Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Artcam yardım!!!

cncvector

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar artcam de 3d rölyef de hazırladığım tüm projelerde takım yolu verirken kademeli dalış veremiyorum.yani stepdown değeri ne verirsem vereyim yine tek seferde dalıp işlem yapıyor.
bunu nasıl düzeltebilirim.

bir de mtlaka materyali önce 1mm kadar siliyor sonra işlemeye başlıyor.bunun da önüne geçemiyorum.:sadsmile:

Benzer konular

bilgink

🌱Yeni Üye🌱
Artcam de 3d çalışmalarında "Machine Relief" uygulamalarında bahsettiğiniz gibi kademeli dalış sistemi yoktur. Uygulama tek seferde yapılır. Ancak bu da bazı sorunları beraberinde getirebilir örneğin kabartma derinliğiniz biraz fazla ise bıçağınızı ve makinanızı zorlayabilirsiniz. Bunu önlemenin tek yolu "Z Level Roughhing" dir.Relief işlemeye başlamadan önce "3D Toolpaths" içindeki "Z Level Roughhing" ile malzemenin kaba pasosunu almanız relief işleme işinizi kolaylaştıracaktır. Burada ayarlar yapılırken kaba paso ile finish yüzey arasında ne kadar mesafe bırakacağınızı kendiniz ayarlayabiliyorsunuz.(Material Allowence). Bu işlemden sonra "Machine Relief" işlemeniz daha kolay olacaktır. İkinci sorunuzun cevabı ise birçok nedeni olabilir ama material seçerken top offset kısmına dikkat edin. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

cncvector

🌱Yeni Üye🌱
teşekkür ederim.biraz geç kaldım cevap yazmak için.ksura bakmayın.tavsiyelerinize uyacağım.önce "Z Level Roughhing" seçeneğini iyice bir öğrenmem lazım.çünkü hiç bir bilgim yok.

.(Material Allowence) seçeneğinde herzaman yüzeye sıfır olarak ayrlıyorum ama yinede o ilk olarak silme eylemini engelleyemiyorum.
tavsiyelerinizden eminim ki fayda göreceğim.tekrar teşekkürler.