Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Metin Nasıl Hizalanır, Acil Yardım..?

lazona

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar merhaba;
CS5 de coctail menu list hazırlıyacam, alt alta kokteyl ismi yazmam gerekiyor ancak metin kutusunu alt satıra genişletemiyorum, yani kısaca her satır için yeni metin kutusu açmam gerekiyor böyle olunca satır başları ve yüksekliğini hizalayamıyorum... :sadsmile: yardımcı olursanız sevinirim.. ilginize şimdiden teşekkürler...

jesusevam

🌱Yeni Üye🌱
yazının hepsini seç sonrada Alt tuşu basılı tut aşayı yukarı kontrol tuşlarıyla satır aralarını genişletip daraltabilirsin sağ sol yaparakta harflerin aralarını açıp daraltabilirsin

lazona

🌱Yeni Üye🌱
sanırım anlatamadım, aynı metin penceresi içinde alt satıra geçemiyorum. enter yapınca alt satıra geçmesi gerekirken pencere kapanıyor yani anlatmak istediğim alt alta kokteyl isimlerini ve fiyatlarını sıralamam gerekiyor. her defasında yeni metin penceresi açmam gerekiyor ancak böyle olunca ne satır başları nede satır aralıklarını hizalayamıyorum. ilgine teşekkür ederim jesusevam..
yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar..

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
şimdi

photoshopta metin yazmak için kutucuk açmadan yaparsan çok daha rahat edersin.
Diyelim ki açtın o halde kutucuğunda yer kalmadığı zaman imleç seçili iken zaten kutucuğun etrafında küçük kareler göreceksin. Oralardan tut aşağı doğru aç. Eğer bunu ok ile yapmaya kalkarsan olmaz ;)

lazona

🌱Yeni Üye🌱
kutucuk açmadan nasıl yapabilirim ? köşelerden metin penceresini büyütebiliyorum yer kalmayınca alt satıra geçiyor ancak her kokteylin karşısına tek tek fiyat yazmam gerekiyor. bu sefer fiyatları hizalamada sorun yaşıyorum. tab tuşuyla hizalamaya çalışıyorum ancak yine olmuyor.. cocktail menusu olduğu için sol tarafta kokteyl sağ tarafta kokteyl fiyatlarını düzgün bir şekilde nasıl hizalayıp yazabilirim. yardım için teşekkür ederim denizcem

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Aslında bu tip çalışmaları, yani text çalışmalarını vektörel bir programda yapmak en doğrusu, çünkü sonuçta photoshop'un yetileri çok farklı.
Vektörel programlarda hizalama iki seçili öğe arasında yapılır. Photoshopta ise iki seçili layer arasındadır.
Bence ilk önce Sol tarafa baştan aşağı kokteyllerinizi yazın.
Sonra Sol tarafa kopyalayıp bu sefer sağ tarafa yaslanmış paragraf stilini seçerek fiyatlarını yazın. Karşılıklı hizalanmış olacaklardır.

lazona

🌱Yeni Üye🌱
Aslında bu tip çalışmaları, yani text çalışmalarını vektörel bir programda yapmak en doğrusu, çünkü sonuçta photoshop'un yetileri çok farklı.
Vektörel programlarda hizalama iki seçili öğe arasında yapılır. Photoshopta ise iki seçili layer arasındadır.
Bence ilk önce Sol tarafa baştan aşağı kokteyllerinizi yazın.
Sonra Sol tarafa kopyalayıp bu sefer sağ tarafa yaslanmış paragraf stilini seçerek fiyatlarını yazın. Karşılıklı hizalanmış olacaklardır.

çok teşekkür ederim arkadaşım, söylediğin şekilde yapmaya çalışacam. menü hazırladığım için yüksek kalitede lazer çıktı almak istiyorum mevcut çalışmayı en kaliteli biçimde nasıl kaydeder veya hazırlayabilirim? ideal menü boyutları nasıl olmalıdır? bi diğer sorum ise image size da cm cinsinden ayarladığım görüntü boyutu çıktı boyutuyla eş değermidir, malum menudeki yazı font ve arka plan ftoğ. büyüklüğü image sizeda ayarladığım, üzerinde çalıştığım menu çıktıda farklı boyut olabilir düşüncesi içindeyim ve buna istinaden çıktı sırasında boyutu ayarlayabilsekde çözünürlük bozulabilir diye düşünüyorum. kısaca çıktıyı sayfa boyutunu image size ayarladığım büyüklükte birebir alabilirmiyim. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
çok teşekkür ederim arkadaşım, söylediğin şekilde yapmaya çalışacam. menü hazırladığım için yüksek kalitede lazer çıktı almak istiyorum mevcut çalışmayı en kaliteli biçimde nasıl kaydeder veya hazırlayabilirim?
Çalışmanı birebir boyutlarda 300 dpi olarak çalışman yeterli olacaktır.

ideal menü boyutları nasıl olmalıdır?
İdeal bir ebad yoktur ki. Bu görecelidir ve firmanın masa boyutlarıyla da ilgilidir aslında. Bu konuda müşterinin menüleri kullanacağı alan önemlidir. Mesela şu an kapalı hali 32,5cm X 18 cm. açık hali ise 32,5 cm X 54 cm ölçülerinde iki kırımlı bir menü hazırlanıyor bizde. Bu ebad fireli bir ölçüdür mesela. Menü 300 - 500 adetse problem değil ama 1000 üzeriyse üretim fire bir hayli sorun yaratır.

bi diğer sorum ise image size da cm cinsinden ayarladığım görüntü boyutu çıktı boyutuyla eş değermidir,
fit on paper yapmadığınız sürece eşdeğerdir tabii ki

malum menudeki yazı font ve arka plan ftoğ. büyüklüğü image sizeda ayarladığım, üzerinde çalıştığım menu çıktıda farklı boyut olabilir düşüncesi içindeyim ve buna istinaden çıktı sırasında boyutu ayarlayabilsekde çözünürlük bozulabilir diye düşünüyorum. Siz müdahale etmedikçe çözünürlük bozulmaz rahat olun

kısaca çıktıyı sayfa boyutunu image size ayarladığım büyüklükte birebir alabilirmiyim. Alabilirsiniz

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

Kolay gelsin

lazona

🌱Yeni Üye🌱
Ne kadar teşekkür etsem azdır denizcem çok saolasın.. Şu an hazırladığım mevcut çalışma üzerinde dpi nasıl 300 e çekebilirim, bi diğeri ise bahsi geçen fit on paper. Çıktı alırkenmi böyle bir seçenekle karşılaşırız.. Malum lazer yazıcım olmadığı ve dışarda bi yerden çıktı alacağım için aslında anlatmak istediğim çıktı boyutlarını sonradan print ayarlarından istediğimiz boyuta resize yaparsak şayet çözünürlükte ve fontun büyüklüğünde değişme söz konusu olur düşüncesindeydim. Buna istinaden PS da image size da girdiğimiz ölçüler print.de herhangi bi değeri değiştirmeden birebir aynı değeri veririmi diye merak etmiştim.. Yani mesela PS da 24x17cm image size da girdiğimiz bu değer print.da image resize ayar yapmadan olduğu gibi bu ölçülerde birebir bana çıktı verebilirmi.. Kusura bakma ilkez menu hazırladığım için epeyce zorlanıyorum :( .. İlgin için tekrar çok teşekkür ederim denizcem

Son düzenleme:

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
Resulation'u 300 dpi olarak nasıl ayarlarız diye sormuşsun.

Dökümanı yeni açıyorsan bu şekilde;
V3gx7.png
[/URL][/IMG]
6z3Qw.png
[/URL][/IMG]

Hayır dökümanı önce açtıysan ve kontrol etmek istiyorsan da buradan müdahale edebilirsin.
Ff26y.png
[/URL][/IMG]
LMF2C.png
[/URL][/IMG]

iki şekilde de 300 değeri girilmiş kutucuklar Dpi (çözünürlük) ayarlarıdır.

Dışarıda alacağın dijital çıkışlarda fit on paper kullanmazlar. Senin hazırladığın ölçülerde çıkışını alırlar. Bu nedenle Photoshop ta hazırladığın ölçüler aynen çıktıda alınır.

Kolay gelsin.

lazona

🌱Yeni Üye🌱
denizcem çok çok teşekkür ederim,saolasın. Eline, emeğine yüreğine sağlık sen olmasan ne yapardım bilemiyorum..

denizcem

🏆Pro Tasarımcı🏆
denizcem çok çok teşekkür ederim,saolasın. Eline, emeğine yüreğine sağlık sen olmasan ne yapardım bilemiyorum..

rica ederim, ben olmazsam bir başka arkadaşımız olacaktır. Ben sadece ondan önce davranmışım ;) bu nazik mesajın için de çok onore oldum. :)

kolay gelsin.