Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kapak yapımı hakkında

maybailey

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar,

Indesign ile hazırlayıp sona yaklaştığım kataloğumun kapağına geldi sıra. Photoshop temelli olarak hazırlayacağım ancak A4 ebadındaki kataloğum için ön ve arka kapağı birlikte mi hazırlamalıyım (420 mm) yoksa iç sayfalar gibi tek tek pdf halinde mi hazırlayıp teslim etmeliyim matbaaya?

Hangisi daha sağlıklı ve kolay olur?

Saygılar

Benzer konular

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
Merhabalar,

Indesign ile hazırlayıp sona yaklaştığım kataloğumun kapağına geldi sıra. Photoshop temelli olarak hazırlayacağım ancak A4 ebadındaki kataloğum için ön ve arka kapağı birlikte mi hazırlamalıyım (420 mm) yoksa iç sayfalar gibi tek tek pdf halinde mi hazırlayıp teslim etmeliyim matbaaya?

Hangisi daha sağlıklı ve kolay olur?

Saygılar

bence hiç farketmez ama 420 mm a4 için yanlış ölçü.. minimum 213x303 mm taşırmalı doğru ölçü..Bu ölçünün içinde, cilt durumuna göre vermen gereken sırt payı dahil değil..

maybailey

🌱Yeni Üye🌱
Teşekkürler yanıt için. Ancak verdiğiniz ölçüler bana küçük geldi. Hayır, işi bilip çok biliyomuş gibi olmak istemiyorum, ben sadece iki sayfanın toplam genişliği denk gelir diye düşünmüştüm. Öyleyse kapağı ön ve arka kapak olarak ayrı ayrı hazırlamak daha sorunsuz olacak sanırım.

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
Teşekkürler yanıt için. Ancak verdiğiniz ölçüler bana küçük geldi. Hayır, işi bilip çok biliyomuş gibi olmak istemiyorum, ben sadece iki sayfanın toplam genişliği denk gelir diye düşünmüştüm. Öyleyse kapağı ön ve arka kapak olarak ayrı ayrı hazırlamak daha sorunsuz olacak sanırım.

2 a4 ü beraber de çalışabilirsiniz aslında.. o zaman 426x303 olabilir ölçü..Yani buı ölçü cilt kısmına taşırma verilmemiş ölçü. Eğer yaptığınız tasarım her iki sayfayıda kapsayacak zeminli bir şeyse mutlaka böyle bir ölçü kullanmalısınız. Yoksa 2 sayfa arasındaki devamlılık güme gider. a4 çalışıp dört bir tarafına 3 er mm verip taşırmalıda çalışabilirsiniz ama tasarımıda ona göre yapmalısınız. Yani ön ve arka kapak arasında devamlılık yaratacak bir tasarım göze hoş görünmeyebilir.. Mesala bir kol arka taraftan ön tarafa doğru uzandığını varsayalım cilt tarafına taşırma verirseniz kol kısa kalır..Yanlış ölçü demem bundan..Yoksa duruma göre ( zemin beyaz olursa ve taşırmalık bir durum yoksa ) sizin dediğiniz ölçülerde de çalışılabilir. Bir sıkıntı olmaz..

maybailey

🌱Yeni Üye🌱
Çok teşekkür ederim yanıtınız ve açıklamalarınız için. Öyle devamlılığı olan bir kapak değil. O yüzden sorun olacağını zannetmiyorum.

Saygılar