Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Reklam Panosu için Resim çözünürlüğü ne olmalı?

shumnulu

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.ustagrafik.com
Merhaba arkadaşlar, 4m x 5m ölçülerinde reklam panosu için Photoshopta bir çalışma hazırlamam gerek bunun çözünürlüğü ne olmalı. Çok acil bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum...Teşekkürler

baygolge42

🏆Pro Tasarımcı🏆
72 dpi yaptgın zaman baskıdada o netliği yakalarsın.
calısmanın cmyk olmasına dikkat etmelisin.

hknmbn

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.siluettanitim.com
Baskı Mainsına Göre FArklılık Gösterebilir ve Kaç Pass Basılacağına Göre de. 50 dpi 8 pass Yeterli Olur.. veya 6 pass. ;)

grfkr42

🌟Usta Tasarımcı🌟
iç mekan için 90 DPI dış mekanda 45 DPI çalışcaksın ama tabiki bulunduğunuz yere göre makine son modelse böyle eski makinalarda çözünürlüğün biraz daha yüksek olması gerekir bide cmyk muhabettini unutma eğer bi sor baskı yapan firmaya makine eski modelse rgb yap

user82

🌟Usta Tasarımcı🌟
bunu nasıl hesaplıyosunuz bu formulu varmı cunku herkes farklı seyler soluyor varsa anlatırsanız bizde bilgilenelim

kgrafik

🌱Yeni Üye🌱
72 dpı iyidir 6 pass yeterli olcaktır

ender23

🏅Acemi Tasarımcı🏅
herkes 72 dpi demiş ama benim bildiğim baskı işlerinde genelde hatta %80 300dpi ve üstü kullanılır ve tabiki cmyk yanlışım varsa düzeltin lütfen

ufukdural

♾️Grafik Gurusu♾️
herkes 72 dpi demiş ama benim bildiğim baskı işlerinde genelde hatta %80 300dpi ve üstü kullanılır ve tabiki cmyk yanlışım varsa düzeltin lütfen

Sizin vermiş olduğunuz bilgiler ofset baskılar içindir, oysa sözü edilen konu dijital baskıdır ve arkadaşlarımızın verdiği bilgiler genel itibariyle doğrudur.

Saygılarımla

N/A2

🏆Pro Tasarımcı🏆

evet 300 dip cmyk olmalı (ofset)...
fakat arkadaşların dediği gibi bu her zaman çözüm değildir.
digital baskılar için,
matbaacınızla görüşmeniz daha sağlıklı olur.
net bir değer verilmese bile 72 ortalama denebilir.

ender23

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşeklürler... bilgilendirme için

elkor84

🏆Pro Tasarımcı🏆
dış mekan baskı olacaksa 72 dpi,iç mekan ise en az 90 dpi yeterli olacaktır.digital baskıya gönderirken genelde rgb olarak gönderebilirsin.ancak bastıracağın firmayla konuşabilir ve gerekirse cmyk yapabilirsin.

Agalloch

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.yucetasarim.com
CYMK önemli dış makinelerde 300 dpi olabilir ama ofset boya kullanıldıgı icin genel dış mekan makineleri hava sartlarına göre boya akıtması yapıyor egerki siz içmekan dusunuyosanız en iyi baskı firmasına gidbilirsiniz. genelde baskıcılar corel den cdr formatında alırlar...
En iyisi buyuk firmalara bastırın derim