Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

illustrator da hizalama ve seçim

memetaltin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhabalar. arkadaşlar benim illustratorda 2 sorunum var.

1- illustrator da corel deki gibi(c l r b) hizalama kısayolları varmı? ve yine hizalamayı corel deki gibi ilk seçtiğimi ikinci seçtiğime hizalayamıyormuyuz. (sanırım illustrator da alttaki üsstekine hizalanıyor.)

2- ikinci problemi yazarak izah edemediğim için ektedir.

teşekürler

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
1. Kısayol yok window'dan align menüsünü kullanacaksınız ya da kontrol panelinde de görebilirsiniz aligni...

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
Illustratorde selection tool+shift ile tıklayarak birden fazla seçim yapabilirsiniz. Magic wand size aynı renkteki objelerin tümünü seçme kolaylığını verir.

Buradaki seçenekler ve select menüsündeki seçenekler de yardımcıdır.

umitkaragoz1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
diyelimki bir karenin içersine bir yazı yazdık. bu yazıyı o karenin içine ortalıcaz. yalnız kare sabit kalmalı içerisindeki yazı kareye göre ortalanması gerekiyor. corel de bu ctrl e ctrl c ile oluyor. ama ıllustratorda çizdiğim kare yazıya göre oynama yapıyor. halbuki ben karenin içindeki yazının kendisini ortalamasını istiyorum. kare sabit kalmalı oynama yapınca bi anlamı kalmıyor

farukakgun

🌱Yeni Üye🌱
Ikisini sectikten sonra sabit kalmasını istediginiz nesneye hiç bişeye basmadan bi kere daha tiklayin

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ekinoks44

🌱Yeni Üye🌱
slm arkadaşlar benimde sorunum hizalama. illustratorda aralıklı yan yana yazdığımı rakamları hizalayarak düzenliyorum ancak bunu şekille birlikte indizayna kopyala yapıştır yaptığımda rakamlar bir yere toplanıyor. bunu nasıl engelleyebilirim