Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Amatör 2 kare Resim Çekimi

mgrafik

🌟Usta Tasarımcı🌟
sandal1qt9.jpg

sandal2kp4.jpg

Arkadaşlar forumumuzda fotoğraf konusunda üstadların olduğunu düşünerek 2 kare fotoğraf ekledim çekim konusunda nelere dikkat edilmeli ve bir dijital kamera almak istiyorum tavsiyeleriniz nelerdir....teşekkürler

Benzer konular

nirvanabest

🌱Yeni Üye🌱
dostum tek kare resim var ama güzel... eline saðlýk

soner60

🌱Yeni Üye🌱
Öncelikle normal bi fotoğraf olmuş.
1- Çektiğin fotoda neyin fotoğrafını çektiğini bileceksin. Karmaşa var sanki.
2- Resmini çekeceğin öğeyi karenin tam ortasına değil de fotoğrafın baktığında sağında olması gerek. Sağ diyince tam sağa dayamak değil. Ortanın biraz sağında.
3- Ufuk çizgisi resmin tam ortasında olmaması gerek. Ya üstte ya da alttaki çeyrekte.
4- Gereksiz görüntüleri eleyeceksin kareden. Mesela her iki resimde de duvar çok güzel bir görüntü değil bence.

Acizane eleştriydi arkadaşım. Yanlış anlama...

mgrafik

🌟Usta Tasarımcı🌟
verdiğin bilgiler için çok teşekkürler soner... bunları dikkate alarak çekicem bundan sonra

Daerac

🌱Yeni Üye🌱
öncelikle fotoğraf çekilir,resim çizilir demek istiyorum. sonrasında ise soner60'ın dediklerine katılmakla birlikte birşeyler de eklemek istiyorum.

.Ana obje sadece sağa değil.sola da konulabilir.Hatta solda daha dikkat çekecektir.Altın noktalardan gözün ilk göreceği nokta kadrajın sol üst tarafıdır.Kadrajı enlemesine ve diklemesine 3 eşit parçaya böldüğünde ortaya çıkan 4 kesişme noktası altın noktalardır ve ilgi bu noktalarda daha kolay toplanır.Eğer ki öne çıkmasını istediğin objeyi bu noktalardan birine koyarsan daha fazla dikkat çekecektir.

.Ufuk çizgisi çok uçuk bir kadraj almadığın sürece kadraja paralel olması gerekir.tabii ki tam ortada olması fotoğrafına durağanlık sağlayacağı için tercih edilmez.Boyuna üç eşit parçaya ayırdığında üst veya alt çizgiye yerleştirirsen doğru bir ufuk çizgisi elde edersin.

.Fotoğrafını çekerken anlatmak istediğin konu veya objeye yarar sağlamayan herşeyden kurtulmalısın.Mesela ilk fotoğrafta uzakta duran amcanın orda bir katkısı yok...gibi...

Fotoğraflarında diagonal dizilimleri yakalaman çok güzel,bunları geliştirebilirsin.Özellikle "s" şekli oluşturan dizilimler veya uzantılar daha dikkat çekici olacaktır.

son olarak da eğer fotoğraf konusunda kendinizi geliştirmek istiyorsanız.Dijital fotoğraf makinesi olarak en azından manuel ayarlara izin veren bir makine alırsanız kendinizi geliştirmeniz daha kolay olacaktır.Tabii ki tavsiyem filmli bir slr ile işe başlamanız.Hatta Zenit gelişiminiz için iyi bir marka olacaktır.

saygılarımla...

mgrafik

🌟Usta Tasarımcı🌟
Daerac verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkürler bunların hepsini dikkate alarak resim çekmeyi deniyeceğim ve tekrar paylaşacağım...:)