Diyorsun ki
"Aynı şekilde, organik modelleme yaparken de siz hayal üzerinden modelleme yapıldığını mı zannediyorsunuz? Bir insan modellenirken de en azından ilk başta "blueprint" adı verilen sağ, sol ve cepheden alınmış fotoğraflar veya çizimler kullanılır. Blueprint dediğimiz yardımcı planlar, aynı şekilde araba modellerken de kullanılan vazgeçilmez ögelerdir. Yani plan olmazsa modelleme de adam gibi olmaz. "
Siz sanırım çizimide insanın uydurduğunu sanıyorsunuz. Çizim yaparkende plan yaparsınız en tecrübeliler bile eskiz ve oranlama yapar model kullanır. Gerçekte olmasa bile bu işi kafasında yapar.
Siz modelleme ile 3d operatörlüğünü karıştırıyorsunuz. Birinde yaratıcılık vardır diğerinde sadece teknik bilgi. Arkadaşda animasyondan bahsettiğine göre karakter modellemeden bahsediyor ağırlıklı olarak. Ve piyasadaki tüm tutorialleri, templateleri kaldırıp internetinizi kessek. Kendi ürettiğiniz bir referans üzerinden model yapabiliyormusunuz olay bu işte
Kör olmayı anlamam için kör olmam gerekmiyor. Ama bazılarına gerekiyor
Evet çok haklısın bir insanın çizim, ışık/gölge, derinlik, desen bilmesi ona modellemede hiç bir katkı sağlamaz. Tövbe yarabbim
Sen modellemeden bire bir hazır (kesinlikle kendinin hazırlamadığı) planın (buradaki ince noktaya dikkat) görselleştirilmesini algılıyorsun. Ama arkadaşın bir mimarın yada tabelacının yanında operatör olmak gibi düşüncesi olduğunu hiç sanmıyorum.
İşte o planın, texturenin, referansların, fotoğrafların hazırlanmasında sizin sanatsal yetenekleriniz ve çiziminiz herşeyin önüne geçecektir. Anlamadığınız nokta bu sizin. Yılların Tabelacı operatörüne bu bilgileri eksiksiz verin size en kıral modellemeyi yapar. Ama bu dünyanın/sektörün özellikle de arkadaşın istediği şey değil. Yani aslında modellemenin sadece bilgisayar safhasından bahsetmiyoruz. öyleki bir yanlış anlaşılma olduysa düzeltelim. Ben gerçek modellemecilikten bahsediyorum. 3D operatörlüğünden değil.
Ve en karşı çıktığım nokta yazılımlarda becerisi/eğitimi olmayan kullanmasın muhabbeti. Kesinlikle böyle bir madde gelmeli. İllustrator gibi canavar bir yazılımın digital çıktıcıların elinde ne zavallı hale geldiğini gördükçe üzülüyorum. Ah işte kardeşim her zaman dediğimi tekrarlıyorum. Eğer program bilip teknik bilgi ile iş/tasarım/modelleme/animasyon yapılabilseydi, bugün maxın yazılımcıları üstüne sanatkar olmazdı. Ama kime söylüyorsun