michelangelo "resim el ile değil beyin ile çizili" demiş.. Resim çizmek için illede yeteneğe ihtiyaç yoktur. bunun en büyük örneği benim sanırım.. 1 yıl önce cinali bile çizemezken şuan canlı ve 2 boyutlu figür çizebiliyor hatta büyük ölçüde benzetebliyorum...
Güzelsanatlar lisesine hazırlık, karakalem resim tekniği, çizimin sırları 1 - 2, insan figürü çizim, figure drawing gibi kara kalem çizime yardımcı kitaplar var. bu kitapları birsüre inceledikten sonra (birazda mantığa ihtiyacın var) yavaş yavaş benzetmeye hatta kitaplardakinin aynısını çıkartmaya başlayabilrsin. ilerleyen zamanlarda canlı figür çizerek göz terbiyeni tamamlayabilir ve bu işin yetenekle çözülmediğini anlyabilirsin.
Ama sana en çok yardımı olacak şey fotoğraftır. insan gözü 3 boyutu aynen geçirmekte zorlanır ama 3 boyutu 2 boyuta çeviren fotoğraf makinaları saolsun bu işi fazlasıyla kolaylaştırır... bol bol fotoğraf çek, önerdiğim kitapları incele ve taklitlere başla..
ama bu işi iyi öğrenmek istiyorsan görsel sanatlar eğitim uzmanından ders alman gerekir...
Umarım başarılı olursun