Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

vutek makinalarında boya tavsiyesi

Benzer konular

MarlboroMan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bunda tavsiye edilcek bişi yokki tabiki orjinal kullanıcan dostum,
iki çeşit boyası var.buda yaptığın baskıya göredir zaten.
biri billboard boyalar,1 yıl ömrü vardır bunların
diğeri 3M boya,3 yıl ömrü vardır bununda
arasında 2 kat fiyat farkı vardır..
he daha ucuzu yokmu var tabiki,çakma boya dediklerimiz,çok çok çok ucuz,ama bundan kaynaklanan kafa değişimlerinde de kafa fiyatı 5000$ a çıkıyor haberin olsun.sen tart arasındaki eksileri artıları ;)

Santana80

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Inkwin vutekde kafaları tıkıyor kafaların içinde balçıklanma yapıyor aman dikkat!!!

SKYTH

🌟Usta Tasarımcı🌟
İnkwin mürekkeplerde yüksek oranda cyclohexanon denilen kanser yapan avrupada kullanımı sınırlandırılıp,yasaklanmış kimyasallar vardır. 2 sene kadar önce inkwinin sahibi doktor bilmemne ile tanıştım ve bunu sordugumda omuz silkip bana ne saglık onların saglıgıdır almasınlar o zaman diye tuhaf bir cevap vermişti. Detaylı bilgi için

" The cyclohexanonon is classified toxic. It means that selling, using, transport are under strict control.
You have to know that if using an ink with cyclohexanon and other toxic chemicals, your workers are catching a black cancer you can be punish heavyly by the court in money and jail.
To avoid you must ask your workers to sign a document where it is clearly indicate that they know that in the ink is cyclohexanon and that they know it can cause them black cancer and that they accept the risk.
You have to know that in Mimaki ink it was 7% of cyclohexanon and now 3%.
In Europe this product is strictely forbiden and as well a lot of other and it is the reason that Chinese producers are sending ink with false MSDS(we catch several).
You have to ask MSDS and you have to know that the MSDS has to describs every components in an ink and that trade secret is forbiden.
Do not forgot, never, that to accept illegal MSDS is from a boss a very heavy fault and that the Court can be very harsh.
On this forum, it is now 2 years that we are traying to attract atention of end users obsess by can delar sparing.
It is only pity that hundred of them died fault to hear us."

Duydugum kadarıyla bu zehirli kimyasalı mürekkeplerinde kullanmayan tek firma nac dijital bu sebeple maliyetleri yüksek ve mürekkepleride pahalı.

optimumreklam

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.optimumreklam.com
Deha Reklam 4 adet JTI Gandhi ve 2 adet Konica Minoltalı Maximaya sahiptir.
JTI Gandhiler Spectra model kafa kullanmaktadır. JTI yı Vutekten ayrılan iki tane mühendis üretmiştir. Deha Reklam birçok boya denemeleri sonucunda Inkwin i tercih etmişlerdir. Renk kalibrasyonları yapılmış voltaj değerleri ayarlanmıştır. Bu ayarlamalar sonucu sabahtan akşama kadar temizlik almadan rulolarca baskı yapılmışıtr. Kendilerine Inkwin Marka boyayı tercih etmelerinden dolayı teşekkürü bir borç biliriz.
Saygılarımızla.

SKYTH

🌟Usta Tasarımcı🌟
Deha Reklam 4 adet JTI Gandhi ve 2 adet Konica Minoltalı Maximaya sahiptir.
JTI Gandhiler Spectra model kafa kullanmaktadır. JTI yı Vutekten ayrılan iki tane mühendis üretmiştir. Deha Reklam birçok boya denemeleri sonucunda Inkwin i tercih etmişlerdir. Renk kalibrasyonları yapılmış voltaj değerleri ayarlanmıştır. Bu ayarlamalar sonucu sabahtan akşama kadar temizlik almadan rulolarca baskı yapılmışıtr. Kendilerine Inkwin Marka boyayı tercih etmelerinden dolayı teşekkürü bir borç biliriz.
Saygılarımızla.

Eee Deha Reklam elemanlarının avrupada yasaklanmış olan cyclohexanon kimyasalı ile üretilen inkwin den kanser olmasının tazminatını Optimum reklammı ödeyecek yoksa Deha reklamın sahiplerimi? Sahii bu kyoto protokolü bu boyayının Türkiyede satılmasını yasaklamadımı? Çevre ve sağlık bakanlıgına bir yazı yazmak uyarmak gerekmezmi?

optimumreklam

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.optimumreklam.com
Eee Deha Reklam elemanlarının avrupada yasaklanmış olan cyclohexanon kimyasalı ile üretilen inkwin den kanser olmasının tazminatını Optimum reklammı ödeyecek yoksa Deha reklamın sahiplerimi? Sahii bu kyoto protokolü bu boyayının Türkiyede satılmasını yasaklamadımı? Çevre ve sağlık bakanlıgına bir yazı yazmak uyarmak gerekmezmi?

Saatcioğlunda çalışan UMUT arkadaşım. Yasak olsa zaten ülkede satılmaz. Şikayet etsene maden kendine bu kadar güveniyorsun benim iyi niyetli arkadaşım. Söylesene Optimum sana ne yaptı. Niye bukadar karşısın optimuma UMUTCUĞUM. Bak bizim kim olduğumuz belli senin gibi gizlemeye gerek duymuyoruz anlımız ak başımız dik. Yerimiz yurdumuz kim olduğumuz belli.

SKYTH

🌟Usta Tasarımcı🌟
Saatcioğlunda çalışan UMUT arkadaşım. Yasak olsa zaten ülkede satılmaz. Şikayet etsene maden kendine bu kadar güveniyorsun benim iyi niyetli arkadaşım. Söylesene Optimum sana ne yaptı. Niye bukadar karşısın optimuma UMUTCUĞUM. Bak bizim kim olduğumuz belli senin gibi gizlemeye gerek duymuyoruz anlımız ak başımız dik. Yerimiz yurdumuz kim olduğumuz belli.

Ne oldu UMUT sana ne yaptı? Umut degilim ben.. Keşke piyasadaki herkes UMUT gibi delikanlı olsa...

Boya konusuna gelince delikanlı gibi açıkla o zaman boyalarında % kaç cyclohexanon kullanıldıgını ama düzmece çin raporlarından degil ..

optimumreklam

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.optimumreklam.com
Ne oldu UMUT sana ne yaptı? Umut degilim ben.. Keşke piyasadaki herkes UMUT gibi delikanlı olsa...

Boya konusuna gelince delikanlı gibi açıkla o zaman boyalarında % kaç cyclohexanon kullanıldıgını ama düzmece çin raporlarından degil ..

Sence kim olduğu ve yeri yurdu belli olanlarmı delikanlıdır? Yoksa senin gibi daha kim olduğunu burada açıklayamayan hayal dünyasında yaşayan kişiler mi?
Madem delikanlısın açıklasana burada kim olduğunu .

Son düzenleme:

SKYTH

🌟Usta Tasarımcı🌟
Sence kim olduğu ve yeri yurdu belli olanlarmı delikanlıdır? Yoksa senin gibi daha kim olduğunu burada açıklayamayan hayal dünyasında yaşayan kişiler mi?
Madem delikanlısın açıklasana burada kim olduğunu .

% ? Cyclohexanon var inkwin boyalarda ve bu boyaların Türkiyeye girişinin yasaklanacagı doğrumu?

Yada şöyle sorayım.. Avrupada çok düşük oranlarda bile (%2-3) bu zehirli kimyasalları kullanan boyaların ancak uygun hava filtrelendirilmesi, havalandırma ve atık kontrolü ile kullanımı ile izin varken daha içerigi bile belli olmayan Amerikanın atık kimyasalları ile üretilen, üretici sahibinin bile zehirli oldugunu itiraf ettigi boyaları satmak etikmidir?? Vicdanınıza sıgıyormu?

Açıklarsınız MSDS tablosunu (Çinden gelen degil) ona göre ikna oluruz. Zaten Türkiye 2 boya üreticisi firma ve bir ithalatçı başvuruyu yapmışlar. Uzakdogudan gelen ne idügü belirsiz boyaların satışına yakında yasak gelecek.

Son düzenleme:

optimumreklam

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.optimumreklam.com
% ? Cyclohexanon var inkwin boyalarda ve bu boyaların Türkiyeye girişinin yasaklanacagı doğrumu?

Yada şöyle sorayım.. Avrupada çok düşük oranlarda bile (%2-3) bu zehirli kimyasalları kullanan boyaların ancak uygun hava filtrelendirilmesi, havalandırma ve atık kontrolü ile kullanımı ile izin varken daha içerigi bile belli olmayan Amerikanın atık kimyasalları ile üretilen, üretici sahibinin bile zehirli oldugunu itiraf ettigi boyaları satmak etikmidir?? Vicdanınıza sıgıyormu?

Açıklarsınız MSDS tablosunu (Çinden gelen degil) ona göre ikna oluruz. Zaten Türkiye 2 boya üreticisi firma ve bir ithalatçı başvuruyu yapmışlar. Uzakdogudan gelen ne idügü belirsiz boyaların satışına yakında yasak gelecek.

Hala açıklıyamıyorsun kim olduğunu? Bu kadar kendini saklamak zorunda kalacak neler yaptın ki hala kim olduğunu saklıyorsun?
Kim olduğunu saklarsan itibarında olmaz kimse sözünede inanmaz.

Santana80

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Hala açıklıyamıyorsun kim olduğunu? Bu kadar kendini saklamak zorunda kalacak neler yaptın ki hala kim olduğunu saklıyorsun?
Kim olduğunu saklarsan itibarında olmaz kimse sözünede inanmaz.

bende merak ettim bu kimyasal maddeyi boyalarınızda ne kadar var bunlardan?

egevatansever25

🏅Acemi Tasarımcı🏅
valla bende bi jetto var nac dan alınma drop inkden tutda hepsini dednedim

hepsinde bi sorun cıktı cunku benim makinaın baskı kafası 126 kafa 300 dpi lık olanlardan 100 dpi lardand degil o yusden her boya bi sorun yapıstı saten makinayı sattım sayılır ama bir ay once bi boya aldım

PİNK WHİTE diye bi boya ulan kesilicek inek süt verrimis makina da ne kesme ne zemin sorunu
valla vutegi bilmemde seiko alan arkadasımada kullandırttım servisi duymasın :D süper bi bya

vutek icin olup olmadıgını bilmiyorum ama xaar spectra ve seiko iicn olanlar var ve uygun bi boya belki yeni oldugu icindir ama arkadaslarımada verdim denesinler diye bi bulasan bidaha bırakmıyo vutegi bilmem ama xaar ve seiko icin kefil bile oltuum canlı renler hele kırmısısı ve akıskan bi boya pigmenti kaliteli benim pert makinada bile hariklar yarattı bi ara vasbile geciyofdum satmaktan ama sindi mimaki alacam

cunku mimaki boyasıda var ve cok uygun kaliteli :D millet mimakiyle 3 dolara malederken ben 1 dolara maletcem :D cunku bu ebnim xaar kafayı canlandırssysa onada iyigelir

acababunebababe

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
valla bende bi jetto var nac dan alınma drop inkden tutda hepsini dednedim

hepsinde bi sorun cıktı cunku benim makinaın baskı kafası 126 kafa 300 dpi lık olanlardan 100 dpi lardand degil o yusden her boya bi sorun yapıstı saten makinayı sattım sayılır ama bir ay once bi boya aldım

PİNK WHİTE diye bi boya ulan kesilicek inek süt verrimis makina da ne kesme ne zemin sorunu
valla vutegi bilmemde seiko alan arkadasımada kullandırttım servisi duymasın :D süper bi bya

vutek icin olup olmadıgını bilmiyorum ama xaar spectra ve seiko iicn olanlar var ve uygun bi boya belki yeni oldugu icindir ama arkadaslarımada verdim denesinler diye bi bulasan bidaha bırakmıyo vutegi bilmem ama xaar ve seiko icin kefil bile oltuum canlı renler hele kırmısısı ve akıskan bi boya pigmenti kaliteli benim pert makinada bile hariklar yarattı bi ara vasbile geciyofdum satmaktan ama sindi mimaki alacam

cunku mimaki boyasıda var ve cok uygun kaliteli :D millet mimakiyle 3 dolara malederken ben 1 dolara maletcem :D cunku bu ebnim xaar kafayı canlandırssysa onada iyigelir

çok kaliteliye benziyor bu bahsettiğiniz boya, nereden temin edebiliriz? satıcısı (dağıtıcısı) kimdir fiyatlarla ilgili bilgi almak için başvurabileceğimiz? Bu arada Mimaki alacaksanız bodoslama bu boyayı koymanızı tavsiye etmem zira boyayla alakasız bi sorun olsa da teknik servis orjinal boya kullanmadığınız için garantinizi iptal eder.

ayrıca bu "Cyclohexanon" nedir birisi biraz açıklayabilir mi? Her solvent mürekkebin bileşeninde standart olarak kullanılır mı yoksa sadece bazı markalarda mı var? Burda kanserojen olarak belirttiğiniz şey Cyclohexanon'un belli bir düzeyin üzerinde kullanılması durumunda sağlığa zarar verme ihtimali midir yoksa sadece varlığı bile kanserojen bir etmen midir?

Solvent'in sağlığa iyi gelmeyen bişey olduğu bütün baskıcı arkadaşların malumudur bu Cyclohexanon solventin kedisinden daha mı zararlıdır?

Birisi bu konuda biraz aydınlatabilir mi bizi? Biraz pimpirikli bir insanımdır bu konularda?

NOT: Bu konuda bilgisini paylaşacak olanlar varsa, bunlar lütfen "optimumreklam" veya "SKYTH" isimli kullanıcılar olmasın. zira bunların ikisi de satıcı firmalar

Son düzenleme: