Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

karakelem yetenegi ?

raixu

🌱Yeni Üye🌱
merhabalar
aceba bu karakelem yetenegini nasil kazanabilirz ilk basta ne tur seyler cizmek gerekir simdilik manga yada dogme motifleri cizmeyi dusunuyorum sizin fikriniz nedir ? ve kesin olmasada bu yetenegi kazanmam hakkinda verebileceginiz bir zaman dilimi varmi ?

efsunlu_kizz

🏆Pro Tasarımcı🏆
bence karakalem tamamıyla yetenek işidir ama bir kare bile çizemiyen insanların zaman içinde egitim alarak çok güzel resimler yaptığını görmüş birisiyim ilk başta her alanda olması gibi karakalemdede teknik bilgileri ögrenmelisin en önemliside gölge ışık ve kaleme tutma kullanma sekillerini bence tattoo tarzı seyler karakalemde çok ilerlemeni sağlamaz daha çok gördügün nesneleri çizmeye calıs sürahi çiçek vs. hatta ilk başta geometrik çisimlerde gölge ışık vermeye çalıs belirli bir zaman dilimi vermek yanıls olur ne kadar çok çabalayıp çizersen o kadar hızlı ilerlersin simdiden kolay gelsin umarım azda olsa yardımcı olmuşumdur

Agalloch

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.yucetasarim.com
Sevgili raixu bu foumda bir cok kaynak var biraz onlara esinerek başlayabilirsin ama sana önce başlangın için Sadettin Çağlarca nin Güzel sanatlara hazırlık Karakalem Resim adlı kitabını anlamı tavsiye ederim ben güzel sanatlara girmeden once almamıştım bi bilgim yoktu hazırlık sonuna dogru aldım ama ben mezun oluncaya kadar butun kara kalem teorilerini görüpte nasıl yapıldığını bilmedigim şeyleri ögrendim fiyatıda pahalı bişi degil 20 25 milyondu ama daha geniş bilgi istersen once anatomi karakalem anotomiden başlar zaten anotomi butun desenlerin anası oluyo sanatda...
Daha fazla bilgi istersen pm atabilirsin

raixu

🌱Yeni Üye🌱
degerli bilgileriniz icin tessekurler arkadaslar.

SHGİPTAR

🌟Usta Tasarımcı🌟
Ben ilk çizmeye başladığımda,
önüme beyaz bir A4 kağıt üzerinede öylesine buruşturulmuş bir beyaz kağıt koymuşlardı.

Bu objeyi karakalem tam 1 ay boyunca hergün çizmiştim. :)

moon.light_19

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bende ilk çizimime buruşuk kraft kağıdı ve meyve sebze ve zerzavatlarla basladım tam 1 yıl artık bıkkınlık gelmıstı meyveden sebzeden daha sonra desen yaglı boyaya fln gectık ama ısın en esas kısmı desen bence en onemlısıde canlı modelden desen o olmadıgı zaman hiç biri olmuyor.he birde göz gerekiyor objeleri modeli en ince ayrıntısına kadar gormen incelemen daha sonra sentez yapman gerek coookk uzun bir yol bu bence hersey adım adım şimdiden basarılar...

fikretbiner

🌱Yeni Üye🌱
Ben doğuştan yetenekli olanlardanım... Ailede herkes iyi çizerdi, bende zanederdimki bütün insanlar güzel çizerler.

yetenek artı çalışmak ve objelerie bakmak; yani öylesine bakmak değil, baktığını görmek. işte işin sırrı bu galiba baktığını görmek... başarılar.

makusla87

🌱Yeni Üye🌱
fikretbiner arkadaşım çizimlerinden bir kaçını bizimle paylaşırmısın merak ettim.ve sizce karakalem çizmeye başlamanın bir yaşı yokmudur hep kendimi geç kalmış hissediyorum

Blackrons

🌱Yeni Üye🌱
fikretbiner arkadaşım çizimlerinden bir kaçını bizimle paylaşırmısın merak ettim.ve sizce karakalem çizmeye başlamanın bir yaşı yokmudur hep kendimi geç kalmış hissediyorum

yani yaşı oldugunu sanmıyorum cünkü 50-60 yaslarında emekli olmuş insanlar çizim yapmaya başlıyorlar hatta yeteneklerini geliştirip sergi açanları bile var...
Ben 3-4 yasında bile elimde kalem ve kagıtla dolaşırmısım resim yarısmasında derecemde var ama kendimi yeterli bulmuyorum ve hala bişeyler ögrenmeye çalısıyorum çizdiğim hiçbişeyi beğenmem...en güzelide bu beğenene kadar devam etmek.
Bence bu işin yaşı yok,yapmak istedikten sonra...

ahmee4

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.ahmee4.com
michelangelo "resim el ile değil beyin ile çizili" demiş.. Resim çizmek için illede yeteneğe ihtiyaç yoktur. bunun en büyük örneği benim sanırım.. 1 yıl önce cinali bile çizemezken şuan canlı ve 2 boyutlu figür çizebiliyor hatta büyük ölçüde benzetebliyorum...
Güzelsanatlar lisesine hazırlık, karakalem resim tekniği, çizimin sırları 1 - 2, insan figürü çizim, figure drawing gibi kara kalem çizime yardımcı kitaplar var. bu kitapları birsüre inceledikten sonra (birazda mantığa ihtiyacın var) yavaş yavaş benzetmeye hatta kitaplardakinin aynısını çıkartmaya başlayabilrsin. ilerleyen zamanlarda canlı figür çizerek göz terbiyeni tamamlayabilir ve bu işin yetenekle çözülmediğini anlyabilirsin.
Ama sana en çok yardımı olacak şey fotoğraftır. insan gözü 3 boyutu aynen geçirmekte zorlanır ama 3 boyutu 2 boyuta çeviren fotoğraf makinaları saolsun bu işi fazlasıyla kolaylaştırır... bol bol fotoğraf çek, önerdiğim kitapları incele ve taklitlere başla..
ama bu işi iyi öğrenmek istiyorsan görsel sanatlar eğitim uzmanından ders alman gerekir...

Umarım başarılı olursun

sakura haruno

🌱Yeni Üye🌱
ben bu dediklerinizin hiçbirini yapmadım ilk çizimide insan yüzlerinden başladım çize çize karakalemim güzelleşti şuanda çok mükemmel çiziyorum