Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

PDF' yi Corel' e yüklerken karakter sorunu

okan78

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşar x4 kulanıyorum ve pdf dosyaarını sık sık corele yüklemek zorunda kaıyorum. Bazen yüklediğim pdfler karakter sorunu veriyor. Bu olmayan karakterden kaynaklanan bir sorun değil de daha çok unicode sorunu gibi bir şey.. Bu konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz..

Mesela ş hafleri FL dişe çıkıyor...

Benzer konular

expressatör

🌱Yeni Üye🌱
okan pdf dosyasını illüsratör le açabilirsin. önce illüsratörü aç sonra dosya menüsünden yerleştir ile pdf dosyanı seç ve aç daha sonra nesneler menüsünde nesneleri saydamlaştır seçenegini seç. bu yöntemle pdf dosyandaki yazılar açılırken bozulmadan convertlenecektir.

okan78

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Başka bir yolu yok mu... :)

Safari

♾️Grafik Gurusu♾️
Başka bir yolu yok mu... :)
Karakter bozan yazılar..
Corelde yapılan çalışma convertsiz ise eğer bozması normaldir..
Düzgün olarak nasıl pdf yapılır diye sorarsanız
https://www.grafikerler.net/corelden-pdf-yapmak-t37038.html
bu konuda paylaştım..

Başka bir yolu yok mu?
Var elbette.. Acrobatta açtığında PDF'yi düzgün görünüyorsa..
Photoshop'a import edersin, Flatten İmaj ve TIFF olarak kaydedersen
ve kaydettiğini Corel'e çekersen ne çalışırken ne de baskıda sorun yaşarsın..
Ama TIF'e çevirdiğinde vektörel özelliğini yitirecektir yani tife çevirdiğinde ne kadar bir alana yerleştireceksen o ebatta açman lazım PS'de..

İyi çalışmalar.

okan78

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok teşekkür ederim. Bulmaca alıyoruz internetten de genelde bu sorunu bu yüzden çözmek istiyordum. Paylaşım için teşekkürler..

okan78

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yanlız bulmacayı resim formatına çevirmek sorun oluyor. Ben bulmacayı buradan ZAMAN GAZETESİ [İnternetin İlk Türk Gazetesi] alıyorum. Sizde bir denerseniz. İlüstratorla sorunu çözmedim. Photoshopa aldım tifte yapsan psd de yapsan baskıda iyi sonuç vermiyor. Karakterler unıcode sorunu veriyor. yoksa ariale dönmüş çokta önemli değil. Ş ler ğ ler yazıdan çok şekil olarak çıkıyor. Bu sanırım yerel medyada herkesin sorunu. Yani bulmaca :)

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
acrobat reader içine bitane converter programı yüklersen o fontları convertliyor ve fontlar çizgisel geliyor adını hatırlamıyorum acrobat converter font diye ararsan bulursun internete