Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Resim-iş öğretmenleri grafikerlik yapabilir mi ?

guuggu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Grafikerlik eğitimi almayı düşünüyorum.Özel sebeplerden bu eğitimi memlekette almam gerekiyor.Bulunduğum ilde grafik tasarım bölümü yok, resim-iş eğitimi bölümü var.Eğitimi aşağı yukarı grafikerlikle aynı.Bölümü bitiren resim-iş öğretmeni oluyor ve diplomada da resim-iş öğretmeni yazıyor.Bu diplomayla grafikerlik mesleği yapılabilir mi ? Resmi kurumlar işe alır mı ? Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

graphiquer

🌱Yeni Üye🌱
Ben lise son öğrencisiyim fikirlerim ne kadar tatmin eder bilemiyorum.Ama bu yaz staj yapmıştım bir reklam ajansında patronum Resim öğretmenliği mezunuydu.Ayrıca çalışan tasarımcılarda resim mezunlarıydı hep...Tamamen yetenek :)
Bende matbaa öğretmenliği okuyup grafiker olmayı planlıyorum:)

guuggu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İlginiz ve değerli yorumunuz için teşekkürler graphiquer:>

Bu arada küçük bir araştırma sonucu gördüm ki resim-iş öğretmenliği, verdiği ders içeriği olarak grafikerliğe katkısı pek yok.Sanatsal olarak, sanat anlayışı ve el becerileri kazanmak açısından elbetteki tatminkar bir bölüm.Fakat grafikerlik için teorik ve daha çok pratik bir katkısı yok.Mesela iki bölümün derslerini karşılaştırırsak; -üniversitelere göre birazcık değişir- resim bölümünün sadece % 20-30 unun müfredatının grafik bölümleriyle aynıdır.

Bunun yanında graphiquer arkadaşın da dediği üzre yetenek ve tecrübe bu işte hem diplomanızdır hem de sürekli ilerlemenizi sağlayan, mesleğin olmassa olmazları.Bunu gördüm.

Bir grafikerin biyografisinde ilkokul mezunu olduğu ve sanat yönetmenliği yaptığı yazıyordu.Birçoklarının lise mezunu olarak çalıştığı zaten bilinen şeyler.

Yeni bir tartışma açmamak için şunu da eklemiş olalım: "Okulunu okumak" tabiiki tartışılamaz bir meseledir.

aysgl

🌟Usta Tasarımcı🌟
resim öğretmenliği - grafik anabilim dalı mezunları grafikerlik yapabilio die biliorum ama yeteneğiniz varsa neden yapamayasınız ki eğer el çiziminiz kuvvetliyse bu işe bilgisayarda ve tablet kullanarak çizimler yaparak başlayabilirsiniz sonra zamanla tüm programları kavrayıp kendinizi geliştirirsiniz

efsunlu_kizz

🏆Pro Tasarımcı🏆
benim arkadasım ressam fakat iyi birde grafiker yani aysgl arkadasımın dediklerine katılıyorum

graffix

🌟Usta Tasarımcı🌟
Tamamen yetenek ve azim dielim

curunay

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ben resim öğretmeniyim ve 5 senedir grafikerlik yapabiliyorum. soracağın bişeyler olursa çekinme:)

cicekuslu

🌱Yeni Üye🌱
ben lise de resim bölümünü bitirdim okuduğum bölümde her türlü mesleğin eğitimini aldık grafikerlik resim halı deseni çinicilik stilistlik okul sonunda herkes ne yapmak istiyosa o bölüm üzerin stajını yaptı bende grafikerliği seçtim onun üzerine stajımı yaptım sonrada öle devam ettim grafiker olarak ünivdede serigrafi okudum gene grafikerlik yaptım ama reklam ajansı piyasası ölünce benim zamanımda bende desinatörlüğe geçtim şimdi tşirt deesenleri kumaş desenleri çiziyorum

guuggu

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Hepinize teşekkürler.Yolunuz açık olsun.

broken_wings

🏆Pro Tasarımcı🏆
Ben resim bölümü okudum 2.sınıfta bölüm seçimi yaptık.Diplomam 2.anadal grafik tasarım.AİBÜ'den mezunum mesela :D