Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Yazıları Kopyalayamıyorum

ACYN

🌱Yeni Üye🌱
selam arkadaşlar bi arkadaşım corelde çalıştığı dosyayı bana verdi bende orda yazdığı bir yazıyı kopyalayıp worde yapıştırıcam ama yazıları seçemiyorum.. yazıların etrafında küçük kareler çıkıyor... bu zamana kadar corel kullanmadığım içinde çözemedim bi türlü... ordaki yazıları nasıl kopyalayıp worde atabilirim...

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Corel Programda solda araç paleti olması lazım, ikonu "A" harfi (kısa yol F8) üzerine basmalısınız... daha sonra yazı züerine gelip, bir kere tıklamalısınız, daha sonra Ctrl + A (tümü seç) Ctrl + C (kopya). Word program geldiğiniz zaman Ctrl + V (yapıştır) demilisiniz

Son düzenleme:

ACYN

🌱Yeni Üye🌱
valla hocam yaptım dediğiniz gibi ama yazıları seçmedi üstüne yeni yazı alanı oluşturdu.. tam bilmiyorum ama yazıları convert ile ilgili bir durum olabilirmi... bu şekilde olmadı çünkü

thematrix

♾️Grafik Gurusu♾️
mouse ile 2 kere tıklayın yazının üzerini yazı yazma imleci cıktığında ctrl + a ya basın sonra ctrl+c daha sonrada yapıştırmak istediğiniz yere ctrl + v yapın

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Yazıların derken her harfin kenarında minik kareler (noktacıklar) varsa yazılar convertlenmiş demektir. Yani ortada yazı yok artık çizim var.. Word'e alamassın.

ACYN

🌱Yeni Üye🌱
Yazıların derken her harfin kenarında minik kareler (noktacıklar) varsa yazılar convertlenmiş demektir. Yani ortada yazı yok artık çizim var.. Word'e alamassın.

evet hocam o şekilde... yaaa bi yöntemi yokmu peki o kadar yazıyı nasıl alabilirim..nolur yazmak zorunda kalmiyim :(

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
evet hocam o şekilde... yaaa bi yöntemi yokmu peki o kadar yazıyı nasıl alabilirim..nolur yazmak zorunda kalmiyim :(

Hiçbir yöntemi yok..

Uzunca bir seçenek hariç...:

Önce çıktı alacaksın a4'e sonra tarayıcı bulacaksın ve "ABBYY ScanTo Office" tarzı bir program bulup kağıtları taratıp word'e çevirmesini sağlacaksın.. Ufak tefek hatalar oluşur ama.. :)

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Hiçbir yöntemi yok..

Uzunca bir seçenek hariç...:

Önce çıktı alacaksın a4'e sonra tarayıcı bulacaksın ve "ABBYY ScanTo Office" tarzı bir program bulup kağıtları taratıp word'e çevirmesini sağlacaksın.. Ufak tefek hatalar oluşur ama.. :)

Onur, peki PDF yapsak, olmaz mı? PDF'ten sonra o yazı word'e alabilir

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Onur, peki PDF yapsak, olmaz mı? PDF'ten sonra o yazı word'e alabilir

Hayır Kasta'cım... Olmaz.. Ortada makina dilinin okuyabileceği yazı kalmamış bu saatten sonra tüm kayıtlar tüm versiyonlar, her bir harfi çizim olarak okuyacaktır..

Bu arada küçük bir düzeltme. Çıktı almadan tarama yapmadan da aynı program ile sayfalarını JPG yaparak okutabilirsin..

Burda mantık program şekilleri en çok benzettiği harfe dönüştürmesidir. Örneğin "E" harfini görünce çok nadir "F" gibi çevirir.. genelde "nı" harfleri yanyana gelinde "m" gibi algılar bir çeşit optik okuyucu gibi... çünkü artık orda makina dilinde "E" harfi yok bir düz çizgi yanına konmuş 3 tane yatay çizgi var..

timsah_sg

🏆Pro Tasarımcı🏆
evet maalesef eğerki worl dosyan jpg görüntüyü importlayabiliyorsa yazı şeklinde değilde resim olarak alabilirsin onun dışında bir ihtimalin yok maalesef yada arkadaşının elinde convertlenmemiş hali duruyor ise tekrar atsın sana :)