Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

illustratorde yardım

metin haskaraca

🏅Acemi Tasarımcı🏅
--------------------------------------------------------------------------------
Merhaba arkadaşlar ben bir corelci olarak ıllustratore dönüş yapmaya başlıyorum gerek görsel gerekse baskı kalitesi açısından cok büyük farklılıklar var ıllustratörde....

1. Corelde bir el ilanı yapıldı etrafına krosları yerleştirildi kroslara registration color (yanı kroslar 4 renktede cıkacak) verildi. Illustratorde bu nasıl oluyor ?

2. 1 adet Kutu tasarımını yaptım 4 lü montajı var diyelim bunu hizalı olarak ben nasıl çogaltabilirim? Ayrıca bu calışmanın taşırmaların yapmak istediğimde 5 mm bunda nasıl olucak (Corelde taşırma yapmak istediğimde size'den orantılı olarak yapabiliyordum)

3. Örneğin bir kac şekil var birini secmek istiyorum hepsi seciliyor ıllustratorde ben her bir calışmayı ayrı ayrı layerlerdemi yapıcam ki sadece istediğimi secip hareket ettirebileyim yada başka bir yöntemi varmıdır?

ilginize teşekkür ederim şu coreli unutmak istiyorum umarım ıllustratorün üstesinden gelirim....

akaya

🏅Acemi Tasarımcı🏅
--------------------------------------------------------------------------------
Merhaba arkadaşlar ben bir corelci olarak ıllustratore dönüş yapmaya başlıyorum gerek görsel gerekse baskı kalitesi açısından cok büyük farklılıklar var ıllustratörde....

1. Corelde bir el ilanı yapıldı etrafına krosları yerleştirildi kroslara registration color (yanı kroslar 4 renktede cıkacak) verildi. Illustratorde bu nasıl oluyor ?

2. 1 adet Kutu tasarımını yaptım 4 lü montajı var diyelim bunu hizalı olarak ben nasıl çogaltabilirim? Ayrıca bu calışmanın taşırmaların yapmak istediğimde 5 mm bunda nasıl olucak (Corelde taşırma yapmak istediğimde size'den orantılı olarak yapabiliyordum)

3. Örneğin bir kac şekil var birini secmek istiyorum hepsi seciliyor ıllustratorde ben her bir calışmayı ayrı ayrı layerlerdemi yapıcam ki sadece istediğimi secip hareket ettirebileyim yada başka bir yöntemi varmıdır?

ilginize teşekkür ederim şu coreli unutmak istiyorum umarım ıllustratorün üstesinden gelirim....

Merhaba öncelikle ben corel düşmanı olarak sana cevap vermek istiyorum. Coreli bir türlü sevemedim ve bu sebeplede sanırım kullanamıyorum. 1. sorunun cevabı Window menüsünde Swatches diye bir palet var onu aç. Orda röper işaretini göreceksin o registiration renk atar. Cros seç ve onu tıkla. 2. sorunun cevabı işi komple seçip alt ve shift tuşuna basılı tutarak hizalı bir şekilde çoğaltabilirsin. Yada skalaya girip % 100 kopyalayıp ctrl K tuşuna basarak çıkan menüye ölçü yazarak okeylersen. daha sonra ok işaretleriyle hangi yöne doğru kaydıracaksan o tuşa basabilirsin. Taşırmalar ise yan tarafdaki tools da beyaz oku seçerek iin taşırma yapacağın kenarını seçerek gene ctrl K tuşundan ölçü vererek oklar yardımıyla kaydırabilirsin. Böylece işin sadece seçtiğin bölümü yana doğru genişler. 3. sorunun cevabı ise grup yapmadığın sürece toplu halde iş seçilmez tek tek seçilir. gördüğün her şekil yada resimtek başınadır. grup olup olmadığını kontrol et. Umarım yardımcı olmuşumdur.:wink:

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑

kros atacağın alanı seç, Filter - Create - crop marks en kolay yolu..

kopyalıyacaklarını seç (gruplaki kalmasın sagda solda..) enter yap enter yap gerekli ölçülerini gir..kopyalar..birden çok yapacaksan ctrl+D yardımcı olur..

içlerinden sadece 1 tanesini tutmak istiyorsan grupluysa grubu boz, A ve V tuşları sana yardımcı olucaktır..Aide layerlı y,çaşışmanın fazla bir mantığı yok..ona hiç kafa yorma istersen....

kolay gelsin..

metin haskaraca

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Cok teşekkür ederim arkadaşlar cok yararlı oldu yüreğinize sağlık yaşasın lulu (ıllustrator)

Arkadaşlar hizalamanın kısa yolları varmı peki corel deki gibi yoksa alıgn penceresindenmi yapılıyor ..

Moderatör tarafında düzenlendi:

metin haskaraca

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Forum Kuralları (Mutlaka Okuyunuz) , DİKKATE ALICAM TEŞEKKÜR EDERİM.

çılgınMatbaacı

🌱Yeni Üye🌱
baskıdan anlamıyorsan Corelin günahı ne... benimkiler niye cillop gibi çıkıyor aceba:S

metin haskaraca

🏅Acemi Tasarımcı🏅
baskıdan anlamıyorsan corelin günahı ne... Benimkiler niye cillop gibi çıkıyor aceba:s
çılgın matbaacı arkadaşıma merhaba diyorum ve konuya aydınlık getiriyorum.

1996 yılından buyana corel kullanıcısıyım büyük bir matbaada yıllardır bu programla tasarımlar yaptım. Fakat şu bir gercek şuan bir ambalaj firmasında kutu tasarımı yapmaktayım ve farklı firmalardan gelen ıllustratör calışmaları ile yapılan baskılar öyle gerçeksi ki ayırt etmen cok kolay. Mac kullanıcılarının coğu zaten bunu kullanıyor bende öğrenmek istemiştim zamanında mantığı ve kullanımı zor gelmiş öğrenme gereksinimi hissetmemiştim eğer biraz araştırma yaparsanız baskılarını karşılaştırırsan her iki programın farkı göreceğine eminim benim corelde yaptığım tüm baskılarda güzel ama ıllustrator 1000 adım ötede nedenlerinden biri şu adobe gercekten bu işin üstadı. Photoshopta yaptığını ıllustratore aktardığında hic sorunsuz istediğin sonucu alıyorsun renklerinde tutuyor vs ama corelde coğu zaman renkler tutmuyor yakın renkler oluyor.

Sizede saygım sonsuz bu düşüncelerimi paylaşmak istedim teşekkür ederim.

metin haskaraca

🏅Acemi Tasarımcı🏅

kros atacağın alanı seç, Filter - Create - crop marks en kolay yolu..

kopyalıyacaklarını seç (gruplaki kalmasın sagda solda..) enter yap enter yap gerekli ölçülerini gir..kopyalar..birden çok yapacaksan ctrl+D yardımcı olur..

içlerinden sadece 1 tanesini tutmak istiyorsan grupluysa grubu boz, A ve V tuşları sana yardımcı olucaktır..Aide layerlı y,çaşışmanın fazla bir mantığı yok..ona hiç kafa yorma istersen....

kolay gelsin..
MERHABA CREEDWAR KROSLAR İCİN VERMİŞ OLDUĞUN BU YÖNTEMİ UYGULADIM kros atacağın alanı seç, Filter - Create - crop marks. fakat benim istediğim bunun calışmanın uclarına yanı dıştan dışına örneğin 8-5 bir iş var bunun uclarına bitişik istiyorum bu kroslar cok dışarda oluyor ben konuyu şöyle anlatayım kutularda dıştan dışa kroslar isteniyor bıcak cizimine göre kros ölçüm 15 mm Filter - Create - crop marks yönteminde krosları uclara cekemezmiyiz yada başka bir yöntem varsa bilgilendirirsen sevinirim. teşekkür ler iyi çalışmalar

efoja

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
birderindeniz.blogcu.com
MERHABA CREEDWAR KROSLAR İCİN VERMİŞ OLDUĞUN BU YÖNTEMİ UYGULADIM kros atacağın alanı seç, Filter - Create - crop marks. fakat benim istediğim bunun calışmanın uclarına yanı dıştan dışına örneğin 8-5 bir iş var bunun uclarına bitişik istiyorum bu kroslar cok dışarda oluyor ben konuyu şöyle anlatayım kutularda dıştan dışa kroslar isteniyor bıcak cizimine göre kros ölçüm 15 mm Filter - Create - crop marks yönteminde krosları uclara cekemezmiyiz yada başka bir yöntem varsa bilgilendirirsen sevinirim. teşekkür ler iyi çalışmalar

krosunu pen tool ile kendin çiz, dört renkli olmasını sağla(color paletinden), transform dan krosunun uzunluğunu strokedan kalınlığını ayarla.hizalamayla atıyorum dökumanın sol alt köşesine gönder krosunu. snra yine transformdan x'e ve y'ye +, - ya da 0 değerlerini girerek ne kadar mesafe istiyorsan belirt. mesala sol alta attık krosu. yatay olsun. dökumana 3 mm uzak dursun diyelim. x değerine önceki değere dokunmadan -3 diye işlem yapılacağını y 'ye ise herhangi bir kıpırdama olmayacağını 0 ile belirtin. krosunuza ters tıklayarak move sekmesiyle krosunu yine istediğiniz mesafeye göre çoğaltabilirsiniz. ctrl+d ise son transform hareketinizi yineleyecektir.