Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Grafik ve Web Tasarımına Başlamak İstiyorum

onurmete

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar siteye bugün kayıt oldum ve gerçekten sitenin içeriğini çok beğendim. Her konuda yardım alabileceğiniz insanlar topluluğunda olmak beni çok mutlu etti. Bu değerli insanlardan şimdi de benim durumum için öneri ve fikirlerini aktarmalarını istiyorum. Öncelikle kendimi tanıtmakla başlayım. 20 yaşındayım ve Yeditepe Üniversitesi hazırlık sınıfı öğrencisiyim. Bölümüm matematik olduğu halde ilgi alanım görselliğe yatkın bölümler. Ancak bir kere bu bölümü seçtim ve okumak durumundayım. Geçen hafta internette dolaşırken grafik tasarım kurslarının reklamlarını gördüm ve herbirini inceledim. Bir tanesinde;

» Temel Tasarım Bilgileri, Matbaa Dizimi, Baskı Teknikleri 5 Saat
» ADOBE PHOTOSHOP 40 Saat
» MACROMEDIA FREEHAND 30 Saat
» ADOBE ILLUSTRATOR 20 Saat
» ADOBE INDESIGN 15 Saat
» CORELDRAW 20 Saat
» QUARKXPRES 10 Saat

programlı grafik tasarımı dersi veriliyormuş. Bu işe şuan ilgi alanım olduğu için heveslendim ancak ilerleyen zamanlarda kendimi geliştirebildiğim taktirde daha profesyonelce ilgilenebilirim. Grafik tasarımının yanında bilgisayara olan ilgimden dolayı web tasarımı ve web programlama eğitimleride almak istiyorum. Aynı kurs içinde bu iki programda mevcut. Şimdi, sizce grafik tasarım-web tasarım ve ardından web programlama dersleri almam profesyonel olarak olmasa da hiç değilse bir uğraşı olarak beni tatmin edebilecek, temel oluşturabilecek bir seviyeye getirebilir mi?

Bu arada web tasarım derslerinin içeriği;
» Web Tasarımına Giriş, Web’in Temel Kuralları, İnternet Nedir 8 Saat
» XHTML ile Kod Mantığını Anlamak ve CSS 24 Saat
» Dreamweaver İle Web Sitesi Tasarımı Yapmak 35 Saat
» Flash İle Zengin İçerikli Tasarımlar Yapmak 20 Saat
» Fireworks İle İnteraktif Tasarım Yapmak 20 Saat
» Adobe Photoshop İle Web Tasarım Öğeleri Oluşturmak 18 Saat

Web Programlama Derslerinin İçeriği;

» XHTML 16 Saat
» CSS 10 Saat
» Java Script 22 Saat
» ASP.Net (C#,Ajax) 60 Saat