Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

grep arama kodları buraya

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bu bölüme grep aramalarını ekleyelim. Ne işe yaradığını da yazalım. Böylece burada bir kolleksiyon oluşsun ve kullanan dua etsin..

ben bir kaç tanesini buraya yazıyorum..
Gerisi gelir inşallah..

TÜM ALL CAPS KELİMELERİ BUL
\<[A-Z]{2,}\>

TÜM TIRNAK İÇİNDEKİ KELİMELERİ BULUR
(“)(\u*\l* *.*\w*\d*)(”)
VEYA
(~{)(\u*\l*\s*.*\w*\d*)(~})

tÜM BÜYÜKHARFLE BAŞLAYAN KELMELERİ BULUR
\u+\u

İÇİNDE TEK KELİMElik TÜMÜ BÜYÜK HARF OLAN KELİMELERİ BULMA
\<\u{1,}\>

MAİL ADRESLERİNİ BULUR
[\l\u\d_%-]+@[\l\u\d_%-]+

bULLET SONRASI KELİMELERİN İLK HARFİ BÜYÜK
(.)(\t)(\l)

1/4 gibi rakamları küçültüp kesir gibi yazmak için
\d+/\d

Parantez içinde yazılanları bulur ( Parantez hariç )
(?<=\().*?(?=\))

Parantez içindeki yazıları bulur ( parantez dahil
\(.+\)

Tırnak içindeki yazıları bulur
".+"

tüm web adreslerini mail dahil bulur
[\w:/]+[.][\w%-/]+

\<\S+\.\S+\>/?

[\w:/]+[.@]+[\w%-/]+

\S+\.\w\w\S+

başında sıfır oloan ama parantez olmayan tel numarasına parantez koyma
0\d\d\d\
($0)

Benzer konular

dddnnnsss

🌟Usta Tasarımcı🌟
\<\u{1,}\> bütün büyük harfli en az bir harften oluşan kelimeleri bulur... Sizin ilk yazdığınızda farkı ne sanırım sizin yazdığınız en az iki harften oluşan kelimeleri bulmakta işe yarıyor...

Pekiyi ben sadece "x" şeklinde (tırnaklar hariç) harfleri bulup italik yapmak istiyorum nasıl yaparım bul ve değiştirden yapılır ama ben, box daki x italik olmasın ama " x sayısı nedir" cümlesindeki x in etkilenmesini istiyorum....

Aslında yukarıda yazılanların nasıl bir mantıkla oluşturulduğunu öğrensek daha akılda kalııcı olur...

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
grep kodları

\<\u{1,}\> bütün büyük harfli en az bir harften oluşan kelimeleri bulur... Sizin ilk yazdığınızda farkı ne sanırım sizin yazdığınız en az iki harften oluşan kelimeleri bulmakta işe yarıyor...

Pekiyi ben sadece "x" şeklinde (tırnaklar hariç) harfleri bulup italik yapmak istiyorum nasıl yaparım bul ve değiştirden yapılır ama ben, box daki x italik olmasın ama " x sayısı nedir" cümlesindeki x in etkilenmesini istiyorum....

Aslında yukarıda yazılanların nasıl bir mantıkla oluşturulduğunu öğrensek daha akılda kalııcı olur...

Grep aramaları ve Grep kodları öğrenimi apayrı bir konu başlığında açılıp bilenler tarafından yazılabilir. Benim bu konuyı açma amacım çok kullanılan hazır grep kodlarının bir araya getirip bir kaynak yaratmak. Koskoca sitede grep ile ilgili sadece 1 madde var. Ya herkes çok iyi biliyor yada grep'in yarattığı kolaylıklardan kimsenin haberi yok. Ben kodlardan anlayan bir arkadaşın grap kodları ve grep arama çözümlemelerini ayrı bir konu olarak açmasını bekliyorum..