuşuna basarak Clone Stamp Tool da seçili iken doku kopyalayabilirsiniz...
Bu sadece bir örnekti.Bunun gibi biçok uygulamalarda zorluk çekebilirsiniz.En iyisi videolu anlatımlar var google a yazınca çıkıyor.Onları izleyerek bilgi edinebilirsiniz.Uygulama yapmanız daha kolay olacaktır.

Kolay gelsin ;)

emre_ozturk

🌟Usta Tasarımcı🌟
fotoğrafçı arkadaşlara katılıyorum herkes işini yapmalı bence. fotoğraf çekimi dersen o zaten bir sanattır photoshop ise bu sanatın yardımcıdır, şunu bir kez daha dile getiriyorum programlar başlı başına bir işe yaramaz ol de olric gibi değil yani insanların beyni ile yönetilirler. peki bu beyin vücuda emir vermese nasıl yapıcaklar. yani programlar bir amaçtır insanlar ise onları yöneten birer yönetici insanları yöneten yöneticilerde beyindir.. bunu unutmayın baya kapsamlı oldu hayırlı işler boş güneşler..

rivell

🏅Acemi Tasarımcı🏅
actions lar var rutuş içinde kendiliğinden otamatik hallediyprrr

Imortall

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
35bahadır35, niobe, emre öztürk bu arkadaşlar konuyu nereye çekmişler anlamadım :D konu başlığına bakıyorum birde bu arkadaşların yazdıklarına nerden buraya geldik anlamadım kendimden şüphe etmeye başladım kafayı mı yiyorum ne :D

emre_ozturk

🌟Usta Tasarımcı🌟
fakat konu başlığına bakarsan fotoğrafçılar rötuşu nasıl yapıyorlar demiş sadece rötüşu fotoğrafçılar mı yapıyor acaba yani burda denmek istenen fotoğrafçıların nasıl yaptığı nasıl yapıldığı değil.. eee bu yüzden de fotoğrafçılar ayaklanıyor bizim işimizi elimizden alcak herkes kendi işini yapmalı vs. ne gerek var ki bunlara zaten kendini bilen grafiker fotoğrafçı bu tarz yorumlarda bulunmaz. bende dayanamadım ve yorum yaptım hepsi bu konuyu açan arkadaş yanlş anlamasın

deepfunk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Dijital makinem mürekkep püskürtmeli yazıcım özel vesikalık kağıtları en önemlisi photoshop ihtiyacım olduğunda kendi vesikalıklarımı kendim yapıyorum. Çokta güzel oluyor. :)