Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Logo Yorumlarınız çok önemli !

Majestic

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ngrafik.com
Arkadaşlar kendi web sitemi hazırlıyorum web sitemde kendi portfoliom ve tamamen işlerimle ilgili olacak ileride kendi kurumsalıma yönelik kullanabileceğim bi logo çalışması içindeydim derken derken bi ton logo çalıştım ama beni ifade etmiyodu sonradan kendi resmi imzamı logo olarak kullanmaya karar verdim bu ne kadar iyi bir fikirdir bilmiyorum bu nedenle yorumlarınız benim için çok önemli karizmatik bi imzam olduğunu düşünüyorum ama ileride kendi şirketimi kurmak nasip olursada bu imzayı kullanma niyetindeyim. çalışmada renk seçiminde kararsız kaldım ve tabletim olmadığı için pcde bu şekilde çizdim path prolemi olabilir. evet yorumları merakla bekliyorum

imzaacc2.jpg

kahin23

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
ikiside hoş ama alttakinin çizgisi siyah daha bi hoş.kolay gelsin.

micanose

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
o yıldızı kullanma derim ben. o gözüme battı biraz :)
fontu da farklı elyazı karakterlerinden seçebilirsin bence ;)

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
majestic ikinci daha güzel. yıldızı kullan ama istersen uzun çizgisini L nin yanında bi yerlerde bitir bence. 2 tane T gibi gördüm birden...

kolay gelsin

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
bence de ikinci çalışma birinciye nazaran daha iyi, ayrıca kaligrafik yazı kullanmayı da deneyebilirsin veyahut kendine özgü bir amblem oluşturabilirsin. Senden daha güzel bir çalışma bekliyorum. İyi çalışmalar...

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
Majestic bu site sanırım, birazda senin reklamın ve tanıtım olacak. Logo hakikaten temsil ettiği kuruluşun imzası gibidir. Bu yaklaşımın, güzel bir fikir, bu yaklaşımı deneyen bir çok firma olmuştur.
örneğin:
pc_logo.jpg

Signature%20Logo%202%20for%20web.jpg

navbar_signature_logo.gif

Başka bir örnekte ulu önderimizin imzasıdır. Bu imza logo anlayışı ile revize edilip Atatürk'ün sözlerinin altında kullanılmaktadır.

imza_ata.gif

Üstte bazı örneklerdede görüldüğü gibi bu anlayış var ama, bu anlayış imzanın tamamına hakim. Senin denemende ise imza font karışımı bir anlayış uygulamışsın ama harfler ve serbest çizimler birbiri ile uyumlu değil. Bu anlayışın birbiri ile uyumlu bir kaynaşma göstermeside zor gibi. Aslında bu sözü pek sevmiyorum ama bazen prensiplerden vazgeçmek yararlıdır. Senin yerinde olsam imzamı bir kağıda atarım, sonrada üstünden tekrar giderek daha kalınlaştırır ayrıntılarından kurtarıp, elde edilen biçimi logo olarak tasarlamaya çalışırdım. Senin yöntemin grafik tasarımda pek kullanılan bir yöntem değildir. Yinede son karar senin. Bu haliyle bir logo olarak uğraşman bence zaman kaybı, helede bir tasarım sitesi için hiçte uygun değil. fazla vakit kaybetmeden bence farklı tasarımlarla ilgilenmeni öneririm.

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
cahit hocam...

son noktayı yine sen koydun. emeğine sağlık

Majestic

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ngrafik.com
Majestic bu site sanırım, birazda senin reklamın ve tanıtım olacak. Logo hakikaten temsil ettiği kuruluşun imzası gibidir. Bu yaklaşımın, güzel bir fikir, bu yaklaşımı deneyen bir çok firma olmuştur.
örneğin:
pc_logo.jpg

Signature%20Logo%202%20for%20web.jpg

navbar_signature_logo.gif

Başka bir örnekte ulu önderimizin imzasıdır. Bu imza logo anlayışı ile revize edilip Atatürk'ün sözlerinin altında kullanılmaktadır.

imza_ata.gif

Üstte bazı örneklerdede görüldüğü gibi bu anlayış var ama, bu anlayış imzanın tamamına hakim. Senin denemende ise imza font karışımı bir anlayış uygulamışsın ama harfler ve serbest çizimler birbiri ile uyumlu değil. Bu anlayışın birbiri ile uyumlu bir kaynaşma göstermeside zor gibi. Aslında bu sözü pek sevmiyorum ama bazen prensiplerden vazgeçmek yararlıdır. Senin yerinde olsam imzamı bir kağıda atarım, sonrada üstünden tekrar giderek daha kalınlaştırır ayrıntılarından kurtarıp, elde edilen biçimi logo olarak tasarlamaya çalışırdım. Senin yöntemin grafik tasarımda pek kullanılan bir yöntem değildir. Yinede son karar senin. Bu haliyle bir logo olarak uğraşman bence zaman kaybı, helede bir tasarım sitesi için hiçte uygun değil. fazla vakit kaybetmeden bence farklı tasarımlarla ilgilenmeni öneririm.

yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkürler cahit hocam yukarıdaki mesajınızla dikkatimden kaçan çok önemli bi noktaya değindiğiniz için çok teşekkür ederim imzanın tamamının çizim olması dediğiniz gibi hem estetik anlamında hemde grafiksel anlamda çok daha iyi olcaktır. ben çizim font ayrımını hiç düşünmemiştim tekrar mesajınız ve diğer yorumlar için teşekkürler :peace1:

Countryman

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bence bir grafik tasarımcı kendisini temsil edecek bir logo yapımında kendi ismini vurgulayan imzasını karekterize etmekten çok, yaptığı çalışmalarda ki, kendi tasarım karekterini, yani tarzını, anlayışını, hayat görüşünü, ruhunu temsilen bir çalışma yapması daha doğru bir yaklaşım olur. Sonuçta yapmak istediğin site seni ve yaptığın çalışmaları temsil ediyor. Logonda yine seni ve yaptığın çalışmalatı temsil edecek şekilde olması gayet akla ve mantığa uygun. Demek istediğimi anlatabildim mi bilmiyorum???

Majestic

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.ngrafik.com
Bence bir grafik tasarımcı kendisini temsil edecek bir logo yapımında kendi ismini vurgulayan imzasını karekterize etmekten çok, yaptığı çalışmalarda ki, kendi tasarım karekterini, yani tarzını, anlayışını, hayat görüşünü, ruhunu temsilen bir çalışma yapması daha doğru bir yaklaşım olur. Sonuçta yapmak istediğin site seni ve yaptığın çalışmaları temsil ediyor. Logonda yine seni ve yaptığın çalışmalatı temsil edecek şekilde olması gayet akla ve mantığa uygun. Demek istediğimi anlatabildim mi bilmiyorum???

kişilerin kulladığı imza karakterden ziyade onun tarzını ifade etmez mi peki kimi el yazısı kullanıp estetiğe önem verirken kimi karalayıp geçer. ben imzanın yazı karakterinin hep bi tarz olduğunu düşünmüşümdür öyle yansıtmıyor mu yani? ayrıca çok kafam karıştı imzamın türevlerini mi kullanmalıyım yoksa anlamlı başka şeyler mi türetmeli kalakaldım :S:S help plssssss :( artık şu lafa inanıyorum TERZİ KENDİ SÖKÜĞÜNÜ DİKEMİYORMUŞŞŞŞ :S

Countryman

🏆Pro Tasarımcı🏆
kişilerin kullanıdğı imzalar kendi karekterini ifade eder dersek, o zaman bu durumda dünya da 2 tip insan karekteri vardır diyebiliriz. Biri imzasını karalayıp geçen kişiler ( sanırım karekter analizi umursamaz, gelişigüzel iş yapan, kural tanımayan insanlar), diğeri ise el yazısı gibi adını veya soyadını yazan kişiler ( düzenli, tertipli, kalite ve uyuma önem veren, hayatta başarılı insanlar) mı oluyor? Düşünsene bi. Zaten ben hayattımda bu 2 türlü imzadan farklı bir imza atan kimseyi görmedim. Yani imza kişinin karekterini simgelemez kesinlikle. Benim tavsiyem şiddetle, grafik çalışmalarını simgeleyen (ki özde seni ve hayat tarzını simgeleyen) bir logo, hatta logodan ziyade bir mühür, bir damga niteliğinde yapmalısın. Bu yapacağın çalışmada senin normal hayatta değilde, grafik çalışmlarında her yaptığın çalışmanın bir köşesine koyabileceğin imza niteliği taşır. Böyle birşeyi kendim içinde uzun süredir düşünüyorum, ama daha kendimi ifade edicek kapasitede deneyim kazanmadığıma inandığım için hala bu işi beklemeye alıyorum. Bu öyle bir mühür olucak ki, her çalışmamın altına bunu koyabilicem ve asla hiç bir çalışmamda çalışmanın kendisiyle zıt düşmeyecek.

cemtutu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
logonda ne yazdığı tam okunmuyor , örneklere bakarsan orjinal imzanın altına bir de fontlarla yazı yazmışlar sen de öyle yap bence..

ART'icker

🌱Yeni Üye🌱
Cavit Bey çok yapıcı ve öğretici biçimde yorumlamış, bende buradan hisse aldım

orijinal üzerinden gidersen daha orijinal olacak

eymi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Çok beğendim.Böyle çizgisel tasarımlar hem estetik hemde kaliteli görünüyor..

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
bir garfikerin imzasının kullanması hiç iyi bir fikir değil. cahit arkadaşımızın gönderdiği örneklerle senin hiç bir ilgin yok. örnekteki imzalar bir marka ve olmasada olur cinsinden. daha çok imza niteliğinde onlar. sense amblem yapacaksın. gönderdiğin örnekte zaten çok karışık, şık bir stil değil. bir kaç örnke daha göder bence ona göre yorum yapalım

Cahit GÜLDEN

Eğitimci Grafiker
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.cahitgulden.com
bir grafikerin imzasının kullanması hiç iyi bir fikir değil. cahit arkadaşımızın gönderdiği örneklerle senin hiç bir ilgin yok. örnekteki imzalar bir marka ve olmasada olur cinsinden. daha çok imza niteliğinde onlar. sense amblem yapacaksın. gönderdiğin örnekte zaten çok karışık, şık bir stil değil. bir kaç örnke daha göder bence ona göre yorum yapalım

Bir eğitimci olarak sezgi çok önemli bir olgudur. (aynen sanatta olduğu gibi) benim verdiğim örnekler arkadaşımızın, gösterdiğim örneklere benzer tasarımlar üretme eğilimini sezdiğim için verilen örneklerdir. Sonraki mesajlarındada kendi amacının bu olduğunu zaten söyledi. Yanlış anlamayın sizin söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum ama açıklama gereği duydum.

rabitelli

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.rabitelli.com
:( artık şu lafa inanıyorum TERZİ KENDİ SÖKÜĞÜNÜ DİKEMİYORMUŞŞŞŞ :S

koptum...;

sorun bakalım; niye koptum...?

niye...

1 senedir kendi logomu tasarlamaya uğraşıyorum. Değişim ve gelişim en çok burada "bana/bize ait" olan işlerde belli ediyor kendini.

Bu yüzden "söküğünüzü dikmek için" acele etmeyin. Kendinize zaman verin. Çok farklı çıkarımlarda bulunacak, daha güzel çözümler üreteceksiniz. Ancak yineliyorum: Acele ettiğiniz sürece ortaya çıkanların kalitesi tartışılır olacaktır. Yine de karar sizindir. Benimkisi sadece öneri.....

nvn

🌱Yeni Üye🌱
yıldız olmasa süper siyah zaten süper