Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kurgu Operatörü var mı ?

MIY1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba,

Aranıza katılmış olmaktan dolayı mutluyum.
Bu sitede aktif olarak çalışan Kurgu Operatörü var mı ?
Var ise,sadece Edius'mu kullanıyorsunuz ? Yoksa Premiere,Avid veya Final Cut kullanan da var mı ? Ben 9 yıldır Kurgu işiyle ilgilenmeye çalışıyorum ama ancak 2008'de paramız oldu ve ". . ." kaydoldum.Ekim ayında ise diplomamı aldım.Şu an işsizim.Kurgu programları arasında en çok Premiere ve Edius'u sevdim.Bu güzel sitede sadece Edius ile ilgili bir bölüm olması beni üzdü.Premiere ile ilgili bir kategori açılmış olsa,belki kurguya merakı olup yeni başlamak isteyenler toplanıp,kendimizi geliştirebilirdik.Konu yanlış yere açılmış olabilir,özür dilerim.

demirhanca

Boardcast Design
🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.buyuksehirfirmalari.com
Öncelikle aramıza hoşgeldin Edius bence Premier den ve diğerlerinden 1 adım önde sitede pek rastlamadım Premier ile ilgili sorunu olan yada yardım isteyen

MIY1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Öncelikle çok teşekkür ederim.Ben de Edius'u çok sevdim.HaberTürk ve Kanal 1'de de Edius kullanıldığına şahit oldum ancak Premiere'i işin temeli olarak gördüğüm için (en azından okulda Premiere 6.0 vardı,ki çok eski bir sürüm ama mantığını öğrenmek bakımından idealdi) Adobe kategorisinde,Premiere'de yer alabilir diye düşünmüştüm.Hazırlıklarını sürdürdüğüm kısa filmimi Edius'ta kurgulamayı düşünüyorum.Keşke iş ilanlarında Avid ve Final Cut şartı aranmasa.Edius kullanımı yaygınlaşmalı.Çok sade ve eğlenceli bir program.İnşAllah bu sitede bundan sonra Premiere olmasa bile en azından bu bölümde Edius ile ilgili daha çok yararlı başlık olur.

demirhanca

Boardcast Design
🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.buyuksehirfirmalari.com
Ulusalların çoğu EDIUS kullanmakta dediğiniz gibi işin mantığını öğrenmek açısından 1 alt ve daha kolay bir programla başlamak daha avantajlı

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
demirhanca dostuma kesinlikle katılıyorum edius bu işe başlamak için en uygun program ve doğru tercih aslında amaç yeni başlayan arkadaşlara hem sevecekleri hemde eğlenerek kurgu yapabilecekleri bir program vasıtasıyla bu işi sevdirmek ve bu durumda doğru tercih kesinlikle EDİUS

alim sivasli

🏅Acemi Tasarımcı🏅
beyler avid vıdeo programı hakkında ne dusunuyorsunuz

MIY1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Valla ne yalan söyleyeyim ben bu foruma geldim ve EDIUS'u burada sevdim. :) iyi ki bu forumda Premiere ile ilgili bölüm yokmuş.EDIUS demek,kalite demek bunu anladım.Başta poyrazhan55 abime ve demirhanca'ya çok teşekkür ederim her şey için.EDIUS'u yardımları ile daha fazla sevdim.Bu aralar yardım konusu açmadım çünkü çekimlerim devam ediyor.Sanırım önümüzdeki hafta birkaç konuda yardıma ihtiyacım olacak gene. :)

AVID konusunda şunu diyebilirim,çok profesyonel be kardeşim.Sektörde hep AVID kullanan arıyorlar ama ne gerek var bu kadar kasmaya anlamıyorum.EDIUS kullananlara sanki şans tanınmıyor.Hele Premiere'cilerin adı bile geçmiyor. : S

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Valla ne yalan söyleyeyim ben bu foruma geldim ve EDIUS'u burada sevdim. :) iyi ki bu forumda Premiere ile ilgili bölüm yokmuş.EDIUS demek,kalite demek bunu anladım.Başta poyrazhan55 abime ve demirhanca'ya çok teşekkür ederim her şey için.EDIUS'u yardımları ile daha fazla sevdim.Bu aralar yardım konusu açmadım çünkü çekimlerim devam ediyor.Sanırım önümüzdeki hafta birkaç konuda yardıma ihtiyacım olacak gene. :)

AVID konusunda şunu diyebilirim,çok profesyonel be kardeşim.Sektörde hep AVID kullanan arıyorlar ama ne gerek var bu kadar kasmaya anlamıyorum.EDIUS kullananlara sanki şans tanınmıyor.Hele Premiere'cilerin adı bile geçmiyor. : S

öncelikle yazdıkların içn çok teşekkür ederim avid konusuna gelince evet pro bir kurgu programı ama bence edius ve premiere kullanıcılarına haksızlık etme birçok tv kanalı bu programı kullanan arkadaşlarla dolu

MIY1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Abi keşke iş ilânlarında da daha fazla EDIUS operatörü ihtiyacı olan yerler görebilsekte başvurabilsem.Hemen hemen çoğu ilanlarda AVID kullanan + üstüne After Effects'e hakim eleman arıyorlar.O açıdan şansımız bayağı düşük oluyor.

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Abi keşke iş ilânlarında da daha fazla EDIUS operatörü ihtiyacı olan yerler görebilsekte başvurabilsem.Hemen hemen çoğu ilanlarda AVID kullanan + üstüne After Effects'e hakim eleman arıyorlar.O açıdan şansımız bayağı düşük oluyor.

bak bu konuda haklısın :))

gregor

🌱Yeni Üye🌱
öncelikle herkese selamlar kurgu ile ilgili konu görünce daldım direk. ben üniden yeni mezun oldum ve okulda premiere öğrendim kurgu üzerine iş aradım avid bilen lazım dediler avid ile uğraşmaya basladım tabi bu arada iş aramaya devam sonra bi kaç yere daha gittim edius bilen lazım dediler el mecbur edius öğrenmeye basladım tabi sadece bi yazılım bilmek yetmiyor sanırsam o yüzden after effects de bilmek gerek dediler.. 6 aydır iş arıyorum beynim allak bullak oldu avid le ediusu öğrenmek bi yana premieri bile unutuyorum artık. asistan olarak baslayacagımız iş hayatımızda bu kadar üstümüza gelmeseler keşke, şikayet mektubu gibi oldu sanki... yine de yılmak yok iş aramaya devam..

alpidem

🏅Acemi Tasarımcı🏅
A.s.... Daha önce Premier'de kurgu yapmışsın. Önemli olan işin mantığını bilmek değil mi? Eğer çok acil Edius operatörüne ihtiyaçları varsa, biz edius bilen arıyoruz demeleri doğru. Ama öbür türlü kurgu yapmayı bilen birine program yüzünden sınır koymalarını asla anlayamam. Birisinde C ile kesersin diğerinde Ctrl+d ile kesersin :) Diğer programı öğrenmek ne kadar sürebilir ki mantık aynı sonuçta......

gregor

🌱Yeni Üye🌱
hocam dediklerinde haklısın mantık hepsinde aynı kurgu yapmak import et kes yapıştır araya bi kaç effeck at arada title da bişeyler yaz sonra export olayı ise sanırım ben bu 3 programıda kullanıyorum derim ama sadece bunlardan ibaret olmadıgınıda biliyorum daha önce bi yerde çalışamadığım için mantık nedir tam anlayamadım

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
hocam dediklerinde haklısın mantık hepsinde aynı kurgu yapmak import et kes yapıştır araya bi kaç effeck at arada title da bişeyler yaz sonra export olayı ise sanırım ben bu 3 programıda kullanıyorum derim ama sadece bunlardan ibaret olmadıgınıda biliyorum daha önce bi yerde çalışamadığım için mantık nedir tam anlayamadım

bence kurgu montaj operatörü programı kullanmayı bilecek ama bilirkende yaratıcılığını ortaya koyacak sanırım en büyük sıkıntın daha önce herhangi bir yerde tecrüben olmaması. inşallah muaffak olursun dostum

alpidem

🏅Acemi Tasarımcı🏅

Evet, dediğin gibi bunlardan ibaret değil ama cevabım tamamen programın kullanımıyla ilgili.

gregor

🌱Yeni Üye🌱
inşallah hocam. kime sorsan ben yaratıcıyım der ama işte işin rengi iş yapraken ortaya çıkıyor, kurgu yaparken zaten olması gereken yaratıcılık. program sana sadece gerekli malzemeyi sunuyor. makas neşter iğne iplik işte ama iş araken farkettiğim en önemli şey bi tanıdığının olması tanıdık yoksa kimse seni pek iplemiyo

MIY1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ben kendi adıma kurgucu olmaktan ha vazgeçti ha vazgeçecek durumdayım.Bu iş konusu kurguya olan sevgimden ve ilgimden asla bir şey kaybettirmedi,kaybettirmezde.Burada olmazdım zaten öyle bir durum olsaydı.Sadece,başka alternatifleri de el altında tutmak istiyorum.Meselâ polis olup medya bölümünde çalışırım diye düşündüm.Meselâ Halkla İlişkiler'i bitirip bir hastanenin İnsan Kaynakları departmanında çalışırım dedim.Maksat sabit bir gelir olması.O aşamadan sonra CANON marka HD bir kamera,PHILIPS marka bir plazma ve PlayStation 3 alıp keyfime bakmak istiyorum. ( :
Unutmadan;kurgu bir hayat tarzıdır.Çok farklı bir meslektir Kurgu Operatörlüğü.
- - - - -
Zafer ağabey,küçük bir not düşeyim;geçen gün sana attığım maile bir ek olsun:Çekimlerim yarın bitiyor,kurtuluyorum. ( : Dediğim şeyi yarın öğlen saatlerinde yollayacağım.

Saygılar.

M.İbrahim

Son düzenleme:

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
Ben kendi adıma kurgucu olmaktan ha vazgeçti ha vazgeçecek durumdayım.Bu iş konusu kurguya olan sevgimden ve ilgimden asla bir şey kaybettirmedi,kaybettirmezde.Burada olmazdım zaten öyle bir durum olsaydı.Sadece,başka alternatifleri de el altında tutmak istiyorum.Meselâ polis olup medya bölümünde çalışırım diye düşündüm.Meselâ Halkla İlişkiler'i bitirip bir hastanenin İnsan Kaynakları departmanında çalışırım dedim.Maksat sabit bir gelir olması.O aşamadan sonra CANON marka HD bir kamera,PHILIPS marka bir plazma ve PlayStation 3 alıp keyfime bakmak istiyorum. ( :
Unutmadan;kurgu bir hayat tarzıdır.Çok farklı bir meslektir Kurgu Operatörlüğü.
- - - - -
Zafer ağabey,küçük bir not düşeyim;geçen gün sana attığım maile bir ek olsun:Çekimlerim yarın bitiyor,kurtuluyorum. ( : Dediğim şeyi yarın öğlen saatlerinde yollayacağım.

Saygılar.

M.İbrahim

tamam dostum yanlız göndermeden önce beni mutlaka ara