Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

İntel 4 çekirdekli quad işlemci ve 4096GB ram ile corel ve photoshopta yavaş çalışma

Mr. BRAINY

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar Yeni sistem topladım. sistem güzel sadece corel ve photoshopta açılışta ve en basit çalışmalarda bilgisayar kasmaya başladı X4 ve PS CS2 kullanıyorum. 12000 adet font yüklü sistem yeni kuruldu ve ayrıca içerisinde yazılım bakımından kalabalık degil. fazla bişeyler yüklenmiyor.. Corelde Ayarlardan Memory Ayarından işlemciyi %80'e kadar kullanabilir diye izin verdim. bu şekilde oldugu halde halen kasıyorsa bilmiyorum sorunu nedir? siz nasıl çalışıyorsunuz bilgisayar seçerken grafik tasarım için en önemli parçalar hangileri Amd mi intel mi yada hangi işlemci modeli vs. yardımcı olursanız sevinirim. sistem bilgisi aşarıdadir.

İşl. Sistemi: MS VİSTA Home Basic
Corel X4
Photoshop cs2

CPU Adı: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8200 @ 2.33GHz (4 Çekirdekli)
BELLEK: 2048x2 Kingston
Ekran Kartı: ATI Radeon HD 3600 Series
CPU FSB 517.53 MHz (Gerçek: 100 MHz, overclock: 418%)

Mr. BRAINY

🏅Acemi Tasarımcı🏅
makina mükkemmel fakat corelde cok kötü yavaş çalışıyor X4 kurulu ama Corel Kastığında windows ta en ufak kasma yok CPU Kullanımı ise %10-20 arası. corle kastıgı halde bu yani CPU kullanımını %100e cıkartmak imkansız olan bi makinada corel nasıl kasar? İntel AMD Farkediyormu bilmiyorum merak ta ediyorum. siz nasıl kullanıyorsunuz versiyon ne iyi kötü yanları ne? Ram ve işlemcileriniz nedir?

bartinli_cakabo

🌟Usta Tasarımcı🌟
Ben şahsen bir grafiker değilim...
Akademik seviyede Corel ve photoshop biliyorum
Size tavsiyem
Fontlarınızın yedeğini başka bir klasöre taşıyın.
deneme maksatlı olduğu için fonts klasöründe 50 tane font bırakın
Birde o şekilde bir deneyin...
Eğer font sayısı 50 olduğu halde yine kasıyorsa başka çözüm yolları üretiriz....

fatihcee

♾️Grafik Gurusu♾️
dostum öncelikle 12000 bin font fazla makinende kurulu hangi grafik programı olursa olsun kasacaktır. Corel kurarken font navigator diye bir programın kurulmuş olması lazım eğer devre dışı bırakmadıysan eğer yüklüyse yaz buraya ona göre yardımcı olmaya çalışayım . bunun ynaı sıra amd mi intelmi diyorsan ben amd diyorum ve makinende olağanüstü bi durum yoksa tüm problemin fontlardır

Mr. BRAINY

🏅Acemi Tasarımcı🏅
font navigator'u deniyorum şimdi fakat Windows Vista SP1 Home Basic de hangi fontlar var bilmiyorum. system fontları hariç hepsini silerim font navigatorde ki amaç c:/windows/fonts kolasöründe kalabalık yapmayıp C:/font yada d:/yazıtipleri klasorunden mi çalıştırmak ? yaptıgım şeyi bilmek isterim.

fatihcee

♾️Grafik Gurusu♾️
elbette öyle arakdaşım
12000 bin fontu d de saklıyosun navigator onları programlara gösteriyo bi nevi c ye kısayol atıyor böylece kasmadan kullanıyorsun yalnız navigaor kullanımı biraz sakat bi programdır yanlış bir hamleyle 12000 fontu silebilirsin bunu için d de onkibin fontun bi yedegini daha al ve sistem fontlarını silmemeni öneirrim

Mr. BRAINY

🏅Acemi Tasarımcı🏅
vista home basic de orjinal sistem fontları hangisi onu bulamadım. hepsini silsem sistemdeki karakterler bozulacak :S iki arada bi derede kaldım şimdi

fatihcee

♾️Grafik Gurusu♾️
evet bozulacak ve geri getirme adına tekrar format cekmek zorunda kalacaksın
sistem fontları segoe isimli tüm fontları silme bunun yanıs ısra tahıma verdana gibi olanlarıda silme

eksen236

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
aynı makinaya xp yüklersen onu sen bile durduramassın.. hemen hemen aynı sistem vardı vista çok kasıyo ve yavaş ilerliyo. ben xp yükledim şimdi bir sorun yok...

İbrahim KOKULU

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bende de aynı sorun var. Makına bu

CPU Adı: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz X 4
Ekran Kartı: ASUS EAH3870
Sistem : XP profesyonel

bartinli_cakabo

🌟Usta Tasarımcı🌟
Şu an bizim amacımız sorunununzun fontlardan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek...
sistem fontlarını zaten silemessiniz...
eğer öyle bir düşünüyorsanız size tavsiyem fontların bulunduğu klasörde sağ klik görünüm ayrıntılar

yine sağ klik simgeleri yerleştir
değiştirme tarihine göre....tarihlerine bakarsınız ona göre taşırsınız....
mümkünse font navigatörü devre dışı bırakın.....

yani 50 fontla bile sistem kasıyormu.....Şimdi başka bir sorunda olabilir...

Mr. BRAINY

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Font Navigator kullandım fontları ayrı dizinden çalıştırdım makina biraz topladı kendini fakat bana göre yine yavaş. X4 te Fontları açarken kasıyordu seçtigin fontu üzerine geldigin zaman uyguluyordu O özelligi degiştirdim önce önizleme veriyor sonra uyguluyor şimdi de hızlandı ama bu sisteme göre yeterli degil. başka bişeyler daha olmalı konfigurasyon için. teEşkkürler.

poyraz76

🌱Yeni Üye🌱
arkadaş 4 çekirdekli işlemci için ultimate kullan yoksa hep devam eder sistemi ultimate ile tekrar kur programları hazırla sana yollayacağım 2 program var ve onların kullanımı anlatacağım bilgisayarında işine yarayacak en çok kullandığın 300 fontu kurarsın diğerlerini vereceğim programla istediğin zaman ekler kaldırırsın ok hayırlı akşamlar

TechStore

🌱Yeni Üye🌱
işletim sistemini xp ye cevirmeni öneririm. arada oldukca fark oldugunu göreceksin.. ayrıca corel üzerinde bir kac grafiker arkadaşımla yaptıgımız testlerde tek sayfanın pixeli ne kadar buyuk olursa olsun kasmadıgını fakat kücük kücük logolardan dahi bir kactane acıldıgında uzerlerınde işlem yaparken kastıgını gördük.. yani durum şu ki yapacagın işlemlerde acılmı$ olan corel programının icinde işinin bittigi tag ı kapatırsan daha rahat calı$ırsın..

bununla birlikte ilk sayfadakı arkada$ıma: Amd mi Intel mi..
Kesinlikle Amd. Intel işlemciler risk sistemine gore calısır. ona 2 X 2 yi sorarsınız. size sonucu vermeden önce bu işlem esnasında kendısıne birsey olacak mı, ısısı kac dereceye cıkar gibisinden hesaplamalar yapar ve sonucları işine gelmezse işlemi durdurur hatta pc e reset atar. fakat amd de boyle bişey olmaz 2 X 2 yi sorarsınız gerekirse kendını parcalar ama yine de işlemi sonuclandırır..

Bu yüzden Amd..

kolay gelsin

sonsiyu

🌱Yeni Üye🌱
Vista dipsiz kuyu, aynen katılıyorum. Doymuyor. Doymamak üzere geliştirilmiş en başarılı vahşi kapitalizm hedelerinden birisi. Ne kadar geri o kadar iyi bu lanet windosta. XP denenebilir bu cihazda, iyi geleceği kesindir.
Pardus çalıştırmıyor mu bizim programları? Deneyen bilen var mı?
Bu arada, bana 12.000 fonttan "00209" ve "Theme for Murder" fontları varsa gönderebilir misin?
Teşekkürler.

Xmen62

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar Yeni sistem topladım. sistem güzel sadece corel ve photoshopta açılışta ve en basit çalışmalarda bilgisayar kasmaya başladı X4 ve PS CS2 kullanıyorum. 12000 adet font yüklü sistem yeni kuruldu ve ayrıca içerisinde yazılım bakımından kalabalık degil. fazla bişeyler yüklenmiyor.. Corelde Ayarlardan Memory Ayarından işlemciyi %80'e kadar kullanabilir diye izin verdim. bu şekilde oldugu halde halen kasıyorsa bilmiyorum sorunu nedir? siz nasıl çalışıyorsunuz bilgisayar seçerken grafik tasarım için en önemli parçalar hangileri Amd mi intel mi yada hangi işlemci modeli vs. yardımcı olursanız sevinirim. sistem bilgisi aşarıdadir.

İşl. Sistemi: MS VİSTA Home Basic
Corel X4
Photoshop cs2

CPU Adı: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8200 @ 2.33GHz (4 Çekirdekli)
Ekran Kartı: ATI Radeon HD 3600 Series
CPU FSB 517.53 MHz (Gerçek: 100 MHz, overclock: 418%)

1- Anakart - Ekran Kartı ve Ram uyumluluğunu bilgisayar kurulumu yapan arakadaşlarınızdan veya firmalardan araştırınız.

2- Font konusu da çok önemli çok fazla font yüklü olmasına gerek yok. Kullanabildiğim (tanıdığım) 1000 font kullanamadığım 2000 fonttan iyidir.

3- Vista şu an henüz sorunların olduğu uyumsuzlukların yaşandığı bir sistem, Bence Xp ye devam :smile:

cinici

🌱Yeni Üye🌱
çalıştığım ajanstan ayrıldım ve kendi atölyemi açtım.öneki işyerindeki makina ilk konudaki 4 çekirdekli intel sistemdi.ben çok araştırmalar yaptım ve amd sistem kurmaya kara verdim.fiyatların düşmesiyle şöyle bir sistem kurdum
amd 7750 x2 işlemci 2,7 overlokla 3,1 e çokrahat çıkıyor ve fsb si 2700
rem kingston hayperx 2gb 1066 bundan bir tane daha ekliyeceğim
anakart gigabyte MA770-UD3
ekrankartı zotac 9400 gt
hardiski değiştirmedim
bu sistemin fiyatı çok uygun ve önceki çalıştım işyerindeki 2000 dolarlık sistemdeki aldığım performansın 2 katı dersem yalan olmaz.freehand mx.corel 14 .özellikle fotoshop cs hiç bukadar hızlı olmamıştı.tüm arkadaşlara iyi çalışmalar.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
corel ... pc...
allameyi cihan toplasan yavaş değilse bile zamanla yavaşlayacak XD

"everything is mac"

kanka_07

🌱Yeni Üye🌱
Arakdaşım Sana Tavsiyem Vista Ultumate 64 Bit kur (X64) Zaten 4 Gb ramı Görmesi İçin Mutlaka 64 Bit Bir İşletim Sistemi Kurman Gerekiyor Senin Sistemin Suanda XP 32 Bit İse Ram 3GB olarak Görür Yani Tam Performans Alamassın Benim Kullandıgım da Senin Kine Benzer Bir İstem 8 GB ram var Vista Ultimate Var Aynı Zamanda Windows İ7 De Kurulu.. İki İşletim Sistemi. Core 2 Duo var 2.6 GHZ Aynı ati 3650 Slient var kesinlikle Kasma Yok.. 4 çekirdekli Bir İşletim Sisteminin hakkı Vista Ultimate. X64 tür.. (Daha yeni Olsundersen Windows İ7 kur. :D )