Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

gofre

mesudiyeli

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar gofre ile tümsek lak arasında ne fark var bilen var mı? Gofreli bir kapak ctp de nasıl bastırılacak? Şimdiden teşekkürler

Benzer konular

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
Gofre fiziksel olarak kağıta uygulanan güç yardımı ile elde edilen bir kabartma şeklidir. eğer bu tarz bir gofre uygulaması yapılacaksan CtP ve ya film farketmez gofre yapılacak alanın ayrı bir filmi alınarak mesela bir logo ise logonun dıs kapladığı alanın tek renk şekilde filmi alınır ve gofre klişesi değimiz çinkoya pozlanarak hazırlanan klişe tipo makinelere bağlanıp, sonrasında baskı aşamasını geçmiş kağıt bu sefer tipo da gofre için yeniden baskıya alır.

lak ile yapılan kabartama gofraj ise tamamiyle kimyasal özelliği olan ve UV ışığından geçerek kurutulma yöntemi ile kendiliğinden kabaran bir lak çeşidi ile yapılır. bunun için ise yine tekrenk olarak lak olacak ve kabarak yerlerin filmi alınarak ayrı bir kalıp işlemi ile serigraf baskı yöntemidir buda kabartma lak olacak yere lak transfer edilir ve UV den geçer böylece kimyasal yapısı değişime uğrayan lak kabarakak kağıta yapışmış olur...

umarım bu bilgiler isine yarar. ben teknik olarak detaya girmedim sadece uygulamayı yapanların anlayabileceği bir dille (halk dili ile) anlatmaya calıştım...

kolay gelsin

mesudiyeli

🌱Yeni Üye🌱
teşekkür ederim, daha çok acemiyim, anladığım kadarıyle her ikisi de ctp den basılabiliyor, gofre daha tok duruyor ve laktan daha az masraflı galiba...zamanla öğreneceğim umarım....sevgi ve saygılarımla..

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
rica ederim kolay gelsin. CtP nin de olduğunu öğrenmek istersenik arama yapmanızı öneririm. CtP yaptığımız işlerin basılı hale gelmesinden bir önceki baskı hazırlığın son aşamasıdır. baskı değildir. bunu karıştırmayınız

erkan_nwo_

🌱Yeni Üye🌱
Çok teşekkürler usta eğitici anlatsa bu kadar anlatamazdı
:)