Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

poyraz abinin dikkatine

enes80

🌱Yeni Üye🌱
poyraz bey çok teşekkürler . videolarınızla edius ta 0 dan başlayıp baya bir yol aldım bir kaç sorum olacaktı zaman ayırıp ilgilenirseniz çok sevinirim . konular parça parça dır . takıldığım yerleri zaman zaman not alıyordum sizinle paylaşamak istedim .
benim üç sorum olcaktı , yardımcı olursanız çok sevinirim .
öncelikle edius 4 kullanıyorum.
1-şimdi benim elimde toplamda 25 dk yı bulan 8 adet parça video var . ben bunları ediusta arda arda yerleştirdim videolar arası geçişlere de efekt koydum . ancak export yaptığımda 12.25 gb bir video ortaya çıkıyor ve bunu yapması da yarım saati buluyor . buda benim için çok sorun oluyor taşıması , zaman vs.. benim hazırladığım video projeksiyonla duvara yansıtılacağı için kaliteli bir görüntü olması istiyorum . print to file yaparken "conopus HQ AVI" seçiyorum , projeleri hep bu şekilde hazırlıyorum . acaba hem kaliteli yani projeksiyonda gösterildiğinde insan yüzlerinin rahlıkla seçilebildiği bir görüntü olsun ama fazla yer kaplamasın bide hemen kayıt yapsın , yani dosyayı hazırlarken yarım saat beklemesin istiyorum . bana nasıl bir kayıt şekli önerebilirsiniz ?
2. sorum ise elimde firmamın logosu var . bu logoda nike markasının logosuna benzer bir yay şekli var . ben yeni hazırlayacağım sılaytın başlangıcında bu logoyu kullanmak istiyorum lakin logoda kayan bir yıldız olmasını istiyorum . örneğin o yay ın bir ucundan diğer ucuna kayan parlak bir nesne . bu tür animasyonları efect kısmında bulamadım acaba böyle bir çalışma yapabilirmiyim ediusta yoksa sade programdaki efeklerimi kullanabilirim .
3.sizin sigara buzlama videonuzdaki region komutuyla ilgili , şimdi görüntüye region efektini sürükle bırak yöntemiyle taşıyorum amcak sizin videoda “mask” seçeneği çıkıyor benim ediusta “mask” seçeneği yok . bu kullandığım sürümden mi kaynaklanıyor ?
çok sağolun ;
sorular çok uzun olduysa kusura bakmayın .

Benzer konular

rehaka

🌱Yeni Üye🌱
poyraz abi

poyraz abi panasonic ag-hpx 371 p2 hd makinası nasıldır?
piyasadaki kullanım yoğunluğu neölçüde rağbet görmektedir.ve ikinci kuşak makinesi diye bir tabir var ne anlama geliyor bu terim.sağol abi

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
poyraz bey çok teşekkürler . videolarınızla edius ta 0 dan başlayıp baya bir yol aldım bir kaç sorum olacaktı zaman ayırıp ilgilenirseniz çok sevinirim . konular parça parça dır . takıldığım yerleri zaman zaman not alıyordum sizinle paylaşamak istedim .
benim üç sorum olcaktı , yardımcı olursanız çok sevinirim .
öncelikle edius 4 kullanıyorum.
1-şimdi benim elimde toplamda 25 dk yı bulan 8 adet parça video var . ben bunları ediusta arda arda yerleştirdim videolar arası geçişlere de efekt koydum . ancak export yaptığımda 12.25 gb bir video ortaya çıkıyor ve bunu yapması da yarım saati buluyor . buda benim için çok sorun oluyor taşıması , zaman vs.. benim hazırladığım video projeksiyonla duvara yansıtılacağı için kaliteli bir görüntü olması istiyorum . print to file yaparken "conopus HQ AVI" seçiyorum , projeleri hep bu şekilde hazırlıyorum . acaba hem kaliteli yani projeksiyonda gösterildiğinde insan yüzlerinin rahlıkla seçilebildiği bir görüntü olsun ama fazla yer kaplamasın bide hemen kayıt yapsın , yani dosyayı hazırlarken yarım saat beklemesin istiyorum . bana nasıl bir kayıt şekli önerebilirsiniz ?
2. sorum ise elimde firmamın logosu var . bu logoda nike markasının logosuna benzer bir yay şekli var . ben yeni hazırlayacağım sılaytın başlangıcında bu logoyu kullanmak istiyorum lakin logoda kayan bir yıldız olmasını istiyorum . örneğin o yay ın bir ucundan diğer ucuna kayan parlak bir nesne . bu tür animasyonları efect kısmında bulamadım acaba böyle bir çalışma yapabilirmiyim ediusta yoksa sade programdaki efeklerimi kullanabilirim .
3.sizin sigara buzlama videonuzdaki region komutuyla ilgili , şimdi görüntüye region efektini sürükle bırak yöntemiyle taşıyorum amcak sizin videoda “mask” seçeneği çıkıyor benim ediusta “mask” seçeneği yok . bu kullandığım sürümden mi kaynaklanıyor ?
çok sağolun ;
sorular çok uzun olduysa kusura bakmayın .

annemin vefatı nedeniyle bir süredir aranızda değildim bu yüzden arkadaşların sorularını cevaplayamadım.

1. sorunun cevabı render ederken hqavi yerine widows media video wmv. yada mpeg2 olarak çıktı alırsan daha az yer kaplar

2. sorun bu tarz animasyonları 3d pip ile yapabi
lirsin ama sana birde yıldız efeckti lazım

3. sorun benim anlattığım buzlama dersi 6.1 versiyonu o versiyonda reginon yerine mask diye daha gelişmiş bir filtre mevcut oysa sen 4 versiyonunu kullandığın için sen bunu reginon filtresi ile yapabilirsin.

kolay gelsin

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
poyraz abi panasonic ag-hpx 371 p2 hd makinası nasıldır?
piyasadaki kullanım yoğunluğu neölçüde rağbet görmektedir.ve ikinci kuşak makinesi diye bir tabir var ne anlama geliyor bu terim.sağol abi

bu cihazı inceledim internette pro bir cihaz bana kalırsa kullanmaktan zevk alacağım bir makine. daha önce kasete kayıt yapılıyordu şimdi ise hafıza artlarına kayıt yapıyor yeni nesil cihazlar. panasonic te bu anlamda kendi geliştirdiği p2 hafıza kartlarına kayıt yapabilen cihazları piyasaya sürdü

Son düzenleme:

rehaka

🌱Yeni Üye🌱
eyvallah abi,tahmin ettiğim bir yorum.bu makineden almayı düşünüyorum amerika üzerinden uygun fiyatlarla.her zaman deneyim ve yorumlarını beklerım abi,sağol tekrar

seckinsahin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
abi burası daha güncel olduğu için bir soruda burda sormak istiyorum. Ben nasıl Capture alacağım? Daha önce hiç kaset kullanmadım şimdi lazım oldu ama hiç bilmiyorum. Bana yardımcı olabilir misin?

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
abi burası daha güncel olduğu için bir soruda burda sormak istiyorum. Ben nasıl capture alacağım? Daha önce hiç kaset kullanmadım şimdi lazım oldu ama hiç bilmiyorum. Bana yardımcı olabilir misin?

capture kartını pc ne taktın ve driver larını yüklediğini farzediyorum
bunu yaptıktan sonra edius ta izleme penceresinin üst kısmındaki capture yazısına tıkla açılan pencerede sd veya hd seçeneği çıkacak karşına orda sana uygun olan hangisi ise onu seç bunu yapınca izleme penceresinde kasette oynattığın görüntüyü göreceksin ardından f9 tuşuna basarak capture işlemine başlayabilirsin eğer yapamazsan bana tekrar yaz ben sana kısa bir video hazırlarım yada resimli anlatım koyarım

enes80

🌱Yeni Üye🌱
kolay gelsin bir sorum daha olacak poyraz abi bi bakarmısın
https://www.grafikerler.net/yesil-ekran-t130810.html

hocam bide ; media üzerinde çalışacağım videoyu media playere açınca 38:49 ama adius a atınca 32:20 gibi bir süre çıkıyor aradaki fark neden

Son düzenleme:

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
kolay gelsin bir sorum daha olacak poyraz abi bi bakarmısın
https://www.grafikerler.net/yesil-ekran-t130810.html

hocam bide ; media üzerinde çalışacağım videoyu media playere açınca 38:49 ama adius a atınca 32:20 gibi bir süre çıkıyor aradaki fark neden

bu tarz sorunlar genelde eksik yada güncel olmyan codec'ler le ilgilidir sen en son codec güncellemesi yaptın mı

diğer soruna gelince sen timeline a görüntü atarken araç çubuğunu ortda bırakmışsın oysa bunu en başa getirip görüntüyü video bandının ilk başına atman gerek sen ortadan bir yerden attığından zaman farkı oluyor doğal olarak

kagan.1299

🌱Yeni Üye🌱
kardeşim poyraz bu fenerbahçe öldürecek beni inş bu hafta şampiyon oluruz
bu arada yeni dersler ne zaman ekliyecen yada tüm çalışmalarını DVD yapmayı düşünmüyormusun Allaha emanet ol Midyattan Ozan

poyrazhan55

🏆Pro Tasarımcı🏆
kardeşim poyraz bu fenerbahçe öldürecek beni inş bu hafta şampiyon oluruz
bu arada yeni dersler ne zaman ekliyecen yada tüm çalışmalarını DVD yapmayı düşünmüyormusun Allaha emanet ol Midyattan Ozan

daha anlatım yapmam gereken onular var onu bitirdikten sonra hepsini bir sette toplayacağım inşallah

cenkkkk81

🌱Yeni Üye🌱
poyrazhan abi senden yardım rica edicem abi burdan video efektler indirmek istedim ama linklerin çogu link silinmiş abi senin elinde varsa eger tabi müsaitsen sana adresimi versem dvd ye kayıt yapıp yollaman mümkün olurmu ücreti neyse ödeme şartıyla tabi sizin emeginiz çok bizde hakkınız ödenmez gerçi ama yaptıklarınız için çok çok teşekkürler yeni derslerinizide dört gözle bekliyoruz..