Hazır template kullanarak hazırlanan bir site sonrasında para talep etmek. Etik mi?
Eğer müşteri hazır template olduğunu biliyorsa etik bir durum. Bir çok kişi bu yollada çalışma yapmakta. Bazı müşteriler temayı satın alıp gerekli düzenlemeler için para ödemekte. Kimi müşterilerde warezleri alıp çalışma yaptırmaya çalışmakta. Bu da etik olmayan bir durum. Ama müşteri sana tasarım ücretini de ödediyse ve durumun farkında değilse kesinlikle etik değildir. Düpedüz dolandırıcılık. Bir sürü web tasarımcı ünvanını kimlik edinmiş kişiler warez temayı indirip birde güzel edileyip müşteriye tasarımda bana ait diyerek bahsettiğin şekilde para kazanmakta burada diyeceğim yok artık allah ıslah etsin. Temayı satanın hakkını ye müşteri kandır ye. Öbür tarafta nasıl hesabı verilecek çok merak ediyorum. Bu basit gördüğünüz en ufak web ortamındaki kopyalamalar. Lisansız programlar kullanma ve bunlar üzerinden de kazanç sağlama dediğim gibi söyleyecek kelime bulamıyorum.
Şöyle söyleyeyim bu benım web işinde ilk işim lisede öğrendiklerimizle yola çıktım dediğim gibi yeniyim ama azimliyim ilk işimde kendi tasarımımı yapamadığım için üzgünüm ama elimden gelen şimdilik bu ayrıca dediğim gibi müşteriler teklifimi kabul ettiler
Müşteri durumun farkında ise. Sana sadece editlenmesi için para ödendiyse herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Evet herhangi ekstra bir kod yazmana gerek yok. O şekilde teslim edebilirsin. Bu bir tavsiye ücretini almadan sakın dosyaları teslim etme.
1. Ödemeyi çok geç yapmaları söz konusu.
2. Hiç ödemeyebilirler. (Elinde bir sözleşmen ya da farklı bir güvencen yoksa)