Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop'ta büyüteç yapımı

reaper8100

🏅Acemi Tasarımcı🏅
evet arkadaşlar bu derste de bir büyüteç oluşturacağız. öncelikle 500x500 px lik bir sayfa açıyorum. sizde yapacağınız çalışmaya göre renk modunu ve çözünürlük değerinizi belirleyin. background contents white (açılan sayfada arkaplan beyaz). şimdi hemen custom shape aracını alıp, circle thin frame şeklini seçiyor ve sayfamıza shift tuşuna basılı tutarak bu şekli çiziyoruz.
22366416.jpg

bu şekli çizdikten sonra ctrl+enter komutunu giriyoruz(böylece çizdiğimiz path seçim çizgisine dönüşüyor). seçim çizgisi aktif olduktan sonra seleckt+modify+expant sekmesine tıklıyoruz. expant penceresine 3 px değerini giriyoruz. bu işlem aktif haldeki seçim çizgisinin alanını 3 px değeri ile büyütecektir.
83718883.jpg

56094812.jpg

bu işlemden sonra seçili olan alanın içini beyazla renklendirelim ve layer panelinin altında bulunan add layer still kısmından bevel and emboss stiline gelelim. stil penceresi aktif olduktan sonra shading bölümünteki gloss contour penceresinin içine tıklayalım.
35541550.jpg

şimdi burda açılan contour editör penceresindeki doğrusal çizginin üzerine tıklayıp çekiştirerek aşağıdaki gibi bir görüntü kazandıralım ve ok diyerek buradan ve bewel etkisinden çıkalım
67198451.jpg

bu sayede beweş emboss etkimiz kontur kazanacak ve şekildeki gibi bir görüntü elde edeceğiz. (contour editörü istediğiniz gibi şekillendirip farklı görüntüler de alabilirsiniz size ve dept etkilerini artırmanız etkinin de artmasına neden olur.)
19698948.jpg

şimdi tekrar layer stillere tıklıyoruz bu seferki sitilimiz gradient overlay olacak. gradient overlay stili açıldıktan sonra gradient renk geçişini gösteren pencereye tıklıyoruz ve gradient editöre giriyoruz. burda ki renk geçişlerini gri ve beyazla resimdeki gibi yaptım ama siz isterseniz kendi renklerinizi seçerek farklı bir etki verebilirsiniz. benim kullandığım renk #b3b1b1 rengi.
52442903.jpg

daha sonra isterseniz angle kısmından açınızı ayarlayın ve buradanda etkimizi onaylayarak çıkalım.şimdi yeni bir layer açıp dörtgen seçim aracıyla şekildeki gibi bir görüntü çizip içini yine beyazla renklendiriyorum.
56465275.jpg

ardından bu parça için tekrar layer stillerden gradient overlay stiline geliyorum ve resimdeki gibi ayarlıyorum geçişlerimi.
68191135.jpg

açı 0 derece.gradient renk geçişleri siyah - beyaz - siyah
16062120.jpg

etkileri onaylayarak çıkıyoruz.aşağıdaki gibi bir görüntümüz olacak
11458859.jpg

şimdi path araçları içerisindeki raunded racktangle aracını alıyoruz. radius değeri 50 px. büyütecimizin sap kısmını oluşturacağız görüntümüzü çizip ctrl+enter komutu ile path çizgisini seçim çizgisine çeviriyoruz.

57316197.jpg

bu alanın içini #b97009 rengi ile yeni bir layerde renklendiriyorum. hemen ardından ctrl+j komutu ile bir kopyasını alıp filter+noise+add noise filtresine geliyorum. ve aşağıdaki gibi etkilerini veriyorum.
59500522.jpg

filter+blur+motion blur,
35490086.jpg

bu işlemlerden sonra sap kısmını bir alt layerde kalan orjinali ile birleştiriyoruz(iki layeri de seçtikten sonra ctrl+e). ve sonra layer stillerden inner shadow stiline gelip aşağıdaki ayarları yapıyoruz.
16132287.jpg

evet şimdi öncelikle background renginizi beyaz dışında bir renkle renklendirin istediğiniz herhangibir renk olabilir bu.sonra büyütecimizin mercek kısmını oluşturmak için eliptik seçim aracı ile bir daire oluşturuyoruz. seleckt+transform selecltion sekmesine tıklayarak seçim çizgisinin tam istediğimiz yerlere oturmasını sağlıyoruz.
96169949.jpg

sonra elime 19 px lik dairesel fırçayı alıp ön rengim beyazken ve yeni bir layer üzerinde aşşağıdaki gibi renk uygulaması yapıyorum.
84604578.jpg

ardından filter+blur+guassian blur filtresini aşağıdaki gibi uygulayarak beyazları eritip dağıtıyorum.
39086404.jpg

şimdi background layeri hariç tüm layerleri seçip ctrl+e komutu ile birleştiriyoruz. böylece büyütecin tamamı tek bir layer de oluşacak. sonrasında büyütmek istediğiniz bir görüntüyü oluşturun veya çağırın. ben yazı yazdım yazıya göre anlatıma devam ediyorum
90594809.jpg

büyütme işlemi için mercek kısmına tekrar seçim çizgisi açıyorum.
67593403.jpg

hemen ardından yazımı rasterize type işlemi ile rasterleştiriyorum.seçim çizgim aktif ve yazı layerinin üzerindeyim. filter+distort+spherize filtesini uyguluyorum.
26243154.jpg

eğer etki istediğinizden azsa ctrl+f komutu ile tekrarlaya bilirsiniz. son olarak büyüteç layerini seçim layer stillerden drop shadow uyguluyorum. sizde etkinizi istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
71553193.jpg

umarım hoşunuza gider ve sizlere yeni fikirler katar. aslında büyüteçden önce ben bu çalışmayla tava görüntüsü oluşturmuştum. pekiştirebileceğiniz bir örnek olması açısından bunu belirtiyorum. eğer bu işi geliştimek istiyorsanız. gördüğünüz bildiğiniz yöntemlerle başka görseller oluşturmayı deneyin. böylece hem photoshop'u daha iyi kavrar hemde ufkunuzu genişletmiş olursunuz. anlatımda anlamadığınız bir nokta, eksiklik veya hata gözünüze çarparsa bana belirtin arkadaşlar. hoşcakalın...

Moderatör tarafında düzenlendi:

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Çok merak ettiğim bir konuyu anlatmışsınız.:)

Yalnız şu başlık kısmında sıkıntılar var. "Öylesine" lafını aradan çıkartsanız da sadece dersin başlığını yazsanız nasıl olur?

Teşekkürler, bol paylaşımlar.:)

yusuf82

🌱Yeni Üye🌱
teşekkürler güzel çalısma devamı gelsın hocam

reaper8100

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar... hoşunuza gitmesine sevindim.

ertug_gs1905

🏅Acemi Tasarımcı🏅
oncelikle bu guzel calisma ve anlatima cok tesekkur ederim

buyuk bir zevkle anlattiklarinizi uygulamaya calistim lakin zurnanin zirt dedigi bir yerde resimlerden birtanesinin linkinin kirik oldugunu fark ettim

yazi iceriginiz
sonra elime 19 px lik dairesel fırçayı alıp ön rengim beyazken ve yeni bir layer üzerinde aşşağıdaki gibi renk uygulaması yapıyorum.

https://img293.imageshack.us/img293/4333/84604578.jpg linki bu umarim duzeltirsiniz buraya kadar hic takilmadan geldim de bundan sonrasi o yansima olayi ile ilgili oldugu icin o isigi veremedim tekrardan tesekkur ederim

ertug_gs1905

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu arada eger yardimci olursaniz yapmis oldugum calismayida paylasmak isterim :D degerlendirmenizi almak icin

reaper8100

🏅Acemi Tasarımcı🏅
oncelikle bu guzel calisma ve anlatima cok tesekkur ederim

buyuk bir zevkle anlattiklarinizi uygulamaya calistim lakin zurnanin zirt dedigi bir yerde resimlerden birtanesinin linkinin kirik oldugunu fark ettim

yazi iceriginiz

https://img293.imageshack.us/img293/4333/84604578.jpg linki bu umarim duzeltirsiniz buraya kadar hic takilmadan geldim de bundan sonrasi o yansima olayi ile ilgili oldugu icin o isigi veremedim tekrardan tesekkur ederim

seve seve yardımcı olurum... öncelikle linkin gittiğini fark etmemiştim uyarı için teşekkürler.
a>

yalnız orjinal çalışma yanımda olmadığı için o bölüm için yeni görüntü aktarıyorum. yapman gereken tek şey seçim çizgin aktifken yeni bir layerde resimdeki gibi beyazla renklendirme yapmak. sonrada guassian blur ile bunları eriteceğiz. umarım faydalanırsın. takıldığın nokta olursa tekrar yardımcı olurum. ve yaptığın çalışmayı burda görmeyi de çok isterim.

not: bu arada sitelerden kaynaklı bir durum var sanırım, resimler gösterilemiyor. iki farklı site denedim ama görüntü gelmedi. konuyu takip ediyorum en kısa zamanda gereken düzeltmeyi yapacağım.

ertug_gs1905

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sorunu anlattiklariniz dogrulsutunda cozdum :D
cok guzel bir ders olmus :D devami bekleriz :D

reaper8100

🏅Acemi Tasarımcı🏅
sorunu anlattiklariniz dogrulsutunda cozdum :D
cok guzel bir ders olmus :D devami bekleriz :D

öncelikle sorunu çözmüş olmana, uygulamayıda yapmana sevindim. olay budur.

:) Resim cevabımı belirtiyor...
59327436.jpg

bu jestin için bende sana teşekkür ederim tylcn :smile:

ikinizin uygulamaları da güzel olmuş. paylaştığınız uygulamalar benim için en güzel cevaptır. demek ki dersler yararlı olmuş. gerisi artık sizin hayal gücünüz. bu konuda da sorun yaşıyacağınızı sanmıyorum :wink:. şimdilik hoşcakalın.

F3roo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Güzel ßir PayLaşım oLmuş.