Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

3ü1 arada ambalajı

sh3yth4n

🏅Acemi Tasarımcı🏅
12x8cm ebatında istekler dogrultusunda sınırlı bir tasarım klişeciye gonderdim hatalı bi yer warsa yazarsanız sevinirim klişe yapılmadan duzeltelim:). aynı zamanda yorumlarınızıda bekliyorum.

71595394dx9.png

72877851il9.png

67163328ze6.png

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr
İşi, CMYK+ Kırmızı+ Kahverengi+beyaz çalışıp, overprint ve şişirmelerini yaptıysanız sorun yok. Fotosel benegi yok.. Bu iş paketleme makinasında çalışmaz... Ön yüz, ve yapişma yerlerinden emin misiniz? paket AB yapışmamı? (tasarım AB gibi yerleştirmişsiniz. Genelde dikey dolumlar AA dır ve kahve paketleme makinaları sıklıkla IAC oluyor) Bu kısım teknikti...
Tasarım; içerik bilgilerinin atındaki kahve tanelerine gerek yok bence... Bir fincanın durusunu ve biçimini sevmedim. Üçü bir arada yazası da daha vurgulu olmalıydı... Kulanım talimati yok. (çizimlerle) Genelde tarim ve köy işleri bakanliği şartnamelerinde bu tip ürünler için zorunlu isteniyor.... Kıvamında yazısı kesime çok yakın. Makina sapmasında bir sonraki ambalaja kayabilir. En az 15mm içerde olmalı...
Sorun yok kelimesi ile başlayıp bukadar yazdım. Baktıkça bişe buluyorum. Ben bakmiyim..

Son düzenleme:

Yeliz GÖKÇEN

♾️Grafik Gurusu♾️
+ fincanı yan çevirmen hoş olmamış. gerçekte o şekilde dursaydı kahve dökülürdü. düz perspektifle kullanmanı öneririm. emeğine sağlık .

grafipapatya

♾️Grafik Gurusu♾️
ben karakter olarak daha sıcak birseyler tavsiye ederim.
Bardak konuusnda arkadaşa katılıyorum.

sh3yth4n

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yorumlarınız için teşekkür ederim ben ön çalışma olarak genel tasarımını yaptım renk ayrımı fotosel benegi vs benimle ilgili bir durum yok klişeci kendisi yapıyor. tasarım konusunda konuyu actıgımda yazdıgım gibi kendime özgün bir tasarım degil patronumun istekleri dogrultusunda yaptıgım bir ambalaj bununla birlikte 2 tane daha calisma var tek klisede otekileri koymak istemedim bile iclerinde en guzel gorunen bu yani buna bile zor ikna ettim icerik yazısının altındaki kahvenin gereksiz oldugunu kac kez soylediysemde ısrarla onu koydurdu bana fincanın duruşunu bile kendisi secti font olarak Banff secmistim begenmedi bunu yaptırdı kıvamında yazısına henuz bir anlam vermis degilim :) dikey dolum makinesi icin yapılıyor bu ambalaj 2. tasarımı bu onceki bile bunlardan daha iyiydi bence :) digerlerinide ekleyim bu yorumlara karsılık ne demek istedigimi anlarsınız sanırım :) bu üçü 1 klişe üzerinde basılacak 1 ürüne neden 3 ayrı ambalaj yapılır anlamadım :S

Son düzenleme:

maxonesis

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Böyle Bir şey olacak galiba. Kolay gelsin.

cafett3.jpg

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr
Öncelikle tifduruk baskı teknigi bilmiyorsanız, öğreninceye kadar baskıya iş göndermeyin derim. Nasıl bir kileşeciye güvenebiliyorsunuz ki? Bu tip işlerin maliyeti çok yüksektir. Opp/m e t a lize basılacak bir ton işin sorumluğu patrononuz alacak galiba:)
Bunun disinda baskı teknigini bilmeden tasarım yapamazsınız çünkü uygulama sorunu yaşarsınız. Siz işi kilişeciye biraktınız o artık tasarımı nasıl yorumlarsa o şeklide basılır:)
Bu üç çalismanın bir arada basilabilmesi için çalismayi spot ayarlamalısınız.okuyunuz
yoksa çıkan sonuç çamur olur...
Birde nestlenin 3+1 logusunu kulanmısınız...Dava kaçınılmaz... patronuzu uyarın...

bence böyle olmalı, fakat olamiyor çünkü paketleme düzenegine göre yerleşim yapilmamıs....
001xw8.jpg

Son düzenleme:

gök-khan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Markanın ve kahve çekirdeklerinin altındaki siyah zemin biraz dengesiz durmuş. Bence o bölgeye ya çok sert bir sınır belirle ya da geçişi tasarımın geneline uydurarak yumuşat derim, çünkü gözü rahatsız ediyor. Ayrıca 1. çalışmadaki 3'ü 1 arada ibaresi çok taklit duruyor. Değiştirmeni öneririm. 3. çalışma diğer ikisine göre çok daha başarılı ancak fincanın eğik durması pek hoş olmamış sanki. Ayrıca kullandığın fincan resmi bu tip bir ürün için pek uygun sayılmaz. Türk kahvesi değil bu sonuçta. Daha alafranga bir fincan kullansan iyi olur.

sh3yth4n

🏅Acemi Tasarımcı🏅
evet hemen hemen onun gibi :) tesekkur ederim 3d calismalarda tecrubem yok o yuzden ekleyemedim :) kesim bıcagi duz - oval kesim degil, tırtıklı - köşeli nescafeninkinin aynısı fenada durmuyo aslında :)

sh3yth4n

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Öncelikle tifduruk baskı tennigi bilmiyorsanız, öğrenicye kadar baskıya iş göndermeyin derim. Nasıl bir kileşeciye güvenebiliyorsunuz ki? Bu tip işlerin maliyeti çok yüksektir. Opp/****lize basılacak bir ton işin sorumluğu patrononuz alacak galiba:)
Bunun disinda baskı teknigini bilmeden tasarım yapamazsınız çünkü uygulama sorunu yaşarsınız. Siz işi kilişeciye biraktınız o artık tasarımı nasıl yorumlarsa basılır:)
Bu üç çalismanın basilabilmesi için çalismayi spot ayarlamalısınız.okuyunuz
yoksa çıkan sonuç çamur olur...
Birde nesltelenin 3+1 logusunu kulanmısınız...Dava kaçınılmaz... patronuzu uyarın...

baskıyı işyerinde flexoteknik 5 renk baskı makinesi ile CMYK olarak basıyoruz baskı konusunda firmanın yeterli bilgisi yok spot renklerle calisma konusunu okumustum ama dha oncede sizinle konustugumuz gibi grafik işinde cok yeniyim spot renklerle calisma konusunda yardıma ihtiyacım war :rofl: 3+1 logosu konusunda uyardım fakat o logonun tescilli olup olmadıgını bilmiyorum. sorumluluk benim degil patronun yine tekrar hatırlatırım o tasarıma bakacak olursanız nescafeyi baya bi anımsatıyor zaten :)

ambalajın katlanısını ozellikle koymadım grafik hatalarını gorebilelim diye onuda ekleyim katlanısında sorun yok cıktı alıp daha onceki yaptıgımız ambalaja gore bizzat ölçülü olarak katladım
12cmxp3.png

Son düzenleme:

Nüket HOTALI

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.hotali.com.tr
ön yüzün o kadar büyük olması mümkün degil....Yapismanız AB isin barkodu nerde?
Fincan yan alanlarıda kaplıyor 3ü 1 aradanın 3 yana dönüyor. 10gr yan yüzde kalıyor...Kıvaminda yazısı kesime çok yakın...

sh3yth4n

🏅Acemi Tasarımcı🏅
perakende satıs icin degil urun icindekiler kısmının altında hazırlanısı ve perakende satısa uygun degildir ibaresi mevcut bu ürün otobus firmalarında ıslak mendille birlikte çay kahve setleri icin kullanılıyor. perakende satıs icin ayrıyeten 15cm lik ambalaja tasarım yapılıyor barkodu o yuzden koymadık elimde ornek olarak nescafenin askeri kantin ve ulasım kanalları icin yapmıs oldugu 10gr 10 cmlik ambalajda mevcut onda da barkod bulunmuyor perakende satısta koyarız artık :) hazırlanısı grafik olarak koymamız gerekiyormu kanunen yoksa orda yazılı olan hazırlanısı yeterlimi ?

SHGİPTAR

🌟Usta Tasarımcı🌟
yorumlarınız için teşekkür ederim ben ön çalışma olarak genel tasarımını yaptım renk ayrımı fotosel benegi vs benimle ilgili bir durum yok klişeci kendisi yapıyor. tasarım konusunda konuyu actıgımda yazdıgım gibi kendime özgün bir tasarım degil patronumun istekleri dogrultusunda yaptıgım bir ambalaj bununla birlikte 2 tane daha calisma var tek klisede otekileri koymak istemedim bile iclerinde en guzel gorunen bu yani buna bile zor ikna ettim icerik yazısının altındaki kahvenin gereksiz oldugunu kac kez soylediysemde ısrarla onu koydurdu bana fincanın duruşunu bile kendisi secti font olarak Banff secmistim begenmedi bunu yaptırdı kıvamında yazısına henuz bir anlam vermis degilim :) dikey dolum makinesi icin yapılıyor bu ambalaj 2. tasarımı bu onceki bile bunlardan daha iyiydi bence :) digerlerinide ekleyim bu yorumlara karsılık ne demek istedigimi anlarsınız sanırım :) bu üçü 1 klişe üzerinde basılacak 1 ürüne neden 3 ayrı ambalaj yapılır anlamadım :S

Yazının altındaki Kahvenin gereksizliğinden bahsetmişsiniz.
Aksine doğru, çünki koyu zeminde koyu yazılar okunmaz özellikle'de resim üzerine gelirse
Bende diğer arkadaşlara katılıyor ve çoklu işler birarada kullanıldığında cmyk+ekstra renkler gerekir diyorum
Baskı sırasında birini düzeltip öbürünü bozabilirler
Dikkat !!!!!!!

gommes45

🏆Pro Tasarımcı🏆
sanki kahve değilde çukulata ambalajı izlenimi verdi
ayrıca çok klasik olmuş sanki

Racheva

🌱Yeni Üye🌱
mrblar nescafe calısması yapacağım rica etsem bu fincanı bize atabilirmisinz...

Designer35

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.ladakulubu.com
Dostum hazırlamış olduğun çalışma bana kalırsa cmyk basılırsa ki basılacak bu işten hayır gelmez açık konuşmak gerekirse ben Tifdruck baskı yapan bir firmada 8 yıldır çalışıyorum ve zeminde ki cmyk da baskıda iz payacağından eminindir
yellow magenta %100 ve black tram basıyordur ve siyah mürekkebi baskı esnasında viskosunu çok iyi yapmaları lazım sana tavsiyem %100 magenta yerine %95 magenta sarıda buna keza olması gerek bindirmeleri Photoshop Ta en an 0.2 pixsel bindirme yapman lazım :( klişeciye fazla güvenme) derim.
Kahve Fincanın tabak kısmında bulanan ışık patlamaları baskıda tram alamiyacaklarını söyliyebilirim ve Cyan Magenta ışık olan yerler baskıda %6'dan aşağısı kuruma yapacaktır ve kel kel olucaktır detay göremiyeceksin daha uygun bir fincan secmen lazım. Kahve tanelerinde de Contras ve balans ayarı istiyoor ve aslında doğrusunu söylemek gerekirse çok fazla eksik var ama yinede emeğine sağlık...!

3'lü yapı olduğundan dolayı maliyeti çok yüksek allah kolaylık verisn milli sertvet anlayan anlamıştır :))))