Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

objeye yazı dolamak ve metin yazmak ile ilgili bir kaç soru

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
Değerli camia mensupları

cs 2 kullanıyorum.

1-Bir path'e nasıl yazı dolarım..
2-Ayrıca bir daireye nasıl yazı dolarım. Doladığım yazının ilk kelimesin üste, 2. kelimesini alt'a düz olarak nasıl yerleştirebilirim. Mesela Freehande de bu 2 ci kelimeyi ilk kelimenin altına yazarak yapabiliyoruz
3-kapalı bir parh formunun içine, o formun şeklini alacak şekilde nasıl yazı koyabilirim.
4-Metin kutusu açabilirmiyim ve metin kutularını birbirine bağlayabilirmiyim.
5-metin kutusuna yazdığım bir metni başka bir metne veya resime nasıl ittiririm..

Bunların hepsi aslında türkçe yardım dosyalarında var ama nasıl yapılacağı yazmıyor..

Ayrıca Bunların hepsini fh de çok kolaylıkla yapıyorum ama illustrator' e geçiş yapıyorum yavaş yavaş..

Yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim şimdiden..

Benzer konular

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
1. pen tool ile pach yolu çiziyoruz... çizdıkten sonra Text tool ile patch üzerine gelip maus üzerine sol tuşu bir tek tık yapınca patch üzerine yazı yazabilirsiniz...

2. daire çizdıkten sonra knife tool ile daire üzerine gelip bit tek tık yapınca text tool alıp yazı yazıyoruz.... yazı yazdıktan sonra seçili halde yazılar her trafında vertical mavi çizgi olacak o çizgileri yardmı ile yazı üzerine istediğiniz (içeri - dışarı) işleri muhadele edebilirsiniz.. forum içersinde daha önce bu konu açılmıştı

3. obje çizin... text tool ile içerede tıkladıktan sonra yazı yazabilirsiniz

4. evet açabilirsiniz... text tool alıp maus üzerine çalışma alanızda tek bir tık yapıp aşağı ve sağa metin alanı uzatıcaksınız.... linklendirme yapmak için : obje yazı ile doldurduğunuz zaman sağda alta plus şekli kırmızı kare içinde şekli çıkar.... üzerine tıklayin.......

5. yazı yazdıktan sonra resmi çağırın yazı üzerine yerleştırın, yazı ve resmi seçtıkten sonra Object - Text Warp - Make....

aslına FH Aİye çok benziyor..... ayrıca konu açmadan önce forum içersinde bunları hepsi bulabilirdınız

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
Sn Bn kasta095. Çok yardımcı oldunuz..hatta oradaki minik teraziye bile minnet hislerimle tıkladım..Hatta portofolyolarınıza bakıp içimden "uff ne güzellermiş" dedim. Umuyorum pozitif enerji gitmiştir..Ayrıca Buraya resim ekleme şeyini bulursam yazı path ilişkisi ile ilgili bi kaç sorum daha olacak ( ne bitmez konu bu yauuu )