Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

kendimi nasıl daha fazla geliştirebilirim?

PeTuNia

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar,

Ben bu işe 2006 yılında kursa giderek başladım. Maalesef şartlardan dolayı okuyamadım çalışmak zorundaydım. 5 yıldır da dijital baskıyla ilgili bir şirkette çalışıyorum. İşimden memnunum fakat kendimi geliştirmek adına artık yetersiz bulmaya başladım. Ben bu meslek adına öğrenebileceğim herşeyi öğrenmek istiyorum ama şu an nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum. Bana fikirlerinizle yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

PeTuNia

🌱Yeni Üye🌱
kimsenin söyleyecek bir şeyi yok mu ya? :/

ynserg

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bende konunuzu takip ediyorum çünkü sizinle aynı fikirdeyim ama cevap yazan yok :) galiba bu konu daha öncesinden açılmış olmalı..

A.Volkan ÖZER

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bence tecrübe edinmek herşeyden daha değerli. Tecrübe edinmek için ise illa para karşılığı bir iş yapmak gerekmiyor. Deviantart ve benzeri yerlerde sonuçta insanlar para karşılığı çalışma yapıp paylaşmıyorlar. Sanırım olay kendini zorlamak...

Hemen hemen sizinle yaşıtım ve kendi işimin piri olan insanları takip ediyorum. Fakat kendimde bulduğum en büyük sorun tembellik ve kendi alanımın dışında ki işlerle de ilgilenmek. Öncelikli olarak bir hedef belirlemek gerekiyor sanırım.
Ne yapmak istiyorsunuz? örn: Dijital boyama mı? Vektörel Çalışma mı? vesaire önce bunu bir belirlemek gerekiyor. Daha sonra boş zaman buldukça birşeylerin üzerinde çalışıp bunları insanlarla paylaşmak geliyor.

Bir diğer yöntem ise kendini ve sınırlarını zorlamaktan geçiyor. Ben bu sayede çok geliştirdiğimi düşünüyorum kendimi. Önceden basit içerik yönetim sistemleri kurup hatalarını giderirdim son 3 senedir üstüme vazife olmayan gözüme büyük görünen işlere giriştim. Başlarda üç aşşağı beş yukarı sürekli sorun çözerek zamanım geçti. Şimdi bana bir PSD web tasarımı verin gözüm kapalı css e döküyorum. Şimdi daha büyütüyorum hedeflerimi. Fakat şu totomu yerinden kaldırıp ilerlemem gerekiyor, malesef yine tembelliğim tutuyor :\ . Sanırım yine sınırlarımı zorlayacak işlerin altına girmem gerekiyor :)

Son düzenleme:

PeTuNia

🌱Yeni Üye🌱
o totoyu kaldırıp işlere girişememe tembelliği bende de var malesef... zaten en büyük sorunlardan biri..

Mukadderat

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kimsenin söyleyecek bir şeyi yok mu ya? :/

Benim söyleyeceklerim var.

İşin yolu önce hedefi belirlemekten geçiyor.
Ne yapmak istiyorsunuz?

Grafikerlik, alanı çok geniş ve günden güne de yeni katılımcıların olduğu zaman zaman yapılan iş kalitesinin düştüğü ve bir o kadar da yükseldiği bir meslek. Diğer meslek gruplarından farkı alaylı ve okullu kadronun birbiri içine kaynaşmış olması. Eğitim alamadan çok başarılı kişiler olduğu halde, eğitim alıp başarısız olanlar da var.

Hayal gücünüze güveniyor musunuz?
Program bilginizle bu hayal gücünüzü kaynaştırabiliyor musunuz?

En önemlisi de zaten bilgisayar başında olduğunuz için çok fazla harekete de gerek kalmıyor açıkçası.

Web tasarımı mı? Reklam üzerine mi? Desenle mi ilgili geliştirmek istiyorsunuz kendinizi?

Hepsi birden derseniz bunun çok zor olacağını da hesaba katmalısınız. Zor ama imkansız değil.
El eskizleriyle başlayabilirsiniz. Çizim, perspektif, tipografi ve fotoğraf bilgisi ardından bolca deneme başka yolu yok maalesef.

Bilgisayar ve internetin nimetleri bu konuda tartışılmaz. Yapılan, paylaşılan örnekleri incelemek ufuk açıcı bir yol bunu da unutmamak gerekir tabi.

Başarılar...