Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Web Tasarımı tamamladıktan sonra

KorzayAksu

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba herkese kolay gelsin öncelikle. Sorum şu hazır bir template'in sadece tasarımını düzenledikten sonra hiç bir kod yazmadan internete koyabilirmiyiz ? Bi iş aldım hazır tepmlate kullanıyorum tasarımını değiştirdim bu tasarımı gönderdiğim zaman internete koyabilirler mi ?

aresrisus

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.emrecetiner.com.tr
Eğer tüm dosyayı gönderirsen tabi ki koyarlar. Sen bir hazır şablon aldın ve bunu editledin şimdi müşteriye sanırım sunum yapacaksın. Müşteriye herhangi bir dosya gönderme varsa kendi bir hostunda yayınla adresi ver girip baksınlar paranı alınca teslim et.

KorzayAksu

🌱Yeni Üye🌱
Host almadım zaten bu işlerde yeniyim :) kendimi iyice geliştirdikten sonra host almayı düşünüyorum ayrıca müşteriye hazır template kullanacağımı söylemiştim kabul ettiler onlarda . extra bi kod yazmama gerek yok değil mi ? sadece editledikten sonra gönderirsem istediği şekilde kullanabiirler değil mi ?

KorzayAksu

🌱Yeni Üye🌱
Hazır template kullanarak hazırlanan bir site sonrasında para talep etmek. Etik mi?
Şöyle söyleyeyim bu benım web işinde ilk işim lisede öğrendiklerimizle yola çıktım dediğim gibi yeniyim ama azimliyim ilk işimde kendi tasarımımı yapamadığım için üzgünüm ama elimden gelen şimdilik bu ayrıca dediğim gibi müşteriler teklifimi kabul ettiler

aresrisus

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.emrecetiner.com.tr
Hazır template kullanarak hazırlanan bir site sonrasında para talep etmek. Etik mi?

Eğer müşteri hazır template olduğunu biliyorsa etik bir durum. Bir çok kişi bu yollada çalışma yapmakta. Bazı müşteriler temayı satın alıp gerekli düzenlemeler için para ödemekte. Kimi müşterilerde warezleri alıp çalışma yaptırmaya çalışmakta. Bu da etik olmayan bir durum. Ama müşteri sana tasarım ücretini de ödediyse ve durumun farkında değilse kesinlikle etik değildir. Düpedüz dolandırıcılık. Bir sürü web tasarımcı ünvanını kimlik edinmiş kişiler warez temayı indirip birde güzel edileyip müşteriye tasarımda bana ait diyerek bahsettiğin şekilde para kazanmakta burada diyeceğim yok artık allah ıslah etsin. Temayı satanın hakkını ye müşteri kandır ye. Öbür tarafta nasıl hesabı verilecek çok merak ediyorum. Bu basit gördüğünüz en ufak web ortamındaki kopyalamalar. Lisansız programlar kullanma ve bunlar üzerinden de kazanç sağlama dediğim gibi söyleyecek kelime bulamıyorum.

Şöyle söyleyeyim bu benım web işinde ilk işim lisede öğrendiklerimizle yola çıktım dediğim gibi yeniyim ama azimliyim ilk işimde kendi tasarımımı yapamadığım için üzgünüm ama elimden gelen şimdilik bu ayrıca dediğim gibi müşteriler teklifimi kabul ettiler

Müşteri durumun farkında ise. Sana sadece editlenmesi için para ödendiyse herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Evet herhangi ekstra bir kod yazmana gerek yok. O şekilde teslim edebilirsin. Bu bir tavsiye ücretini almadan sakın dosyaları teslim etme.

1. Ödemeyi çok geç yapmaları söz konusu.
2. Hiç ödemeyebilirler. (Elinde bir sözleşmen ya da farklı bir güvencen yoksa)

Son düzenleme:

KorzayAksu

🌱Yeni Üye🌱
Müşterinin kendiside internet site tasarımını biliyor az çok işlerinden dolayı uğraşamıyormuş bu yüzden benimle irtibata geçti bende tecrübelerimi söyledim hazır template kullanıcağımı sizin için logo tasarımı yapacağımı ayrıca flash animasyonu hazırlayacağımı söyledim teklifi kabul etti

Yunusercin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Müşteri hazır tema kabul ettiyse sıkıntı yok o zaman.Sen 10 $ a alıp 150 $ a da satabilirsin bu senin pazarlama kabiliyetin ve müşteriyle anlaşmana bağlı bir durumdur.Burda Etik olmayacak tek durum Müşteriye söylediğinden farklı bir çalışma içerisinde olman.