Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

yazı karakterleri yardım edermsiinz

morpena

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar daha yeni öğreniyoruz corel drawı bugun okulda afiş yaptık sınav olarak evde düzeltmeleri yapıp sınav olarak teslim edicez fakat evde actıgımda afişi okulda yaptıgım yazı karakterleri yok nasıl yapabilirim yardımcı olurmusunuz lütfen

Benzer konular

Ömer DEMİRBAŞ

🏆Pro Tasarımcı🏆
arkadaşlar daha yeni öğreniyoruz corel drawı bugun okulda afiş yaptık sınav olarak evde düzeltmeleri yapıp sınav olarak teslim edicez fakat evde actıgımda afişi okulda yaptıgım yazı karakterleri yok nasıl yapabilirim yardımcı olurmusunuz lütfen

1) ilk açarken sana yazı karakterlerlerinin ismini soracak o yazi karakterlerini evdeki bilgisayarına yüklemen lazım.. isimlerine bak bir çoğunu forumumuzda bulabilirsin

2) okula gidip dosyayı convertleyeceksin veya yazı karakterlerinide alacaksın

morpena

🌱Yeni Üye🌱
1) ilk açarken sana yazı karakterlerlerinin ismini soracak o yazi karakterlerini evdeki bilgisayarına yüklemen lazım.. isimlerine bak bir çoğunu forumumuzda bulabilirsin

2) okula gidip dosyayı convertleyeceksin veya yazı karakterlerinide alacaksın

çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için dediklerini nasıl yapacağımı bilmiyorum biraz daha acıklarmısın lütfen evet acarken soruyor 4secenek cıkıyor hepsi arial..le:S ben baska bi karakterle yazmıstım :S düzeltebilirmiyim sınav olcagın ıcın önemli :(

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
okulda calisma bittikten sonra yazilari secip ctrl+q ya basican

morpena

🌱Yeni Üye🌱
şimdi calısmam flashbellekte evde acınca o yazı karakterleri yok okulda acarsam düzelir dimi ya hiçbişi bılmıyorum:S sonra ctrl + q ya basıcam kaydedicem evde acınca düzelicek bu kadar mı arkadasım?

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
evet o kadar okulda acilinca duzelir ancak calismayi kaydetmemen lazim.
Okula gidincede fontun adini ogrenip flasa at eve getir hatta butun fontlari getir sikinti cekmessin

Ömer DEMİRBAŞ

🏆Pro Tasarımcı🏆
çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için dediklerini nasıl yapacağımı bilmiyorum biraz daha acıklarmısın lütfen evet acarken soruyor 4secenek cıkıyor hepsi arial..le:S ben baska bi karakterle yazmıstım :S düzeltebilirmiyim sınav olcagın ıcın önemli :(

işi corelde açarken ekrana bir uyarı gelir
1) sol kısımda üstte "missing Font" yazar
missingi font yazısının altındaki fontlar bilgisayarında olmayan yani iş için gerekli fontlardır.

2) missing fontun hemen sağ tarafında "SUBSISUHİTED FONT" yazar
yani okunmayan fontların aşağıdaki fontlarla değişeceğini söyler

ok dersen okunmayan fontları subsesuhited font kısmındaki fontlara dönüştürür.

sen "Missing Font" yazısının altındaki fontları buraya yaz... göndermeye çalışalım

veya iş böyle kalsın okulda açacağım diyorsan okulda corel de işi açınca tüm yazı ları seç cntrl+q tuşlarına bastığın zaman yazıları convertleyecektir. convertlediten vektörel hal alır yazılar (yani yazılarda değişiklik yapamazsın) bilgin olsun

morpena

🌱Yeni Üye🌱
arkadasım font nedir bılmıyorum ya o yazı karakterleri mi onların ismimi:S cok ugrastırdım senide kusura bakma yaa

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
evet onlarin adi font soyle yapalim calismanin jpeg hali varsa ben o fontu bulmanda yardimci olurum kardes.Telaslanacak cok bi durum yok yani yeterki o sekilde kaydetme :D

morpena

🌱Yeni Üye🌱
Bauhaus 93-Normal (batı)
Gill Sans MT-Normal (Ort....
Gill Sans Ultra Bold...
Gill Sans Ultra Bold-No...
Stencil-Normal (batı) yazıyor çok çok tesekkur ederim yardımlarınız için

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
dur upload edeyimde kurtul

morpena

🌱Yeni Üye🌱
bide bugun ilk çalışmamız oldu ondan cok tecrübesiziz öğretmenın yazdırdıklarını uygulamaya calıstık güzel bişey cıkmadı ama sizinle paylasmak ısterım tabiki..ama bitirebilirsem eksik kaldı evdede yazı karakterleri gitti off off :'(

Ömer DEMİRBAŞ

🏆Pro Tasarımcı🏆
hadi bakalım fontlarda eklenmiş umarım şimdi başarırsın :)
bu arada eline sağlık st_anger

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sorun diil yeterki isimden bos zaman kalsin

morpena

🌱Yeni Üye🌱
st_anger_07 allah razı olsun indiriyorum sımdı..Ömer DEMİRBAŞ sanada cok tesekkur ederim ikinizede ilgilendiniz çok sağolun

yaaaaaaaaaa yaptım oldu size ne kadar tesekkur etsem azzzzz

bitirince koyarım buraya ilk ve berbat calısmamı :(

Moderatör tarafında düzenlendi:

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
sorundiil kardes bu resmimin altindaki yesil daire var onun yanindaki teraziden +rep versen yeter :D:D:D

morpena

🌱Yeni Üye🌱
nasıl rep verılıyo söle istedigin kadar vereyim:D:D:D

N/A4

🏆Pro Tasarımcı🏆
neyse onemli diil kardes bu resmin altindaki teraziden veriyodun neyse isin gorulsun maksat kolay gele.Hep buralardayim ihtiyacin olursa