Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

3d sigara dumanı

Gökhan YILMAZ

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.sanatolsun.com
final.jpg

Bunu yapmayı anlatayım size...

Sahne kurgusu ile falan fazla uğraşmayacağım...Ben size dumanı tarif edeyim siz artık istediğiniz kompozisyonda kullanırsınız..

Boş max dosyası açıp top penceresine bir tane süper spray yerleştirelim..frame size 300 yapın..

Super spray ayarları

Basic parameter

Off axis Spread : 1
Off plane Spread : 180 olsun..(sadece spreadlara sayı gireceğiz off ile başlayanlar 0 kalacak) :)) Bu iki özellik bütün axis yönlerinde parçacıkların type larının duruş şeklini belirliyor..
Viewport display : Mesh
Percentage of particles : 50 yapın..Kullanılan parçacıkların %50 si görünsün yeter..

Particle generation

Speed : 1
Variation : 10 olsun..
Emit start : -90
Emit stop : 300
Display until : 301..
Life : 180
Variation : 5
(Benim animasyon 300 frame olduğu için emit stopu 300 yaptım.Display until de 300 frame boyunca parçacık sahnede kalacaklar..Life ise 300 frame süresince parçacık lar 180 birim görünecekler ..sürekli çıkış olacağı için(emit stop)kendi içlerinde 180 birim görünecekler)

Size : 4
Variation : 25
Grow for : 100
Fade for : 10
(Grow for ve fade for başlangıç ve bitiş özelliklerini belirlemize yarıyor..Benim verdiğim özellik ufaktan başlayıp büyüyerek kaybolmasını sağladı..)

Particle type

Standart Particle ´yi işaretleyin ve Facing´i seçin..
(Orada bulunan geometrik şekillerden facing i seçtim ..Bu plane gibi bir kare yüzey veriyor bize . duman etkisini afterburn veya fumefx gibi pluginler ile yapmayacağız..Materyal ile yapacağız ve bu facing zeminlerini kaplayarak dumanı oluşturacağımız için fazla karışık bir şekil kullanmadım..(Box,Cube,Triangle,Constant vs.vs.).Ama siz deneyip genede etkilerini görün bence)

şimdi Süper spray ayarlarımız bitti...

Gelelim dumanımıza yön verecek dış etkileri oluşturmaya...

Hareket vereceğimiz yönü seçerek bir tane wind koyalım..Sonrada bir tane drag yerleştirin herhangi bir yere..ayarlarını resimde verdim..Benim kullandığım yönüde buradan görebilirsiniz..

wind.jpg

Fazla sert bir rüzgar olmasın diye strength i düşük tercih ettim.

Dumanın daha ağır hareket etmesi içinde drag kullandık..Bütün axis değerlerinde de basıncı (hareketi yavaşlatacak) belirliyoruz...
Şimdi bu wind ve drag´ı "Bind to space warp" özelliğini kullanarak super spraya bağlıyoruz..Böylece super spray artık windin rüzgar etkilerini ve dragın baskısını kullanmaya başlayacak...

Ayarları yaptıysanız şimdide material ayarlarına geçeceğiz.

materyal.jpg

Bunuda aynen yaptıysanız super spraya kaplayın...İsterseniz spraya sağ tıklayıp propertiesden bir de motion blur verin olsun bitsin...

geçmiş olsun..