Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

sizce iyi bir logo nasıl olmalıdır

m.percin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Logo Nedir

Kurum ve kuruluşların ve markaların kendilerini sadece isimle ifade etmeleri akılda kalıcı olmalarında yeterli değildir.. İşte bu akılda kalıcılığı sürekli tutmak ve görüldüğünde o markanın akla gelmesini sağlamak amacıyla oluşturulmuş sembole logo denir.

Logo Nasıl Olmalıdır

Logodaki amaç çok önemlidir.Öncelikle amacımızı belirlemeliyiz, logoyu ona göre düzenlemeliyiz. Amacımız bir ismi logo haline getirmek midir? yoksa bir etkinliğe göre logo bulmak, yapmak mıdır? Dikkat etmeliyiz.

Mesela matbaa firmasına logo aradım logo matbaayı tanımlalımıydı?

Ama birçok matbaanın logosunda kros ve cmyk semboller var yada kağıt , baskı merdanesini sembolleyen şekiller bu yüzden yapacağım logo farklı olmalı. Ancak çalıştığım yer ltd.şti. olduğundan farklı sektörlerede hitap ettiginden sadece matbaayı yansıtmamalıydı. Bu nedenle yazıyı logo haline getirmeliydim ciddi ve oturaklı olmalıydı.

Birde Paintbal oyunu için kurulmuş bir eğlence mekanına logo yapmam gerekti aceleye bindi tabi üzerinde pek çalışamadım basit bir şey çizdim ama dikkat çekmek istediğim nokta oranın paintbal üzerine kurulu bir eğlence mekanı olduğuydu.paintbalı andıran güzel bi sembolle bunu vurgulamalıydım şirket logosu gibi olmamlıydı eğlenceli hareketli bi logo olmalıydı.

Bu şekilde önce amaç bilinmeli burdan yola çıkılmalı.Ancak o zaman hedefe gidilebilir.

Logo akılda kalıcı olmalıdır, olabildiğince sade olmalıdır.

Logo yaparken şekil ve yazı bir arada kullanılabilir.

Logo temsil ettiği kurumun, organizasyonun özelliklerine ve amacına uygun olmalıdır. Logoda bazı sembollerden yola çıkılabilir ( Yemek ile ilgili bir organizasyonda, logo yapılırken aşçı veya çeşitli yiyecekler, sporla alakalı bir logoda top veya imgesi kullanılabilir. Elektronik ile ilgili logo yapılırken elektronik ile ilgili terim ve sembollerden veya inşaat firması için ev apartman gibi şekillerden yola çıkılabilir.)

Logo yapılırken ,yapılacağı kurum ya da markanın kendi özellikleri göz önünde bulundurulmalıdır.(Kurumun renkleri,şekilleri,amacı, hitap ettiği kitle ve işlevi)

Ve tavsiyem ne kadar başarılı ve üretken olursanız olun müşterinize 3 örnekten fazla örnek göstermeyin aksi taktirde kafası karışacaktır. Ve sizi çok uğraştıracaktır.

Benzer konular

ooppsss

🌱Yeni Üye🌱
Çok güzel bilgiler teşekkürler klavyenize sağlık. :) Ben müşterilerime 1 tane çalısma sunuyorum onuda beyeniyorlar.2 tane bile kafayı karıstırmaya yetiyor kimi zaman.

noveli

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bilgiler için çok teşekürler sevgili nişanlım çok yararlı olacaklar

Tollyver

🏆Pro Tasarımcı🏆
çok yararlı bilgiler. sağol dostum ;)

Smoke6

🌟Usta Tasarımcı🌟
teşekkür ederim güzel açıklama..

irm.art

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Yazı sizemi ait yoksa alıntımı merak ettim. Ayrıca iyi bir logo Dil Kurumu ilede bağlantılı olabiliyor. Yazınızda ki gibi noktalama işaretleride önemlidir...

m.percin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
:)))) Matbaa öğretmenliği mezunuyum dersem yeterli olur sanırım. Meslek bilgimede yeteneğimede güvenirim. Beni tanıyanlarda bilir. Saygılar...

wwaslıww

👑Efsanevi Grafiker👑
eline sağlık çok güzel bir paylaşım

ALOR

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bu güzel paylaşımınız için teşekkür ediyorum.

joyo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.joyologo.com
Tecrübelerimden ve fikirlerimden bir özet vermek isterim. İyi bir logo: Daha önce yapılan herhangi bir logoya benzemeyecek, taklit edilemez olacak, leke damga veya imza gibi, özgün ve orjinal, ve de mutlaka akılda kalıcı bir sembol olmalıdır. Konuyu açtığınız için teşekkürler..

tarzan45

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bence
"Bir logo kuma çizilebilecek kaar basit ve kuma çizildiğinde bile bir anlam ifade edebilecek kadar anlamlı olmalıdır."

Bunu nerden duyduğumu hatırlamıyorum. Ama bunun üzerine de logo tanımı tanımıyorum...

joyo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.joyologo.com
Bence
"Bir logo kuma çizilebilecek kaar basit ve kuma çizildiğinde bile bir anlam ifade edebilecek kadar anlamlı olmalıdır."

Bunu nerden duyduğumu hatırlamıyorum. Ama bunun üzerine de logo tanımı tanımıyorum...

tarzan45 arkadaşım sen yazınca ben de hatırladım bu tanımı gerçekten de mükemmel bir tanım. ama nerede okumuştum ben de hatırlamıyorum malesef şimdi. paylaştığın için çok teşekkürler..

vatandas2009

🌟Usta Tasarımcı🌟
çok faydalı bir bilgiye değinmişsin tebrik ediyorum seni.Bu bilgilere ek olarakda benim fikrim logo yapılacak firmanın veya kurumun misyonu ve vizyonu hakkında bilgi edinip o kurumun en belirgin özelliklerini araştırıp onu ön plana çıkarmak.Yani özetle logo yapan kişi logo yapılan kurumun bir personeli gibi o kurumu çok iyi tanıması gerekiyor.Logo ancak bu şekilde amacına ulaşır.

ferdelance

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bence

anonim yorumunuz çok hoşuma gitti, kesinlikle katılıyorum.

joyo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.joyologo.com
benim logo yaparken müşterilerime yöneltmek için hazırladığım bazı sorular var. Sizlere de faydası olur düşüncesiyle aşağıda paylaşıyorum;
1. Hoslandiginiz marka isimleri ve nedenleri:
2. Hoslanmadiginiz isimler ve nedenleri:
3. En sevdiginiz 2 veya 3 renk:
4. Hoslandiginiz logolar ve nedenleri:
5. Hoslanmadiginiz logolar ve nedenleri:
6. Benimsediginiz sembol veya objeler:
7. Markaniza yuklemek istediginiz ozel bir anlam var midir?
8. Girisiminizi 2 veya 3 kelime ile ozetleyebilir misiniz?
iyi calismalar dilerim..

Moderatör tarafında düzenlendi:

Uğur YAPICI

🌱Yeni Üye🌱
Paylaşım için teşekkürler. Çok yararlı olacak bilgiler barındırıyor.

Kemal Bayır

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.dogudanbatiya.com
benim logo yaparken müşterilerime yöneltmek için hazırladığım bazı sorular var. Sizlere de faydası olur düşüncesiyle aşağıda paylaşıyorum;
1. Hoslandiginiz marka isimleri ve nedenleri:
2. Hoslanmadiginiz isimler ve nedenleri:
3. En sevdiginiz 2 veya 3 renk:
4. Hoslandiginiz logolar ve nedenleri:
5. Hoslanmadiginiz logolar ve nedenleri:
6. Benimsediginiz sembol veya objeler:
7. Markaniza yuklemek istediginiz ozel bir anlam var midir?
8. Girisiminizi 2 veya 3 kelime ile ozetleyebilir misiniz?
iyi calismalar dilerim..

Bir de nasıl birşey istiyorsunuz, şöyle bir karalayıverir misiniz ?
deseydiniz mesele kalmayacaktı.

Şaka bir yana, sanatçı nabza göre şerbet veren mi olmalı yoksa kendi birikimlerini
herşeye ve herkese rağmen sunan kişi mi olmalı?
sorusu geldi aklıma.