Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Kaşe hazırlarken nelere dikkat edilmelidir?

guty

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
24 Nis 2009
Mesajlar
43
Tepkime puanı
0
değerli arkadaşlar kaşe hazırarken neler dikkat etmek gerekiyor. yazı fontları seçimini ve büyüklükleri kaç punto olmalı vs.. ana hatlarıyla bilgilendirir misiniz?
 

Benzer konular

shedesign

👑Efsanevi Grafiker👑
Katılım
19 Mar 2008
Mesajlar
2,233
Tepkime puanı
104
Web sitesi
www.asigazetesi.com
kaşe hazırlarken kaşenin kaç cm ebatta oldugu ve yazılacak yazıların kaç kelime kaç satır oldugu oraya sıgdırmak açısından fontunu verir zaten önemli olan düz font kullanmaktır.
 

orhanbolat

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
19 Nis 2009
Mesajlar
40
Tepkime puanı
2
kaşe yapılırken

kaşe yapmak için elindeki kaşelerin ölçülerini al.1 mm içeriden ölçersen daha iyi olur sonra bu ölçülerde bir dikdortgen veya kare artık olçün ne ise çizersin.yazıları arial blackla yaz derim nedenine gelince çok küçük çıkacakları için yazıların kenarlarından kopmalar oluyor bizde bir makine vardı havanın durumuna göre ayar yapıyorduk. ortamın ısısına bağlı olarak 1 dakika ile 45 saniye arası yanılmıyorsam. bunu yapa yapa alışırsın . birde kaşeyi sabunlu su ile bir diş fırçası veya güzelce yıkayacan kenarlarındaki bağımsız parçaları güzelce temizlemen gerek . zaten kaşe de tasarım filan o kadar önemli değil. yazılar okunsun yeterli sadese satırlar simetrik olsun
 

AlmilaS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
21 Tem 2008
Mesajlar
63
Tepkime puanı
2
orhanbolatın yazdığı gibi, kaşenin ölçüsüne göre her kenardan 1'er mm içeriden yazın. tırnaksız ve çok ince olmayan bir font kullanın. (büyük font kullanacaksınız tırnaklı karakter de kullanabilirsiniz.) Makinenin kalitesine göre değişkenlik gösterebilmekle beraber, font büyüklüğü Arial fontuna göre 6,5-7 puntodan küçük olmamalı, olursa ve iyi çıkarsa şansınız yaver gitmiş demektir :) yazınız ısrarla sığmıyorsa bir büyük boy kaşeye geçmekte fayda var. çizgi kullanıyorsanız kalınlığı 0,15 - 0,2 mm'den küçük olmasın o da sorun yaşatır. şayet yazdıktan sonra sağda solda yer varsa azıcık harf aralarını açabilirsiniz, durumu rahatlatır. kolay gelsin.
 
Üst