Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

normal sayfayı master hale getirebilirmiyiz

• Konbuyu başlatan energy_explode
  • Başlangıç tarihi
E

energy_explode

Guest
arkadaşlar forumda aradım ancak bulamadım rica etsem bilen arkadaşlar anlatabilirmi

sorunum şu bi sayfa çalıştım düzen çok hoşuma gitti ben o sayfayı cetvelleri v.s herşeyi ile master hale getirebilirmiyim ?

şimdiden teşekkür ederim

Benzer konular

satoş

🌱Yeni Üye🌱
evet normal sayfayı master sayfa haline getirebilirsiniz. Şu yolu takip edin. master sayfa yapmak istediğiniz sayfayı seçin. Karşılıklı sayfayı seçmek için sayfanın altındaki sayfa numarasına tıklayın. Sonra pages panelinden save as master komutunu seçin. sayfanız B-master olarak master sayfa bölümünde görünecektir. Takıldığınız birşey olursa cevap vermeye çalışırım. İyi çalışmalar

hilmicekic

🏅Acemi Tasarımcı🏅
evet save as master en iyi yol. Master sayfanız sıradaki harfi alacaktır...
iyi çalışmalar

fberber

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
"Save as master" komutunu kullanırken şuna dikkat etmelisiniz.

Boş bir InDesign dökümanı açıldığında "Pages" panelinde varsayılan olarak "A-Master" isimli ikili master sayfa oluşur. Siz dökümanda çalışırken A-Master sayfası otomatik olarak sayfalara uygulanır.

Bu da şu anlama gelir:
"Save as master" komutuyla oluşturulan "B-Master" sayfası "A-Master" sayfasının üzerine kurulan bir master sayfa olmuştur ve "B-Master" sayfanın üzerinde A harfi belirir.

Bunun yan etkisi olarak da A-Master sayfasında yapılan değişiklikler otomatik olarak B-Master sayfasına yansıtılır, oradan da dökümanda "B-Master" sayfasının uygulandığı bütün sayfalara uygulanır.

Bu durumdan kurtulmanın iki yolu vardır:
1-) A-Master sayfasının üzerine sağ tıklayıp, "A-Master" sayfasını silin.

yada

2-) "Pages" panelinde Master sayfaların bulunduğu bölümde "None" isimli içeriği boş sayfa vardır. Bu sayfayı "Save as master" komutuyla oluşturduğunuz "B-Master" sayfasının üzerine sürükleyip bırakın. "B-Master" sayfasının üzerindeki "A" harfinin silindiğini göreceksiniz. Bu da "B-Master" sayfasını "A-master" dan bağımsız yaptığınızı gösterir.

"None" isimli sayfayı döküman sayfalarını kendilerine uygulanan master sayfalardan temizlemek için de kullanabilirsiniz.

Saygılarımla...

E

energy_explode

Guest
çok teşekkür ederim yardımlarınız için =)