Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Rusça Ders Notları. Ödev. Alıştırma

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
  1. 1.Aşağıdaki sözcüklerin cinsiyetini belirtin:

Кошка, воробей, слово, радость, сон, строитель, упражнение, колесо, сила, карман, телефон, дедушка, отец, ошибка, мама, мороз, Москва, море, город, вороньё, молодость, тётя, девушка, роза, музей, шоссе, корона, король, рост, река, болезнь, учитель, чашка, стакан, Китай, каша, мужчина, воспитатель, ребенок, роман, весло, чтение, неделя.

1. 2.Örneğe bakarak aşağıdaki sözcükleri ona uygun çekin:

Рабочий (çoğul рабочие), преподаватель (çoğul преподаватели), ученик (çoğul ученики), турок (çoğul турки), араб (çoğul арабы), русский/русская (ikisi için de çoğul русские).

Я студент(ка) Мы студенты(студентки)
Ты студент(ка) Вы студенты(студентки)
Он студент Они студенты(студентки)
Она студентка

1. 3.Rusçaya çevirin:

Ben doktorum, ben kürdüm, ben rusum, sen rus musun, sen işçi misin, biz öğrenciyiz, siz öğretmen misiniz, o (kadın) türk, siz arap mısınız, o (erkek) aşçıdır, biz işçiyiz.

NOT:
eğer klavyeniz rusça harfler yok Translit.ru / translit.net - ?????????????? - ?????? ?????????? ? ????????? kullanın; derslere uygulamalar ister buraya yazın ister kendi için ayrı bir defter tuttun... kopya çektığınız zaman kendinize zarar verirsiniz...

iyi çalışmalar

damla1

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Güzel anlatım canım teşekkürler...

damla1

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
:utann: o anlatım değil:) bu konuda daha önce verdiğim konulara uygulama yapacaksınız...

Anladım canım sonuçta bize birşey anlatıyorsun bende emeğine teşekkür ettim:kiss1:
Uygulamalarıda kısa zamanda yapıcam boş vaktim olduğunda :wink:

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Anladım canım sonuçta bize birşey anlatıyorsun bende emeğine teşekkür ettim:kiss1:
Uygulamalarıda kısa zamanda yapıcam boş vaktim olduğunda :wink:

:) ben teşekkür ederim...

herkes şimdi kendi işe dönmeli:p:emo1:

mehmethan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Evet Başlayalım uygulamaya

Кошка-Dişil cins
воробей-Eril cins
слово-Nötr cins
радость-Eril cins
сон-Eril cins
строитель-Eril cins
упражнение-Nötr cins

Şimdilik Bunları çözebildim devamı olacak dasvidanya.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Evet Başlayalım uygulamaya

Кошка-Dişil cins
воробей-Eril cins
слово-Nötr cins
радость-Eril cins
сон-Eril cins
строитель-Eril cins
упражнение-Nötr cins

Şimdilik Bunları çözebildim devamı olacak dasvidanya.

bir hata var.. радость - Dişil cins

mehmethan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
-b bitenler için ondan önceki harfe bakmak mı lazım acaba fakat sonu sessizle bittiği için eril olarak anladım.Bildiğim kadarıylada Rusçada bazı sözler bu kuralın dışında kalıyor dimi yanılmıyorsam.
Увидимся.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
-b bitenler için ondan önceki harfe bakmak mı lazım acaba fakat sonu sessizle bittiği için eril olarak anladım.Bildiğim kadarıylada Rusçada bazı sözler bu kuralın dışında kalıyor dimi yanılmıyorsam.
Увидимся.

evet öyle. rusça dilinde çooook kurallar var, rus okullarda ana sınıflatdan - 11 sinifa kadar hep kullar:D diye düşünün 6-15 yaşa kadar haftada en az 6 saat rsça dersleri vardı (çok sıkıcıydı)... onları hepsi ben size anlatmayacağım, ama zamanında bazıları anlatmayi çalışacğaım...