Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

pdf & postscript

forumuyemail

🌱Yeni Üye🌱
1-post script nedir
2-matbaaya göndermek için post script mi pdf formatı mı daha uygundur.
3-arasındaki fark nedir
4-post script alırken hangi ayarlar yapılır
5- ps uzantılı dosyaya sağ tıklayınca convert to pdf sekmesi çıkan bir program vardı; adını bilen var mı
6-mesela indesignda 100x100 açtım, açarken bleedi her taraftan 5 girdim; crosu nasıl koyucağız?

soruların hepsini bilmeseniz de bildiklerinizi paylaşırsanız seviniriz, teşekkürler

Son düzenleme:

Benzer konular

istakozzz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
merhaba genelde indesing yapılan işleri pdf 2008 formatında pdf yapın; pdf yaparken ayarlar kısmından mark and bleed kısmından use document bleed i işaretleyin bu secenek sayfada kullanmış olduğunuz bleed leri otomatik olarak pdf verir ancak siz 4 mm bıcak payı verdiniz sonra 2 mm düşürmek isterseniz elinizle 2 mm yazarak bıcakları 2 mm cekmiş olursunuz. hemen üst kısımda isa bleed marks ve crop marksları işaretlerseniz otomatik olarak krosları atacaktır. spot renkler varsa bunlarıa swach' ekleme yapacaktır. sizde bu pdf iserseniz indesingde isterseniz illüstratörde montaj yaparbilirsiniz montajladıktan sonra tekrar pdf yapıp filmcinize veya matbanıza gönderebilirsiniz... ps uzantılı döküman distiler programından yapılabilir ancak çok yaygın kullanımı yok. özelliği montajladığınız pdf dökümanı cmyk olarak ayırıp pdf e dönüştürmesidir. pdf actığınızda calısmayı cmyk renkleri olarak ayrı ayrı görürsünüz... tavsiyem pdf dir...

tugba mermer

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba peki pdf yapmadan önce yinede convertleme yapmamız gerekir dimı ? baskıya vermeden önce ???

istakozzz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
pdf mantığı convert edilmemesidir aslında ama ben genelde nolur nolmaz diye convert ediyorum, size kalmış bu.... etmesenizde olur yani... (etmediğinizde kullanmış olduğunuz fontlar pdf dökümanına gömülür...)

cok_yasa_kamil

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
adobe programlarda corverte gerek kaldığını pek görmedim... ama quark yok mu, eski versiyonları baş belasıdır... corelde de pek sorun olmuyor.
Yani aslında işin özü, yeni versiyon programların hemen hemen hepsi pdf yapımında son derece sorunsuz hale getirilmiş. hele ki CTP alan yerin RIP'i de yeni versiyon PDF standartlarını destekliyorsa eski kâbuslar bitmiş demek oluyor ;)

işi tasarla, bitir, PDF X4:2008 yap... arkana bakma, efektler, transparanlıklar, resim itelemeleri hepsi sorunsuz basılacaktır. ama CTP'nin RIP'nin bu standardı destekleyip desteklemediğini sormanız lazım