Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Temizlikçi Adamın Hikayesi !

Gökhan YILMAZ

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sanatolsun.com
Geçenler de bir hocam anlattı, aslında tek bir anlamı var ama herkez farklı anlamlar çıkartabilir, aklımda kalanı paylaşmak istedim, genel olarak herkez bir sanat yada birşeylerle uğraşıyor, sizde uğraşlarınızda, başarılı olmak istediğiniz bir konuda bunu hatırlayabilirsiniz, beni çok etkilemişti,

Yaşadığı şehirden, bulunduğu ortamdan, kısacası yaşantısından sıkılan bir adam, cebindeki az bir miktardaki para ile yanına hiç bir şey almadan bulunduğu kenti terk edip daha önce hiç bilmadiği bir ülkeye gitmiş, oraya yeni alışmak üzereyken, birden bire bir ses duymuş. bir adam avazı çıktığı kadar meydanda bağrıyormuş,

Tiyatro ! Gelin ! Kaçımayın ! Bu akşam tiyatro ! diye insnlara haber veriyormuş, Bizim adam daha önce hayatında hiç tiyatroya gitmemiş ve inanılmaz derecede merak etmiş, biletin nerede alınması gerektiğini bile bilmiyormuş ama akşama kadar araştırarak, biletin satış yerini bulmuş, cebindeki son para ile biletmi almalı yoksa, karnınımı doyurmalı diye hiç düşünmeden, terreddüt bile etmeden tiyatro biletini almış, daha önce tiyatroya gitmediği için, yabancılık ve endişe duygusu içinde en arka koltuklardan birinde oturmuş ve oyunu meraklı gözlerle izlemeye başlamış, önceleri bi anlam verememiş fakat saatler ilerlemiş ve oyun sona ermiş, herkez dağılmış ama bizim meraklı izlediği muhteşem oyunun yapıldığı sahnenin karşısında öylece kalmış, gitmiyormuş ! o sırada görevliler tarafından salonu boşaltması için uyarılar gelmiş, ikazları dinlemediğini gören görevliler adamın yanına gelerek oyun bitti demişler, Adamsa bana müdürünüzün yerini söylermisiniz ? onunla bir şey konuşmam gerek. demiş

seyrettiği oyunun etkisiyle müdür ile konuşmuş ve buranın bir parçası olmak için ne iş olursa olsun çalışmak istediğini belirtmiş, müdür çok şanslı olduğunu şu anda bir temizlikçi arandığını fakat önce onu denemesi gerektiğini ifade etmiş ve denemek için aylardır hiç temizlenmeyen, el değmemiş kütübaneyi uygun bulmuş, işde burayı temizle. eğer beğenirsem seni işe alırım. demiş ve gitmiş.

adamımız, temizliği oyunun etkisiyle kısa sürede bitirmiş, müdür odayı görmeden adamın samimiyetine inanmamış, onu diğreleri gibi işi savsaklayn biri sanmış, fakat odanın temizliğini görünce hayretler içinde kalmış, aylardır içeriye girilmeyen oda gıcır gıcır olmuş, Müdür bu çabuk ve becerikli adamı işe almaya karar vermiş,

- ''Tamam, seni işe alıyorum''

- ''fakat benim yatcak yerim yok''

- ''ozaman burda yatarsın ve işe daha erken başlarsın''

İstediği olan kibirli müdür odayı terk ederken,

-''Adın neydi senin, tabelaya temizlik görevlilerin adnı yazmalıyız''

aldığı cevap ise;

-''William Shakespare'' !!!

Hayattan ne istediğinize karar verip o uğurda çalışmaya başladığınızda, hayatta ulaşabileceğiniz en büyük sevinci ve tatmini yaşarsınız,

hocama teşşekkür ederim