Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Aslında mesleğimizi harap eden gençlik :)

CryForLive

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba ;

Bugün size sinir olduğum bir konudan bahsediceğim dikkatimi çekti bedava 2-3 tane siteye hazır kod ekleyen çocuğun kalkıpta kendini Web Master ilan etmesi gerçekten bana koyuyor. Ben bile Html Css ve orta düzeyde Php bilen biri olarak kendime Web Master diyemiyorum. Çünkü büyük derecede eksiklerim var hata yaptığım yerler var. Ama bu tür kişilerin Web Master´ ım diyerek birilerine hazır şablonları gönderip alttaki isim yazan kısımı değiştirip kendi adlarını yazarak büyük bişey yaptıklarını gösterip kendilerine bu ünvanı kullanmaları gerçekten beni çok üzüyor nette bir sürü şablon var ve Web sitesi isteyen kişilere bunları para karşılığı satan kişiler mesleği bilen kişilerin elinden alıp oyuncak gibi kullanması ne biliyim gerçekten beni kötü bir üzüntü içine sokmakta ben Web kodlamasını internetten öğrendim kendimi geliştirdim. Ama bu yeterli değil ne java nede flash biliyorum bunları öğrenmek için çabalıyorum. Ama bu kendini bilmez kişiler yazılmış hazır şeylere konarak ünvanlarını Web Master´ a çıkarıyor. Ders aldığım bir sitede kendine bir index hazırlamış ve girişine kocaman Web Tasarım ve Web Progralama biliyorum yazmış. Attığım mesajda bana (üst düzey bir sayfa) Web sitesi hazırlarmısın dediğimde o kadarını bilmiyorum diye bir cevap yöneltmişti.

Bunu yazmamın amacı acaba böyle kişiler varken ben boş birşeylemi uğraşıyorum diye içime kuşkular düşmüştü sinirlerim bozulmuştu ondan paylaşmak istedim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer konular

TC3D Graphic Design

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Haklısın başından sonuna kadar bence,
bunları asmak lazım yada çırılçıplak soyup bıtrak tarlalarında veya ısıırgan otu tarlalarında günlerce taklalar attırmak lazım :)

dostum bold tuşun takılıkalmış zannımca...

.

Son düzenleme:

pınar67

🌟Usta Tasarımcı🌟
maksat kısa yoldan uğraşmadan para kazanmak bazı insanlarda malesef son yıllarda bu her meslekte var ne kadar öfkelensek te durduramıyoruz haklısınız iyi çalışmalar size.

hasanizma

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.hasanatesmedia.com
kardeş en kötüsüde piyasadaki herkesin bu insanlara iş vermesi ... yapıp kayboluyorlar sonrada sektördeki herkese "sahtekar" olarak bakılıyor ...

ozanasilioglu

🌱Yeni Üye🌱
Arz talep ilişkisi ; absürd müşterileri benim karşıma getirmeyerek yarar bile sağlıyorlar diyebilirim.
Umrumda olacak bir durum kesinlikle değil benim, rahatsız olmanızıda mantıksız buldum, madem çalışmalarınza güveniyorsunuz müşteri portföyünüzü değiştirebilirsiniz.
Yanımda çalışan 2 adet gerçekten güvendiğim developer'ım dan da böyle bir şikayet duymadım.
İyi çalışmalar.

CapitaL

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ağzına sağlık, bugün site tasarımı yapıyorum diyen adam .css kodunu bilmiyorsa bu bizim şansımız bence..

solucandede2

🌱Yeni Üye🌱
Arz talep ilişkisi ; absürd müşterileri benim karşıma getirmeyerek yarar bile sağlıyorlar diyebilirim.
Umrumda olacak bir durum kesinlikle değil benim, rahatsız olmanızıda mantıksız buldum, madem çalışmalarınza güveniyorsunuz müşteri portföyünüzü değiştirebilirsiniz.
Yanımda çalışan 2 adet gerçekten güvendiğim developer'ım dan da böyle bir şikayet duymadım.
İyi çalışmalar.

Katılıyorum. Şimde yeniden kodlama yaparak sıfırdan bir site oluşturan kişi en az 1500-2000 tl den başlayarak fiyat biçiyor ki, fiyatı düşük tutamaz çünkü bir ton uğraş veriyor ona. ama küçük ve orta sınıfta kuruluş ve kişiler web sitesine çok fazla para yatırmak istemiyor 500-600 TL en fazla akıllarında bir fiyat var. üstelik google de websitem üstte çıksın diyorlar.

Bu kişiye sıfırdan kod yazmak absürt olacaktır. Kuracaksın joomlayı - bir tane tema yazacaksın o kadar. Ama kendine güveniyorsan büyük firmalar paradan kaçınmıyor zaten özel siteler 3000-4000 TL yi buluyor. 7-8 tane 500-600 TL ye site kuracağına bir tane kur yoluna devam et.
Ayrıca ben bir şeyi belirteyim. Ben büyük firmalara sıfırdan kodlayarak yapıyorum siteleri küçük firmalarada joomla da yapıyorum.
Hazır şablon diye nitelendirdiğiniz CMS ler çok basit bir sistem değil özellikle joomla ile kurulamayacak sistem çok az.

yasarcan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.yasarcanturk.com
kaygınızı yersiz buldum,
eminim sizde ilk başlarda bu şekilde başlamıştınız herkes böyle başlamıştır birilerini takip ederek üzerinde değişiklik yaparak eğer bu gençler güzel şeyler ortaya koyabiliyorlarsa tebrik etmek lazım.
Hatta bu gençler beni bazen o kadar çok şaşırtıyor ki hazır mazır elemanlar çok güzel siteler ortaya çıkarıyor

womd

🌟Usta Tasarımcı🌟
İyi çalışmalar.

son noktayı koymuşsun, üzerine pek yorum yapmaya gerek yok ama..

arkadaşlar 100 liraya, 200 liraya web sitesi yaparım, 20-30 liraya kartvizit basarım diyen adamların müşterisi bellidir. bunlar genelde bu işi hobi olarak yapan öğrenciler, bu işe yeni başlamış ve müşteri sıkıntısı çeken gençler veya günde 5 tane böyle müşteri gelse dükkanı döndürürüm diyen küçük esnaftır. siz sadece işinizi iyi yapın ve gerisini zamana bırakın. bir süre sonra kurumsal firmalar veya kurumsallaşma çabası içinde olan kobiler yaptığınız işlerden bir şekilde haberdar olup kapınızı çalabilir ve uzun vadeli çalışabilirsiniz. eğer bu süreçte böyle şeylere kafa yorarsanız boşu boşuna kendinizi yıpratırsınız. bahsettiğiniz insanların sonu bellidir, ve bu son kaçınılmazdır.

tugrulguvenc

🏅Acemi Tasarımcı🏅
maksat kısa yoldan uğraşmadan para kazanmak bazı insanlarda malesef son yıllarda bu her meslekte var ne kadar öfkelensek te durduramıyoruz haklısınız iyi çalışmalar size.

sonuna kadar katılıyorum insanların artık herseyı para oldu ne olcak bu ınsanları halı bılmıyorum allah yardımcımız olsun