uguryontucu
🏅Acemi Tasarımcı🏅
Tipografi nedir ?
Nerelerde, nasıl, neden, niçin kullanılır ?
Tasarımın olmazsa olmazı mıdır, olmasada oluru mu ?
Ülkemizde Tipografi bilinci yeterince gelişmiş midir ?
Ülkemizde sadece tipografiye üzerine kaç adet eğitim yeri vardır ? Sadece tipografiyi geçtim eğitim merkezi olarak içerisinde Tipografi eğitimi veren kaç merkez vardır ?
Grafikerler.net'te tasarımların çoğunda neden tipografi hataları vardır ?
Tasarımcılar tipografiyi küçümsüyor mu ? Önemsemiyor mu ?
Güzel.. Kapkara bir tablo çizdim, üzerine birde teori yazsam ?
Mesela teknolojinin gelişmesiyle kullanılan çoğu ürün konsantre hale gelicek. Böylece tasarım alanı daralacak ve illüstrasyonla tipografinin önemi artacak. Saçma sapan resim ve ona benzer görseller ister istemez dışlanacak.
Sadece bir teori. Peki ya konsantre teknolojisi önümüzdeki 10 sene içerisinde patlamaya uğrarda bu yazdıklarım gerçekleşmeye başlarsa.. ?
Nerelerde, nasıl, neden, niçin kullanılır ?
Tasarımın olmazsa olmazı mıdır, olmasada oluru mu ?
Ülkemizde Tipografi bilinci yeterince gelişmiş midir ?
Ülkemizde sadece tipografiye üzerine kaç adet eğitim yeri vardır ? Sadece tipografiyi geçtim eğitim merkezi olarak içerisinde Tipografi eğitimi veren kaç merkez vardır ?
Grafikerler.net'te tasarımların çoğunda neden tipografi hataları vardır ?
Tasarımcılar tipografiyi küçümsüyor mu ? Önemsemiyor mu ?
Güzel.. Kapkara bir tablo çizdim, üzerine birde teori yazsam ?
Mesela teknolojinin gelişmesiyle kullanılan çoğu ürün konsantre hale gelicek. Böylece tasarım alanı daralacak ve illüstrasyonla tipografinin önemi artacak. Saçma sapan resim ve ona benzer görseller ister istemez dışlanacak.
Sadece bir teori. Peki ya konsantre teknolojisi önümüzdeki 10 sene içerisinde patlamaya uğrarda bu yazdıklarım gerçekleşmeye başlarsa.. ?