1- Ctrl+P yapıyoruz. Önümüze Default ayarlar geliyor. Default ayarları bozmadan yani bazı yerler tıklı bazıları tıksız geliyor onlara karışmadan aşağıdaki adımları uyguluyoruz.
2- Önümüze gelen kutucukta Layout sekmesindeyiz. Yukarıda yazıcı ismi var. Bunu Acrobat Distiller, Adobe PDF veya hangi sürücü ile pdf yapacaksan ona ayarlıyorsun. Properties butonunun yanındaki kutucuk yani. Yanında sanırım Printer yazıyor.
3- Gazete siyah beyazda olsa renklide olsa Print Blank Pages tıklı.
4- Gazete renkli ise Seperations tıklı. Renkli değil ise Seperations tıksız.
5- Alttaki kutucuklar gazete siyah-beyaz ise All-Off-Off şeklinde. Gazete renkli ise ve krosları otomatik olarak ekleyeceksen Registration bölümünü Centered yapacaksın. Krosları elinle yapıyorsan yine All - Off - Off yapabilirsin. (Ek bilgi olarak eğer baskıyı A4 veya A3 ebadındaki aydıngere alıyorsak Buradaki Tiling Off durumundan çıkarılmalı ve karşısındaki overlap isimli kutucuğa bıçak payı yazılmalıdır. 15 mm, 20 mm gibi. Böylece A3 ise bir sayfa iki parça halinde yazıcıdan çıkacaktır. A4 ise 4 parça olarak)
6- Setup sekmesine geçiyoruz. Burası önemli Print Description yazan kutucukta PDF yapacak sürücüyü seçiyoruz. Acrobat Distiller, Adobe PDF veya sen hangi araçla PDF yapıyorsan.
7- Paper Size yazan kutucuğu Custom yapıyoruz.
8- Paper Width - Gazetenin genişlik değerini giriyoruz. Bu genellikle 360 mm veya 365 mm dir. Sen Layout Properties veya File/Document Setup menüsünden çalışmanın ölçüsünü oku ve doğru olarak buraya yaz.
9- Paper Height - Buraya da gazetenin yüksekliğini giriyorsun. Genellikle 530 mm veya 535 mm dir. Layout Properties veya File/Document Setup vasıtasıyla yüksekliği öğrenip yazabileceğin gibi Auto şeklinde de bırakabilirsin.
10- Reduce Enlarge (Böyle miydi?) 100% Yani sayfamızı gerçek ölçüsüyle çıkarıyoruz herhangi bir büyütme ya da küçültme yapmıyoruz.
11- Page Positioning - Left olabilir. Orientation ise sayfanız dik ise Portrait, yatay ise Landspace tıklı olacak. Output sekmesine geçiyoruz.
12- Gazeteniz siyah beyaz ise Print Colors kutusunu Grayscale yapın. Gazeteniz renkli ise bu sekmede çok dikkatli olun. Print Colors kutucuğu Composite CMYK olacak ve aşağıda Process Cyan, Process Magenta, Process Yellow, Process Black haricinde renk olmayacak. CYAN - MAGENTA - YELLOW - BLACK haricinde renk varsa bu baskıda çıkmaz. Edit menüsünden Colors ile hatalı rengi bulup CMYK olmasını ve Spot kutucuğunun tıklı olmamasını sağlamanız gerekir. (Ek bilgi: PDF yapmayıp direk aydıngere baskı alıyorsanız buradaki Frequency bölümünü 105 yapabilirsiniz. Baskınız biraz daha canlı olur.) Options Menüsüne geçiyoruz.
13- Film çıktıya gönderiyorsanız Flip Page None olmalı. Eğer aydınger baskı alıyorsanız ters çıktıyı sağlamak için Page Flip kutusunu Horizontal yapın. Output - Normal; Data Binary olacak. Orada bir kutucuk daha vardı ama hatırlayamadım. Onu olduğu gibi bırakın. Buradan Prewiev sekmesine geçiyoruz.
14- Burada yapılacak pdfyi görebiliyoruz. Önizleme yani. Kırmızı olmayacak. Sayfanızın ebadını doğru girdiyseniz Ortada beyaz alan üzerine bir R harfi kenarları ise yeşil görürsünüz. Bu sorun yok demektir. Eğer burada kırmızı varsa ölçüler hatalıdır. Setup bölümünde girdiğimiz ölçüleri doğru yazmamışız demektir veya Portrait ya da Landspace tıkları yanlıştır. Capture Settings butonunu tıklayarak ayarlarımızı hafızaya alıp sayfamızı kaydedersek CTRL+P yapınca kaldığımız yerden devam edebiliriz. Print derseniz yazdırmaya başlar.