Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

ne yapmalıyım_?

grafikeri-m

🌟Usta Tasarımcı🌟
merhaba arkdaşlar ben 1 yıllık bi grafikerim iş yerimde ve etraftan aldığım tepkilere göre işimde iyim ve iyiye doru ilerliyorum çünkü çok çaba gösteriyor ve çalışıyorum.bir çok programı iyi biliyorum özellikle ps corel frehand ve hala çalışıyorum çalıştığım sektör açık hava reklamcılık yalnız yaklaşık 3 hafta sonra iyi bi maatbada işe başlıcam garfiker olarak sizce çok zorluk çekermiyim yapmam gereken neler şimdiden nelere çalışmalıyım ve maatbadaki terimler asit vs. bunları şimdiden öğrenmelimiyim benim için çok önemlimi? ....hepinize şimdiden çok teşekürler

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
Hayırlısı olsun, yeni işinde başarılar dilerim.
Benim tavsiyem Baskı Öncesi konularımıza bir göz atman, orada baskı öncesi ile ilgili birçok soru ve bu sorulara verilen cevapları ayrıca üyelerimiz tarafından hazırlanmış birçok ders bulacaksın.
İlk etapta o konularla edineceğin teorik bilgilerle daha sonra da matbaanda yaşayacağın pratik bilgilerini birleştirtirebilirsin.

Saygılarımla

Son düzenleme:

grafikeri-m

🌟Usta Tasarımcı🌟
teşekürler

Hayırlısı olsun, yeni işinde başarılar dilerim.
Benim tavsiyem Baskı Öncesi konularımıza bir göz atman, orada baskı öncesi ile ilgili birçok soru ve bu sorulara verilen cevapları ayrıca üyelerimiz tarafından hazırlanmış birçok ders bulacaksın.
İlk etapta o konularla edineceğin teorik bilgilerle daha sonra da matbaanda yaşayacağın pratik bilgilerini birleştirtirebilirsin.

Saygılarımla

çok teşekürler zaman ayırıp yardımcı olduğun için

Moderatör tarafında düzenlendi:

sLyman

🏆Pro Tasarımcı🏆
matbaaya geciceksen baskı ustalarının dilinden anlaman gerek yoksa yıldızların barışmaz bu forumda aradığın herşey mevcut

ussamx

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Hayırlı olsun ama umarım matbaaya geçiş yaptığın için pişman olmazsın :) matbaa işi açık hava reklamcılığıyla benzer taraflara sahip olsada farklılık göstertigi birçok yanıda mevcut..

Oturup hazırlanmana gerek yok ama kağıt ölçüleri traş ve taşma payları montaj gibi konulara bir göz atsan iyi olur derim özelliklede işi film veya CTP ye göndermeden tecrübeli bir grafikere veya ustaya göstermende fayda var..

bay-jjj

🌱Yeni Üye🌱
matbaada grafikerlik arkadaşımın dediği giibi matbaacının dilinden anlama gerekir.
ilk anlarda bence üretimdde bulunmanda fayad var ustaya sor bizden kaynaklanan ne gibi sorunlarla karşılaşıosunuz neler yapmam gerekli die
örneğin siyah zemin ve içinde sarı bir yazı var bunu baskıya almak için bi siyah bi sarı klbın olmalı siyah basılacak ce sarını geleceği yerler oyuk olacak ve bu boş yerler de sarı basılacak bunda sıfıra sıfır veremezsn matbaacıların bi terimidir sarı yazıya şiirme vereceksin yani misal sarı yazın 20 punto ise bunu 22 yapacaksın siyah zaten arta kalan ksıımları kapatıcaktır tabi bu her işte gecerli değil bu senin pratik zeka na kalmış bişi ;) aynısını mavi zeminli işte yaparsan taşırdıgın yerle yeşil olur örneğin ;)
bu tarz konular olacak bunları da ustalardan öğrenirsin
başarılar