Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

101 puanlık uzman sorusu bıtmap convert problemi...

grafiozo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Corel x4 de çalışıyorum. Bir resimi bıtmap convert yaptığımda ...,085lik otomatik bir büyütme yapıyor. Yani 50,00 x 50,00 mm lik bir resimi convertlediğimde 50,085 x 50,085 mm oluyor.

Bu neden oluyor ve olmaması için yapacağımız nedir?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer konular

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Kurallara Aykırı Başlık:

Forum Kuralları (Mutlaka Okuyunuz)

Yaptığınız kural ihlali ile ilgili madde aşağıdaki gibidir:

Forumumuzda düzenli bir arşivleme yapılabilmesi için ve eski konulara daha çabuk ulaşabilmemiz için gönderilecek konuların başlıkları, içerikleriyle bağlantılı olmaları gerekmektedir. Kesinlikle içerik ile alakalı olmayan “çok acil yardım, bu nedir, yorum bekliyorum, ilk çalışmam" gibi bilgilendirici niteliği taşımayan konu başlıkları ile konu açmak yasaktır.
Ayrıca mesajınızın içeriğinin tümünü büyük harf ile yazmanız yazı dilinde bağırma anlamına geldiğinden lütfen daha dikkatli konu açınız.

Konu başlığınız değiştirilmiştir.

Lütfen 101 Puanımı adrese kargo ediniz...

özgüll

👑Efsanevi Grafiker👑
Hemen küçük bir deneme yapıp sonuçlarını paylaşmak istedim. Sorunuza cevap olmayacak biliyorum ama sonuç ilgi çekici.

2x2 cm'lik bir kare çizdim ve resme çevirdim. Resmin boyutu 2,015x2,015 cm. Resme trace işlemini uyguladım. Yeni karemin boyutu 1,981x1,981 cm.

Bu soruyla bir yerde daha karşılaşmıştım. Mutlaka mantıklı bir cevap gelir.
İyi çalışmalar.

grafiozo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Convert yapıp ebat değiştiğinde zaten ben tekrar düzeltiyorum da bununla uğraşmak vakit kaybettiriyor. 52 sayfalık dergiler hazırlıyorum her sayfda bu ayarlarrı yapmak zor oluyor.

Yok mu Bilen yahu..

Bu arada büyük harfler için özür... Kusura bakmayın.

iborem

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Kardeş Convert to bitmap dedikten sonra çıkan pencerede options vardır orada anti-aliasing kutucuğunun işaretini kaldırırsan olur outline color olmaması lazım ..

grafiozo

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Eywallah dostum çözdün sorunumu helal sana allah razı olsun. Bu kadar corelci arasından sen çıkageldin. teşekkürler

101 Puan Senindir

Kardeş Convert to bitmap dedikten sonra çıkan pencerede options vardır orada anti-aliasing kutucuğunun işaretini kaldırırsan olur outline color olmaması lazım ..

Son düzenleme:

iborem

🏅Acemi Tasarımcı🏅
önemli değil kardeş bilgi paylaştıkça çoğalır..