Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kapak Denemem , Yorumlarınızı Bekliyorum

Rodchenko

🌱Yeni Üye🌱
vogue_cover_by_karmasadakiparanoyak-d4zg2hv.jpg

Bu Adobe Indesign'da ilk denemem. Photoshop kullanıcısıyım yani Adobe programlarına çok uzak değilim. Siz kullanıcıların yorumlarını alarak kendimi geliştirebilirsem çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

Benzer konular

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Kendini geliştirebilmen için çalışmanı yerden yere vurmak isterdim ama maalesef beğendim hatta çok beğendim. Kendini geliştiremeyecek böyle kalacaksın yani üzgünüm :D ...

Rodchenko

🌱Yeni Üye🌱
Programı kullanmaya başlamış biri olarak aslında bu eleştiri benim için gerçekten kötü :( Mesela Font uyumları yada dengeye ilişkin ufak tefek tüyolar vardır. Yada işte font puntoları. Ufak tefek tüyolar varsa onları da söyleyebilirsin :)

Yine de nezaketin için teşekkür ederim.

Rodchenko

🌱Yeni Üye🌱
64qpu.jpg
Indesign'a yavaş yavaş ısınıyorum herhalde. Eksiklikler varsa ,yazmanız beni çok mutlu eder.

Teşekkürler

womd

🌟Usta Tasarımcı🌟
dergi kapaklarında genelde kişi, dergi isminin üzerine dekupeli olarak taşırılır. ben bu tekniği sevenlerdenim, çünkü kapağa hareketlilik, derinlik kazandırıyor.

birçok font kullanmışsın ve bir bütünlük sağlayamamışsın. kapağın vintage bir havası var. o yüzden ''patrick dempsey'' yazısında kullandığın font ve benzeri fontlar daha şık duracaktır.

''summer style'' yazan yerde de zemin zaten renkli, yazıyı kontur içine almış olman kullandığın kötü fontla birleşince çok basit ve ucuz gözükmüş. yani derginin en üstünde duran o haşmetli vogue yazısına hiç yakışmıyor. :)

adobe can, indesign canandır diyerek yazımı noktalamak istiyorum.

Rodchenko

🌱Yeni Üye🌱
:) Yorumun için teşekkür ederim, beni aydınlatacak işime yarayacak ayrınları yazmışsın,çok saol.

basilic

Memento mori !
👑Efsanevi Grafiker👑
Genel olarak hoş görünüyor. Bende fontlara takıldım. Çok karmaşık geldi gözüme. Özellikle Osman Şimşekcan ki font thoma sanırım hoş durmamış. Fontlarda değişiklik olursa gayet güzel olacağını düşünüyorum. Elinize sağlık.

Rodchenko

🌱Yeni Üye🌱
Osman Şimşekcan konusunda kesinlikle haklısın, upload ettikten sonra tırmaladı benim de gözümü...Sana bir sorum daha olacak _Anathema_ , şimdi tasarımlarda sıklıkla kullanılan Helvetica, Verdana,Impact ...vs karakterleri dışında kullandığım herhangi bir font baskıya gönderdiğimde haliyle çıkmayacaktır. Bu durumda klasör içeriğine dahil mi etmeliyim???

basilic

Memento mori !
👑Efsanevi Grafiker👑
Osman Şimşekcan konusunda kesinlikle haklısın, upload ettikten sonra tırmaladı benim de gözümü...Sana bir sorum daha olacak _Anathema_ , şimdi tasarımlarda sıklıkla kullanılan Helvetica, Verdana,Impact ...vs karakterleri dışında kullandığım herhangi bir font baskıya gönderdiğimde haliyle çıkmayacaktır. Bu durumda klasör içeriğine dahil mi etmeliyim???

Neden çıkmasın ki ? İşi convertli gönderdikten sonra sıkıntı olmaz.

Rodchenko

🌱Yeni Üye🌱
Convert dediğin PDF olsa gerek , yoksa başka bir formata mı export ediyoruz? Bir de iç sayfa tasarımlarında kullanılan kenarlıklar (asimetik çubuklar vs.) kişinin sanat yönetmenliğine göre değişen şeyler mi yoksa bunlarında template durumu var mı?

basilic

Memento mori !
👑Efsanevi Grafiker👑
Convert dediğin PDF olsa gerek , yoksa başka bir formata mı export ediyoruz? Bir de iç sayfa tasarımlarında kullanılan kenarlıklar (asimetik çubuklar vs.) kişinin sanat yönetmenliğine göre değişen şeyler mi yoksa bunlarında template durumu var mı?

Ben corel kullanıyorum. İşi yani fontları convertlediğim zaman fontları resim formatında sıkıntı olmadan açmak demek. Hangi programda çalıştığınızı bilmiyorum, bilsemde pek bir bilgim yok açıkçası. Template durumu yüksektir. Büyük ihtimalle öyledir yani. Umarım yardımcı olmuşumdur.

Dip not: sonradan gördüm kullandığınız program InDesign sanırım. Yardımcı olacak arkadaşlar çıkacaktır.

womd

🌟Usta Tasarımcı🌟

böyle şeyleri önce matbaa ile görüşmek gerek.

bazı matbaalar var, benden jpeg istiyorlar. bu durumda kesinlikle indesign'dan jpeg alma, çünkü screenshot kadar kötü kalitede jpeg alıyor. bunun yerine eps olarak kaydedip photoshop'da açmak ve oradan jpeg veya tiff olarak çıktı almak çok daha iyi sonuç veriyor.

pdf konusunda arkadaşın dediği gibi convert'ledikten sonra bir sorun olmuyor. indesign'ın tek sorunu, belge içindeki tüm text'leri convertlemek için bir kısayolun olmayışı.

eğer matbaa indesign olarak isterse dosyayı, package özelliğini kullanabilirsin. şu anda nereden girildiğini hatırlamıyorum ama, tüm belgeyi resimleri, fontları ile birlikte bir dosya olarak kaydediyor ve o dosyayı istediğin bilgisayarda sorunsuz bir şekilde açabilirsin.

taşırma konusu da yine matbaa ile görüşülmesi gereken bir konu. bazı matbaalar taşırmaya gerek yok diyor, bazıları 3 mm diyor, bazıları 5 mm. bazıları inside kısmına verdiğim taşırmayı kabul ediyor, bazıları etmiyor. tamamen teknik bir konu olduğu için matbaa ile önceden görüşmekte fayda var.

fareliadam

🌟Usta Tasarımcı🌟
normalde bu gibi dergilerin logolarının algısı kolay olduğundan mankenin kafa kısmının arkasına gelir logo. onun dışında dışında guzel olmuş.
birde typo biraz daha geliştirilebilir.
kullanılan fontlar daha zarif olmalı ve satır ve kelime açıklıkları manuel ayarlanmalı, espaslar optical margin olmalı.
kolay gelsin.