Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Gelin Corel'leri Türkçeleştirelim

afidanci66

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Corel İngilizce olmasına karşın simgelerle kullanılan bir programdır. Öğrenmişseniz sorun yok. Ancak yeni başlıyorsanız başlı başına bir sorun İngilizce olması. Sitelerde binlerce corel türkçe yama arayanlar var. Patch'lar bazen corel'imizin bozulmasına neden olabiliyor. Ne yapalım? Gelin Corelimizi biz Türkçeye çevirelim. Hemde extra bir program yada ek bir dosya kullanmadan. Nasıl mı;
Ben kısaca sana yazayım;
Corelimizi açıyoruz ctrl+j basıyoruz. Costumization/Command seçiyoruz. Sağ taraftaki menüden appearence tıklıyoruz. File yerine Dosya, New yerine Yeni vs. Anlamlarını bilmediğiniz kelimeleri google çeviri ile Türkçe'ye çevirebilirsiniz. İngilizce kelimeleri Türkçe olarak yazıp ok tuşuna basıyoruz. Coreli kapatıp yeniden açıyoruz. Corel'i Tr olarak kullanıyoruz. Kolay gelsin.

ALİ KARAKAN

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.dersafisleri.com
dOSTUM BÜTÜN MENÜLERİN TÜRKÇESİNİ BULUP YAZANA KADAR CANIMIZ ÇIKAR. İNGİLİZCESİNİ ÖĞRENMEK DAHA KOLAY OLUR HERHALDE

satocu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
hahaha haklisin kardesim canimiz cikar:D:D:D:D zaten butun programlar hemen hemen ayni 1 kere ogren canin cikmasin....yinede emege saygi.....eline saglik

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Vallahi süper tebrik ederim, menüleri Türkçeleştirme o kadar zor değil, günde 5-10 tane yapabiliriz, daha fazlasıda yapılabilir, bence süper bir özellik, teşekkür ediyoruz.

KRaL_MuRaT

🏅Acemi Tasarımcı🏅
zor be abi. boş ver ing. öğrenelim daha iyi :)

afidanci66

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
aaa! bu kadar mı? corelin türkçesini rapid'e yüklüyorum binlerce defa indiriliyor. Nasıl yaptığımı gösterdiğimde hiç ilgi görmüyor. Oysa bir programın kullanılmasını öğrenmek için türkçe olması, ve bunu kendinizin yapmış olması ne güzel birşey. Bırakın Türkçe'yi kürt arkadaşlarda kürtçeye çevirsinler, Lazlarda lazcaya.:) Photoshop'u da isteyen olursa özelden mesaj atsın gaari.

Nazy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.maxicep.com
İngilizce olması daha iyi ama
Freehand yada Illustrator kullanıcıları, Corel Komutlarını kendi komutlarına göre uyarlayabilirler mesela Import yerine Place yazmak gibi

ajansmert

🌟Usta Tasarımcı🌟
Faydalı bir paylaşım,uğraşmaya değer

selimArslanoğlu

🌟Usta Tasarımcı🌟
paylaşım güzel fikir güzel ama yanlış bir yol olur hem ustalar için hemde yeni başlayanlar için corelin türkçesi ancak bu mesleğe uzak sadece firmaları içinde ufak parça (cam ilanı indirim kağıtları gibi )işlerini matbaalara yada ajanslara vermek istemeyim aldıkları yazıcılardan dökmeye çalışan firmalara yarar. Corele yeni başlyan biri eğer tüm programı türkçe öğrenmesi demek o kişinin gelecekte yeni sürüm corellerde sorun yaşaması yada bekleyip yeni sürümünün türkçesini bulması demek buda hem zaman hemde corelden uzaklaşmak anlamına gelir Kanatimce coreli yada bir başka programı mutlaka ingilizce öğrenmek (ama kelime manalarını bilmek gerek) lazım Yinede Takdir Kullanıcıların paylaşım için tşkler.

afidanci66

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Şimdi bazılarınız yıllardır kullandığı ingilizceden vaz geçemiyor olabilirsiniz. Ancak nazy'nin de dediği gibi başka programları kullanıp corel'i istasyon olarak açmak zorunda olanlar var. Ayrıca photoshop dahi artık türkçe çıkıyor. Corel evrensel bir program ama bazıları hevesle kurduğu programın karşısına geçip hiç bir şey yapamadıklarından geri siliyorlar. Söyleyin bana Corel'de daha önce bilmediği bir konuyu video yada yazı ile öğrenen var mı? Yoktur. En azından bende yok. Photoshop çok. Video ve ders yazıları gani. Ben Corel için böyle bir değişiklik sundum onlara. Bu yeni versiyonlar içinde aynı olacaktır. Yeni başlayanlar ve başlayamayanlar için bulunmaz bir fırsat olarak görüyorum. Haa bu 10 yıllık grafikerin işine yaramaya bilir. Photosopta Sharpen'in türkçesini bilmeyenler %95 tir. Netleştirme derler. Oysa pixel olarak resmi büyüte bilen ve netleştiren tek program Coreldir. Ekleyin yorumları hadi..)