Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

illustrasyon çalışmaları: Eggar

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
1234704355snowgirlsbyeg.jpg

1234704321whiteclothesb.jpg

1234704307thebirthoffis.jpg

1234704336theworldbyegg.jpg

1234704324shadowbyeggar.jpg

1234704328ninjabyeggar9.jpg

1234704336seabyeggar919.jpg

1234704315nightmoonbyeg.jpg

1234704287bishopbyeggar.jpg

1234704362bluecharmbyeg.jpg

1234704336cavalierbyegg.jpg

1234705061charmbyeggar9.jpg

1234705030darknight1bye.jpg

1234705062darknight2bye.jpg

1234704998dragongirlbye.jpg

1234704997fallingpetals.jpg

1234705031femalehunterb.jpg

1234704992gullitbyeggar.jpg

1234705069lovebyeggar91.jpg

1234704985largebirdsbye.jpg

1234705057kissbyeggar91.jpg

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
Paylaşım için teşekkürler kasta..

Bu arada 9'uncu resimdeki Kardinal mi yoksa Papa mı emin değilim ama resmen hakaret :D

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Paylaşım için teşekkürler kasta..

Bu arada 9'uncu resimdeki Kardinal mi yoksa Papa mı emin değilim ama resmen hakaret :D

ikisi de değil bence... türkçe çok iyi bilmediğim için pek bu konuda bir şey söyleyemem

ama hayal güçü çok sağalam kullanılmış

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
Kafasındaki Şapka (şapka mı deniyor ona tam bilmiyorum ama) Kardinal ve Papa'ya özgü bir giysidir, ayrıca üzerindeki Hristiyan Hac'ı onun bir Kardinal yada Papa olduğunu gösteriyor. Ama öyle bir çizmiş ki yüzünü.. Putperest Heretic'lere benzetmiş :)

Son düzenleme:

blueden

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Evet çalışmalardaki hayal gücü ve çizgiler oldukça başarılı.

Teşekkürler paylaşım için kasta095.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Kafasındaki Şapka (şapka mı deniyor ona tam bilmiyorum ama) Kardinal ve Papa'ya özgü bir giysidir, ayrıca üzerindeki Hristiyan Hac'ı onun bir Kardinal yada Papa olduğunu gösteriyor. Ama öyle bir çizmiş ki yüzünü.. Putperest Heretic'lere benzetmiş :)

evet haklısınız, araştırma yaptım bu papa.....

:utann:

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
evet haklısınız, araştırma yaptım bu papa.....

:utann:

Evet
Sanatçıların bazıları eserlerini oluştururlarken bazen bir akımın bazen içinde bulunduğu duygusal durumun, bazen de içinde var olan inancın etkisinde kalarak ve eserlerine de bunu yansıtarak bize aslında bir nevi kendi dünya görüşlerini sunmuş olurlar. Bu çalışmaların sahibi olan Illustratör'ümüz Eggar da ilk bakışta anladığımız kadarıyla Hristiyanlık & Mistisizm ve uzakdoğu kültürünün karışımı ile oluşmuş kendine has geliştirdiği bir tarz ile çalışmalarını yapmış. (En azından benim tespitim ve yorumum bu) Bu çalışmadaki tarzlar, içeriğindeki semboller ve göndermeler birçok kişinin görüşlerine uymayan yönde de olabilirler. Ben şahsen o Papa çizimini beğenmedim. Özellikle dinlere karşı kötü gönderme olan çalışmaları şahsen sevmem. Ancak duruma çizim ve sanat gözüyle bakarsak çizimler güzel. Dediğiniz gibi hayalgücü ve tekniği de iyi olunca ortaya kaliteli görseller çıkmış..

Son düzenleme:

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Evet
Sanatçıların bazıları eserlerini oluştururlarken bazen bir akımın bazen içinde bulunduğu duygusal durumun, bazen de içinde var olan inancın etkisinde kalarak ve eserlerine de bunu yansıtarak bize aslında bir nevi kendi dünya görüşlerini sunmuş olurlar. Bu çalışmaların sahibi olan Illustratör'ümüz Eggar da ilk bakışta anladığımız kadarıyla Hristiyanlık & Mistisizm ve uzakdoğu kültürünün karışımı ile oluşmuş kendine has geliştirdiği bir tarz ile çalışmalarını yapmış. (En azından benim tespitim ve yorumum bu) Bu çalışmadaki tarzlar, içeriğindeki semboller ve göndermeler birçok kişinin görüşlerine uymayan yönde de olabilirler. Ben şahsen o Papa çizimini beğenmedim. Özellikle dinlere karşı kötü gönderme olan çalışmaları şahsen sevmem. Ancak duruma çizim ve sanat gözüyle bakarsak çizimler güzel. Dediğiniz gibi hayalgücü ve tekniği de iyi olunca ortaya kaliteli görseller çıkmış..

din olarak hiç bir şey söylemeyeceğim... insan insan olsun....

ama bende şimdi o çizimi inceledım.... tabi ki herkes o çizim ilgili farklı düşünceli yorum yaparlar... aslında o çalışma eklemeyecektım (daha sonra sorun çıkmaması için)...

bu çalışma sanki papa alev içersinde, korkunç bir yüz ifade var.... bu bana da hiç hoşuma gitmedı... birde papa bildiğim kadarı ile uzun salak yok.... papaz evet, papazın uzun sakalı olmalı; ne alakalı bende bilmiyorum bunuda araştırıyım bakiyim....

aslında kim bilir illustrator o çalışma yaparak neler düşündu bize nasıl bir mesaj vermek istedi...

Imperatore34

🌟Usta Tasarımcı🌟
din olarak hiç bir şey söylemeyeceğim... insan insan olsun....

ama bende şimdi o çizimi inceledım.... tabi ki herkes o çizim ilgili farklı düşünceli yorum yaparlar... aslında o çalışma eklemeyecektım (daha sonra sorun çıkmaması için)...

bu çalışma sanki papa alev içersinde, korkunç bir yüz ifade var.... bu bana da hiç hoşuma gitmedı... birde papa bildiğim kadarı ile uzun salak yok.... papaz evet, papazın uzun sakalı olmalı; ne alakalı bende bilmiyorum bunuda araştırıyım bakiyim....

aslında kim bilir illustrator o çalışma yaparak neler düşündu bize nasıl bir mesaj vermek istedi...

Seninle aynı düşüncedeyim kasta.. Insanların sonuçta insan olmaları önemli. Ki ben hristiyan olmadığım halde hristiyan bir Papaz, Kardinal veya Papa'nın bu şekilde sembolize edilmesinden hoşlanmadım. Ama bu çizimi yapan kişinin de kendi görüşü ve çalışması diyorum. Ancak ben sanatın içerisinde politik veya herhangi bir dine, inanca sataşma içerikli çalışmaları şahsım olarak sevmiyorum. Çünkü sanat evrenseldir. Sanat benimsemediği görüşlere sataşmaz..

Örneğin bu illustrator'ümüz bize Putperest figürler çizse (putperest kültürlere ait semboller, kişiler) O zaman derim ki : Kendi görüşleridir, saygı duyarım.. Çizimleri görsel olarak başarılı ise beğenir ve olumlu yorumlar yaparım. (Mesela bazı mistik görüşler içinde de putperestliğe yönelik şeyler olsa da tarz olarak mistik çizimleri çok severim. Tarzı hoşuma gidiyor.) Ancak eğer politik, dinsel veya kültürel sataşmaya yönelik (Mesela Peygamberleri çirkin sıfatlarla, Islam'ı, Hristiyanlığı veya Yahudiliği kötüleyici, Papa'yı çirkin sıfatla veya tarihsel bir kişiliği; ''Örneğin Atatürk'ü, Napoleon'u, Keiser Wilhelm'i, Julius Caesar'ı'' çirkin sıfatlarla çizse) işte ben buna sanat gözüyle bakmam ve asla sevmem.

Bahsi geçen görsel ile ilgili olarak akla gelebilecek en olumlu düşünce şu olabilir : ''Bir hristiyan papaz veya Papa'nın kendisi, yada bir kardinal her neyse. Papaz olmasına rağmen elinde sanırım Hristiyanlığa aykırı bir kitap var ve o kitapta yazılı olan düşünceleri benimsemiş. Hristiyan gibi görünmesine rağmen aslında kendi içinde dinden uzaklaşmış. Böylece yüzü çirkin bir görünüme bürünmüş ve etrafında da cehennemi simgeleyen bir ateş..''

Ancak bize anlatılmaya çalışılan olay bu olsa bile Papa'nın kendine has kıyafetinin ve kafasındaki Hristiyan Hacı'nın hâlâ kafasında olması ve üzerinde onu taşıması yanlış mânâya sebebiyet veriyor. Örneğin düşünün ki herhangi bir çizimde bir adam ateşlerin ortasında, yüzü çirkinleşmiş ve elinde Türk bayrağı (!)... Bu tasvir bize : Türk olduğu halde Türklükten uzaklaşmış ve yoldan sapmış bir Türk mânâsını çıkarmaz. Herkes çizimi yapan kişi için: Türklüğü kötülüyor der, altından olumlu bir anlam da çıkmaz.

Bu söylediklerimin senin paylaşımınla bir alakası yok bu arada. Sakın yanlış anlama, Paylaşımın gerçekten çok güzel kasta.. Benim söylediklerim bu çizimleri buraya neden koyduğunla ilgili değil ve eleştirilerim de kesinlikle sana değil. Çalışmanın sahibi olan Eggar'a.. ;)

Papa ile ilgili olan çalışması dışındaki çalışmaları gerçekten güzel ve kaliteli çalışmalar.
Paylaşımın için tekrar teşekkürler kasta..

Son düzenleme: