Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

AS2 de sürükle-bırak

zeynep_23

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
6 Kas 2010
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Daha önce bu konu açıldımı varmı bilmiyorum. flash da yeniyim çok iyi bilmiyorum. sorunumu anlatmaya çalışıcam.

on(press) {
startDrag(this);
}
on(release) {
stopDrag();
}

sürükle bırak da bu kodu kullanıyoruz. ben "a" diye bi movieclip nesne tanımladım diyelim.bunun "b" diye tanımladığım nesne nin üstüne sürüklenmesini başka yere sürüklenirse geri gitmesini istiyorum. yani sadece b nin üstüne bırakılabilsin. bunu nasıl yapabilirim? yardımcı olursanız çok sevinirim.
 

Benzer konular

zeynep_23

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
6 Kas 2010
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
çok teşekkür ederim. indirdim kodlara henüz tam bakmadım incelicem şimdi. ancak yaptığınız örnek tam olarak benim dediğim değil. mesela örneğinizde puzzle parçalarını sürükleyip heryere bırakabiliyoruz. benim istediğim puzzle parçası sadece belirttiğim bi noktaya bırakılabilsin başka yere sürükleyince yanlış olsun ve eski yerine geri dönsün. bi yolunu buldum. belki incelemek istersiniz diye yazıyorum buraya. yardımınız için de çok teşekkürler öğrenmem açısından iyi olur inceleyince:) bu arada as2 den ödevim olduğu için onu öğrenmeye çalışıyorum. hocalarım as3 kabul etmiyor:)vaktim olursa daha iyi öğrenmeye çalışıcam.



şu şekilde yaptım a ve b nesneleri demiştim.

on (release) {
if(((this._x > 66) && (this._x < 334)) && ((this._y >31) && (this._y < 293)))
{
a.stopDrag();
}
else
{
a.stopDrag();
this._x=78;
this._y=603;
}
this.stopDrag(true);

}

burada if komutunun içindeki koordinatlar b ye ait. a'nın oraya bırakılmasını aksi takdirde önceki koordinatlara geri dönmesini bu şekilde sağladım. kodu a'nın action-movieclip olayına yazdım. frame'e ise şu komutu girdim

stop();

a.onPress = function() {
a.startDrag();
}

tekrar teşekkürler.iyi çalışmalar
 

akif_seksekci

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
20 Haz 2009
Mesajlar
34
Tepkime puanı
0
evet evet :) koordinatlardan başlıyor bu işi yapmak zaten. İyi çalışmalar sanada yalnız hocaların tutumu kötüymüş :) Sanırım sadece as2 bildikleri için onu zorunlu kıldılar sanada :) O gönderdiğimde geçen senenin sınıf uygulamasıydı bizde tabi birkaç değişiklikle senin istediğin gibi yapılabilir.
 

zeynep_23

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
6 Kas 2010
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
arkadaşlar bir sorum daha olacak. bir butona tıkladığımda ses çıkmasını istiyorum. mesela oyuna başlarken başla butonuna tıklandığında oyunun başladığı belirten bi ses gibi.. nasıl yapabilirim.
 
Üst